ЗМІ Угорщини розповіли про справжні причини заборони в'їзду до Євросоюзу родини Балог

17.06.2023 13:30 ПОЛІТИКА

Центральне видання Угорщини Модьор Немзет (Magyar Nemzet) розповіло про закарпатську сигаретну мафію та про роль у ній клану Балог.

Стаття починається з новини про продовження арешту колишньому закарпатському митнику Йожефу Саркаді. Він вже 15 років проживає в угорському місті Дебрецен. Арештований був після того, як в Дебрецен прилетів літак з Дубаї і з нього було у чотири польські вантажівки розвантажено крупну партію контрабандних сигарет. Всього 23 мільйони пачок. Поліція підрахувала, що бюджету завдано збитків на 3,5 мільярда форинтів (350 млн. грн).

За організацією цієї контрабанди стояв саме колишній закарпатський митник Йожеф Саркаді.

Поліція провела обшук у його помешканні в Дебрецені і майно Саркаді оцінене в мільярд форинтів, а в будинку знайшли валюти на 300 млн. форинтів. У будинку був навіть позолочений унітаз. Було вилучено 50 коштовних годинників та 7 дорогих автомобілів.

Слідчі встановили, що Саркаді активно спілкувався з Павлом Балогою - молодшим братом нардепа Віктора Балоги Павлом. І розмови стосувалися саме сигаретного бізнесу.

Видання Magyar Nemzet розповідає, що саме після проведення спецоперації щодо незаконного ввезення в Угорщину контрабандних сигарет мер міста Мукачево Андрій Балога разом з батьком Віктором Балогою приймають рішення помститися угорцям і зняли з Мукачівського замку історичний та національний символ угорців - Турула.

Більше того, як ми повідомляли, Балога поширив на своїй сторінці фейк про те, що його не пускають лише до Угорщини угорці, які нібито образилися на нього за Турула.

Насправді, як пише Magyar Nemzet, Угорщина до цього не причетна. Балогу разом з родиною затримали в Австрії і передали Словаччині, звідки їх було видворено до України. Віктору Балозі та його сім’ї вже назавжди заборонено в’їзд до Євросоюзу через загрозу національній безпеці. Видання зазначає, що арештований партнер Балоги Йожеф Саркаді може розповісти слідству багато подробиць про Балогу.

Видання також нагадує і зв'язки Балоги з опальним олігархом Коломойським, а також про те, що свого часу Віктор Балога очолював Секретаріат президента Віктора Ющенка і саме тоді було продано Росії українські ракети, які зараз Росія використовує проти України. І це був контракт на мільярд доларів, - зазначає видання.

У Балог зараз ситуація неоднозначна. Вони продовжують тиск на угорців на Закарпатті, але це не має нічого спільного з самою Угорщиною. Цим тиском Балоги просто хочуть помститися опальним депутатам, які вимагають від мера Мукачева знизити тарифи на воду.

Мер Балога прагне показати, що ці депутати стоять за блокуванням ремонтів доріг та соціальних об'єктів, але насправді всі проблеми саме в Балогах. Вже відомо, що заборона на в'їзд до Євросоюзу діє ще на 5 членів виконкому, які підпорядковані клану Балог, але і це ще не все. Подібна заборона може поширитися і на весь виконком, який діє за вказівками мера міста, бо тут мова йде елементарний тиск на депутатів і саме історія з подвійним звільненням директора угорської школи Іштвана Шинка може стати останньою краплею.  

http://prozak.info/Politika/Region/Central-ne-vidannya-Ugorschini-rozpovilo-pro-spravzhni-prichini-zaboroni-v-yizdu-rodini-Viktora-Balogi-do-IEvrosoyuzu

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат