Кров за Незалежність

29.08.2022 10:06 ПОЛІТИКА

Усі чекали дату 24 серпня із певним острахом. Як можна святкувати День Незалежності в умовах війни. Зрозуміло, що ніяких гулянь і феєрверків. Жодних пафосних парадів. Хоча ні. Парад ми провели. На Хрещатику в Києві людям показали десятки одиниць знищеної військової техніки російських загарбників. Російські фашисти хотіли пройтися парадом по Києву вже на третій день війни. Але натомість ми захищаємося вже пів року, а парад знищеної техніки окупантів лише показував нашу незламність.

І все ж, ми знали, що підступний ворог зробить усе, щоб зіпсувати нам День Незалежності. Саме на цей день росіяни планували посадити в клітки наших героїв із «Азову» і вчинити показове судилище. А напередодні спецслужби росії знищили доньку головного ідеолога «русского мира» Дугіна. Звичайно ж, росіяни звинуватили у вбивстві Дар’ї Дугіної українських націоналістів. Мовляв, учасниця батальйону «Азов» підлаштувала вибух автомобіля, в якому їхала Дугіна. Все це російські спецслужби зробили для того, щоб розігріти ненависть росіян до України. Ця ненависть кремлівським оркам потрібна була для того, щоб потім пролити ще більше української крові, а російський народ мав підтримати ці злочини.

Власне, так і сталося. Наша влада готувалася до 24 серпня. Були заборонені всі масові заходи, людей попросили не ігнорувати сирени повітряної тривоги. А за- карпатська влада навіть заборони- ла продаж алкоголю у нічний час.

Підготовку до масованого удару по Україні росіяни провели вже 23 серпня, коли на День Харкова ледь не цілодобово обстрілювали це прифронтове місто. Ну а вже 24 серпня українцям довелося витерпіти жахіття ракетних обстрілів. Сигнали повітряної тривоги в Україні на День Незалежності лунали 189 разів. Найбільше довелося витерпіти мешканцям Запорізької області, які вимушені були сидіти в бомбосховищах 14 годин за добу.

Росіяни обстрілювали ракетами Київщину, Житомирщину, Хмельниччину, Дніпропетровщину, Запоріжжя, Харківщину, Сумщину, Чернігівщину та інші регіони.

Кремлю потрібна була кров невинних українців і вони вдарили ракетами по пасажирському потягу в Чаплинці. Загинуло 25 людей, ще 35 отримали важкі поранення. Серед загиблих є діти… І що найгірше, у соцмережах росіяни раділи новинам із Чаплинки, де загинули звичайні громадяни, а не військові. Ця орда просто радіє від нашої крові.

Ми пережили той жахливий день. Із втратами. Але у нас залишилася незламна віра в перемогу. Нас усе ще підтримує демократичний світ, який хоч і втомився від війни, але стоїть на нашому боці. Великий друг України Борис Джонсон, який вже пішов із посади глави уряду Великобританії, приїхав 24 серпня до України. Він чудово розумів, що цього дня в Україні буде небезпеч- но, але Джонсона це не злякало. Він сказав, що гордий бути разом із українським народом у такий важкий для нас час.

Ще один подарунок ми отримали і від друзів зі США, де було оголошено про великий подарунок нашій країні до Дня Незалежності. Американці дадуть нам військову допомогу на суму 3 млрд. доларів. Ну а лідери багатьох країн просто виступили зі зверненнями і запевнили у своїй підтримці. І всі вони казали, що нададуть допомоги стільки, скільки нам буде потрібно.

З такою солідарністю стає зрозумілим, що росія ніколи нас не переможе. Ми сильні і ми маємо вірних друзів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат