Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 80, 20

О. Шпеник: Ні для України, ні для Угорщини немає альтернативи відновлення нормального партнерства

Українсько-угорський навчально-науковий інститут, який відкрився на базі УжНУ ще в 2008 році, навчає студентів як українською, так і угорською мовами. З його директором, Олександром Оттовичем Шпеником, ми розмовляли перш за все про освіту, мову, ну і трохи про політику, адже пан Олександр є лідером Ужгородського осередку Демократичної партії угорців України. До речі, партія об’єднала не тільки угорців, але й закарпатців багатьох національностей.

Удар по Кремлівській пропаганді

Російська пропаганда дуже потужна у всьому світі. Кремль не шкодує коштів на те, щоб поширювати свої ідеї і потрібні йому погляди. Російськими олігархами, на замовлення Кремля, скуповуються телеканали та газети у багатьох країнах. Окрім того, багатомільярдний бюджет має міжнародний телеканал Russia Today.

Петрушку звільнено з посади голови Берегівської РДА і призначено заступником голови Закарпатської ОД

На сайті Президента України опубліковано указ про звільнення з посади голови Берегівської ОДА Іштвана Петрушки. Сам Іштван Петрушка у зв’язку з цим подякував мешканцям Берегівщини за допомогу, розуміння і підтримку.

Тарифний майдан

Звичайно, що народ не любить, коли піднімаються на щось ціни або тарифи. А особливо, коли це тарифи на енергоресурси, бо у нас ще багато людей пам’ятають, що тепло і вода при СРСР були майже безкоштовними.

Міняють владу

Кабінет Міністрів на засіданні у середу погодив звільнення з посади голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова і призначення на цю посаду Анатолія Полоскова.

Скандал! В Україну не пустили уповноваженого уряду Угорщини по Закарпаттю

Українські прикордонники не пустили в Україну уповноваженого уряду Угорщини відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області Іштвана Грежу.

До нової облради пройшло лише 22 чинних депутатів

До нового скликання Закарпатської обласної ради 2020-2025 років увійдуть 64 особи, серед них 16 жінок, що становить 25% від складу. 24 новообраних кандидатів є членами партій, 40 - безпартійні. Також до нової ради проходять 22 чинних депутати Закарпатської обласної ради та одна народна депутатка України, - повідомляє організація ОПОРА.

Ще не фініш

Партії та кандидати підбивають підсумки. Точніше, рахують гроші. Більшість кандидатів не пройшли, а витрачалися чимало. Та й партії кидали купу грошей на рекламу, а вдалося протягнути до рад по кілька депутатів. Багато кандидатів, які опинилися за бортом, наразі штурмують лідерів партій і вимагають викинути зі списку тих, хто пройшов, але не вкладав достатньо фінансів. Адже не секрет, що багато так званих гаманців партій до рад не пройшли.

Виборчі хроніки. Ужгород

Ці вибори в Ужгороді були занадто брудними. Першими у кампанію включилися колишній заступник мера Білак, сам мер Андріїв та представник «Слуг Народу» Щадей. Почи- налося все з білбордів, а потім кампанія перейшла в інтернет. Більшість кандидатів створили у соцмережах групи, які стали зливом для бруду.

Виборчі хроніки на Закарпатті

Явка на виборах до місцевих органів влади на Закарпаття становила трохи більше 41 %. Це мало, але це один із найбільших показників в Україні. Заробітчани боялися їхати додому голосувати через коронавірусні перепони.

Бруд і профанація

Розрите місто, купа кримінальних справ за крадіжку бюджетних коштів, жодного реалізованого стратегічного проекту для Ужгорода. Це про мера. І що? Нічого. Циганський табір строєм йшов голосувати. І бабусі з багатоповерхівок, яким пообіцяли відмінити внесок за ремонт каналізації в ОСББ.

Як не помилитися

Місцеві вибори є дуже відповідальними. Це ж місцева влада буде вирішувати наші регіональні проблеми. Якщо бути байдужим або просто продати свій голос, то протягом 5-ти років не варто нарікати на якісь незручності й дискомфорт у селі, місті, ОТГ, області.

Чому мером Ужгорода повинен стати Ратушняк

Я успішно працюю в ІТ-сфері, і зараз, через специфіку своєї роботи, маю можливість проживати у будь-якій країні світу. Але я завжди з теплом згадую свій рідний Ужгород. Я тут народився і виріс. Пережив трошки «совка» і лихі 90-ті.

Як навести лад в Ужгороді

Ці вибори стануть справжнім квестом для українців. Сама система передбачає голосування в одному бюлетені і за партію, і за кандидата. При цьому, потрібно голосувати за партію і кандидата з тієї ж партії. Тому тут саме партія в пріоритеті.

ЗА!

Мы с Сергеем Ратушняком пересеклись, кажется, в 2009 году. Я тогда привел внучку, по какой-то мелочи, на обследование в Ужгородскую городскую больницу. Сергей Николаевич стоял у окна и осматривал город, живописно раскинувшийся в долине речки Уж.

Безальтернативний кандидат

Аналізуючи програми кандидатів на посаду міського голови міста Ужгород, не перестає дивувати їхня одностайність у тому, що для вирішення будь-яких проблем міста (водопостачання, ремонт доріг, сортування побутових відходів, облаштування спортивних майданчиків, ремонт будинків тощо) необхідно розробити відповідні плани, провести експертизи і т. ін. Усі вони роздають обіцянки, але не пишуть, як вирішуватимуть ці питання.

Сергій Ратушняк: Україна стоїть на порозі зникнення як держава...

...і тому, не розкрадаючи місцевий бюджет, ми історично зобов’язані підняти міста і регіони на новий якісний рівень. Це наш останній шанс

Міністерство закордонних справ в Ужгороді представлятиме ветеринар

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат