Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-19') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Білий прапор

Щось все частіше звучать фрази про необхідність капітуляції України у цій війні. Прем’єр-міністр Угорщини днями навідався до США, але зустрівся там не чинним президентом Байденом, а з колишнім президентом і головним конкурентом Байдена на президентських виборах восени у США – Трампом.

Які настрої українців

Центр громадського моніторингу та контролю зібрав дані кількох останніх соціологічних опитувань і вимальовується загальна картина настроїв українців.

Достойний генерал

Ще з кінця минулого року провладні політтехнологи почали розкручувати інформацію про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так перевірялася реакція суспільства. Суспільство прореагувало негативно і відставку відкладали. При цьому українців готували до того, що Залужного знімуть.

США не допоможе

Все сталося так, як і прогнозувалося. Байден не встиг надати тієї допомоги, на яку розраховувала Україна. Конгрес США знову заблокував проект надання допомоги Україні. І навряд чи до виборів президента США, які відбудуть   восени, нам ще щось світить. Передвиборне політичне протистояння між демократами та республіканцями у США перейшло у стадію популізму і політики намагаються використовувати риторику не надання допомоги комусь, а акумулювання коштів на внутрішні потреби.

З угорцями можна домовлятися

Закарпаття стало майданчиком для переговорів з норовистими сусідами. Нещодавно нас відвідав глава уряду Словаччини Роберт Фіцо, який до візиту пропагував російські наративи, казав, що блокуватиме виділення Україні 50 млрд. євро грошей Євросоюзу і натякав, що Україна мала б віддати вже захоплені росіянами наші території, щоб нарешті поставити крапку у війні. Однак, приїхавши на Закарпаття він вже змінив риторику і був більш поблажливим.

Дволикий сусід

Коли почалася війна, то першими нам на допомогу прийшли найближчі сусіди. Особливо словаки. Вже перші ж дні на кордоні були відкриті волонтерські та державні пункти допомоги біженцям. Людей консультували, транспортували, годували…

Чому правоохоронці зволікають зі слідством стосовно корупційних діянь «червоного директора» Гісема

Країна попри війну захлинається в корупції. Захід вже відкрито нам погрожує припинити фінансову допомогу, якщо ми не почнемо масштабну боротьбу з корупцією. Крадуть мільярди бюджетних коштів. Більшість з крадених корупціонерами коштів – кошти, які мають йти на підтримку нашої армії.

Як не залишитися на самоті з ворогом

Ситуація на фронті все важча. Але ми тримаємося. На 50% впала підтримка заходу. США входять у передвиборчий період. Там цього року обиратимуть президента і американцям вже не до нас. Саме США були найбільшими нашими донорами, саме від них ми отримали значну кількість зброї та техніки. Тепер цього не буде.

Потрібно менше красти

У британській газеті The Times вийшла стаття під заголовком «Чим закінчиться війна в Україні». У статті йдеться про те, що перемога над Росією виглядає малоймовірною і з наближенням другої річниці вторгнення Київ переключає увагу на утримання своєї території, а не на перемогу над ворогом.

Мобілізація по-новому

Урядовий проєкт про нові правила мобілізації та нововведення в несенні військової служби зареєстрували в парламенті ввечері на Різдво, 25 грудня. Головна потреба нових змін, чого не приховує українська влада, покращити показники мобілізації та поповнити війська, які зазнали великих втрат за майже два роки повномасштабної війни з Росією. Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що військове командування очікує мобілізувати наступного року близько 450-500 тисяч новобранців.

Чому нас зливають

Це дуже значимі для України дні. Ми просимо грошей і військової допомоги у США та Євросоюзу. Якщо допомоги не буде, то ми програємо війну. Навіть президент Зеленський сказав, що без допомоги ми повернемося до того стану, як це було у перші дні війни. Ми втратимо території і почнемо партизанську війну. Мета агресора залишається тою самою – для початку забрати у нас весь схід та південь, закрити доступ до моря і впритул підійти до кордонів Європи, замінивши владу в Україні на ручну.

Провокатори готують Майдан

У нас війна. Гинуть люди. Росія нарощує свої військові сили. На наступний рік військовий бюджет агресора стане рекордним. Росіяни грошей на зброю не шкодують. Йдуть закупівлі з північної Кореї та Ірану. Європейські санкції не діють. Експортні бюджети деяких країн-партнерів росії виросли в тисячі разів. До прикладу, Імпорт Киргизстану з країн Євросоюзу виріс в 5000 разів. Ну і цілком зрозуміло, що імпортована з Європи в Киргизстан продукція потім легко йде до росії.

БЛОКАДА

У той час, як у нас погіршилася ситуація на фронті, коли поставки західного озброєння в Україну впали на 30%, палки в колеса почали вставляти і сусіди.

Грошей немає

Ворог продовжує нищити нашу економічну інфраструктуру. Сотні підприємств, які не встигли релокуватися, були розбомблені. Мільйони українців виїхали з країни. Гроші закінчилися. Це визнав і президент України Володимир Зеленський.

Позбуваємося друзів

Ми вже торкалися цієї теми. Україна позбувається друзів. Ізоляція стає більш болючою. Можливо, нас просто готують до капітуляції у цій війні.

Закарпатська облрада отримала нового керівника

Це мало статися. Дві найбільші фракції в обласній раді – «Рідне Закарпаття» та «Слуги народу». Чи потрібно у таких випадках тягнути на себе ковдру? Немає сенсу. Просто діліть посади і беріть відповідальність.

Ізоляція та капітуляція

Нам так і не вдалося суттєво просунутися на фронті. З настанням осені та зими, контрнаступ може зупинитися остаточно. Ворог знищує наші інфраструктурні об’єкти, знову б’є по енергетичним об’єктам. Нам потрібні літаки та ракети, але їх Захід нам не дає.

Життя за хабар

Ця війна скоро не закінчиться. Про це вже натякнув і президент Зеленський, який сказав, що він готовий до довготривалої війни. Але ж хіба не очевидно, що кожен день війни нам обходиться в мільярди гривень? Хто нам їх дасть, якщо захід також вже заморився від нашої війни? Була надія на те, що активізується український бізнес, бо закордонний до нас у час війни не прийде.

Хто відтягує перемогу

Цього тижня були дві надзвичайні новини.

Більше повноважень

Ми майже щодня чуємо новини про виявлення фактів корупції у сфері постачання армії. Це стосується всього спектру – від оснащення до харчування. Крадуть на всьому. Пригадуєте закупівлю продуктів харчування для армії? Тоді контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.   Журналісти вияснили: що продукти в контракті значно дорожчі: ніж можна купити навіть на ринках і крутих супермаркетах.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат