Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 140, 20

Майбутній голова Закарпатської ОДА та його статки

Президент України Володимир Зеленський подав на затвердження до Кабміну кандидатів на посади голів ОДА в різних областях. Що стосується Закарпатської ОДА, то кандидатом став відомий кондитер із Мукачева Ігор Бондаренко. Кабмін подання президента підтримав.

На Закарпатті вже зафіксовано брудну боротьбу перед виборами — реєструють двійників

Як ми повідомляли, на майбутніх виборах до Верховної Ради жодна партія не взяла до прохідного списку представника угорської нацменшини. Крім того, влада України та ЦВК проігнорували прохання угорців про перегляд меж округів з метою створення Притисянського округу, де проживають компактно угорці. Це могло би гарантувати проходження хоч одного кандидата від 150 тисячної угорської громади до Верховної Ради. Але поки що ці прохання ігноруються.

Звільнено керівника управління СБУ в Закарпатській області Пахнюка

Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка оголосив про звільнення ряду глав управлінь СБУ, серед яких і керівник управління СБУ в Закарпатській області Володимир Пахнюк (на фото справа). Разом з ним звільнені також глави управлінь СБУ прикордонних областей — Одеської, Львівської, Чернівецької, а також главу СБУ Вінниччини.

Чому мер Ужгорода вирішив залишити місто і сховатися в парламенті

У Харкові відбувся скандальний з’їзд не менш скандального політичного утворення «Довіряй справам». Цю партію створили мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов. Як кажуть у народі — в основі партії «погані Гени».

Важкий старт

Поки не відчувається різкого поступу. Протистояння нового президента та Верховної Ради триває. Парламент не підтримав законопроект Зеленського про покарання за незаконне збагачення. У Зеленського кажуть, що нардепи просто бояться, що потраплять під коток, яким каратимуть чиновників за незаконне збагачення.

Кум Балоги Гелетей пішов із посади керівника Держохорони

Колишній міністр оборони, а нині глава управління Державної охорони Валерій Гелетей написав рапорт на звільнення. Копію рапорта Гелетей виклав на своїй сторінці у Facebook.

Перші протистояння

З початком тижня після інавгурації Володимир Зеленський офіційно став президентом. Під час звернення до народу він пообіцяв звільнити керівників силового блоку, розпустити Верховну Раду, зняти недоторканність із депутатів і провести нові вибори до парламенту виключно за пропорційною системою і з відкритими списками.

«Гра престолів» по-українськи

Дивні політичні ігри відбуваються в Україні. Парламент нарешті визначився з датою інавгурації нового президента — у понеділок 20 травня Зеленський набуде законних президентських прав.

Перемога, як пропаганда

Факт беззаперечний: була війна, яка забрала десятки мільйонів життів. Нацизм вдалося перемогти. І потім про війну дедалі менше згадували, як про страшний наслідок, а просто почали використовувати перемогу в цілях пропаганди. Особливо зараз. Росія розкручує бренд «Безсмертний полк» і георгіївську стрічку. Як такий собі символ непереможності Росії. Щось таке, що повинно налаштувати росіян на любов до батьківщини і на ненависть до всіх незгодних.

В Україні новий президент. Чи буде в Закарпатті свій Саакашвілі

Чи був несподіваним другий тур виборів президента? Був. Але не тим, що переміг Володимир Зеленський, а тим, що переміг він із більшим відривом, ніж давали прогноз навіть у його штабі. 73 % йому дала Україна. Понад 80 % йому дало Закарпаття.

Вибір за нами

У неділю значною мірою вирішується доля країни. Все залежить від свідомості українців. Якщо вже влада підв’язана до посади президента в цій країні і все сходиться на цій посаді, то відповідальність дуже висока.

Кого дебати

Виборча кампанія вже нагадує театр абсурду. Кандидати провокують один одного пісяти в баночки та запрошують на дебати. Щоб було більше цирку, то дебати пропонується провести на стадіоні.

На Закарпатті Балога використав черговий шанс, щоб посварити угорців та голову ОДА Москаля

Інтернет-видання Мукачево. нет, яке наближене до народного депутата Віктора Балоги, дало кілька фраз із інтерв’ю голови Культурного товариства угорців Закарпаття, нардепа Ласла Брензовича угорському Інтернет-виданню Origo.hu.

Як дружина підставила прокурора-антикорупціонера з Закарпаття

Так уже стається в Україні, що чиновники переписують все майно на своїх дружин, щоб мати декларації про доходи як у бомжів. Хоча останнім часом чиновникам потрібно показувати і доходи своєї родини. Тому багатство переписується ще на більш далеких родичів.

Вибори-2019. Виборчі дільниці та агітація: В Ужгороді вже готуються до виборів

На засіданні Ужгородського міськвиконкому розглянули одразу три проекти рішень, присвячених виборам.

Як захистити беззахисних

У той час, коли в державі на рівні виживання знаходиться значна частина цілком здорових та активних людей, навіть важко уявити, як виживати незахищеним, чи навіть повністю беззахисним. Мова про людей з певними фізичними обмеженнями.

Люди похилого віку повинні отримувати гідну турботу від держави

Ми дивуємося, коли бачимо, що за кордоном люди старшого віку активно подорожують по всьому світу і насолоджуються життям. Натомість, у нас для людей старшого віку не створено жодних умов для гідного життя.

Як подолати бідність в Україні

Нинішні зарплати в нашій країні — це неповага до людей праці. Україна зараз — на жаль, найбідніша країна в Європі. На кожного українця за 2018 рік буде створено валового внутрішнього продукту на суму всього 2 964 долара. Так підрахував МВФ. У той же час в цілому по Європі цей показник багатства націй вдесятеро вищий.

Корупція є найбільшим тягарем для розвитку країни

Відповідно до міжнародного рейтингу Transparency International, за індексом сприйняття корупції Україна знаходиться на 144 місці в світі та знаходиться поруч з Центральноафриканською республікою, Нігерією та Папуа-Новою Гвінеєю. Це означає, що Україна на сьогоднішній день все ще залишається однією з найбільш корумпованих країн світу.

Олексій Сапронов: Необхідно зменшити залежність регіонів від центру

Децентралізація це — надання широких повноважень місцевому самоврядуванню щодо питань економіки, гуманітарної політики, охорони правопорядку, розпорядження місцевими земельними ресурсами. Тобто, це те, що робить регіони більш незалежними від центру.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат