Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Росія захопила Казахстан. На черзі Україна?

З початком цього року весь світ був прикутий до Казахстану. Тут піднялося повстання. Повстанці причину називали виключно економічну — підняли вдвічі ціну на газ і народу вже нема чим за нього платити.

Закарпатська облрада з другої спроби проголосувала за ще одного заступника для голови

У четвер на сесії Закарпатської облради було ряд апаратних питань. Зокрема розглядалося питання збільшення апарату ради на 10 осіб, а також депутати мали намір обрати ще одного заступника для голови облради Володимира Чубірка.

Без перевороту

В Україні знову напружена ситуація. Історія зі зривом спецоперації по захопленню російських військових найманців Армії Вагнера має продовження.

Американський розвідник: Російські спецслужби є в найвищих ешелонах української влади

У мережі набуває популярності відео американського розвідника, який розповідає про вплив російської розвідки та Федеральної служби безпеки Росії на вдалу в Україні. Це відео вже переглянули 200 тисяч людей.

Відставний голова Закарпатської облради знову переніс день проведення сесії

Дії відстороненого від обов’язків голови Закарпатської облради Олексія Петрова свідчать про те, як цей політик боїться втратити владу в регіоні.

Тихий переворот

Сесію облради, яку призначили на 28 жовтня, чекали з насторогою. На цій сесії мали розглядати так зване реформування медичних та мистецько-культурних закладів. Зокрема, очікувалося, що об’єднають під одним крилом обласної лікарні аж 15 медичних закладів, які перебувають у комунальній власності області. Також мали «об’єднати» бібліотеки і деякі заклади учнівського дозвілля.

Скринька Пандори

У той час, коли в Україні фіскальні органи тиснуть на бізнес, обкладаючи непомірними податками, багато політиків та чиновників ховають свої гроші в офшорних зонах, щоб податки не платити взагалі. Займався цим і Зеленський. Щоправда, перед самим президентством свої активи… віддав безкоштовно товаришу.

Бий своїх

Колись така монолітна і сильна партія «Слуга Народу» валиться на очах. Там уже був розкол, коли пішли «люди Коломойського». А зараз настала черга ідеолога партії, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Погоня за Чаусом

Коли іноземці дивляться, як в Україні дві силові структури ледь не влаштовують між собою бої, то просто не розуміють, чи є у нас влада і законодавство.

Префект трусить Закарпаття

Якщо протягом останніх пів року на Закарпатті встановився такий собі статус-кво і ситуація була спокійною, то з якогось дива сюди було призначено «префекта-наглядача», яким став ресторатор Микола Тищенко. Той самий, що навіть плутає Закарпаття з Прикарпаттям.

В обласній раді вже немає більшості

Цього четверга відбулася сесія обласної ради. Скандалів не було. Але стало зрозуміло, що більшості в облраді вже не існує. Майже при всіх голосуваннях 20—25 депутатів просто не віддавали свій голос. Це стосується і кадрових питань, із яких пройшли лише три: призначили Олега Коцюбу керівником аеропорту «Ужгород», залишили на посаді головлікаря обллікарні Юрія Яцину й обрали також керівника музучилища імені Задора.

Перезавантаження

Цього тижня сталися дві знакові події в політикумі України. По-перше: відбулися зміни в уряді. Рада звільнила міністра охорони здоров’я Максима Степанова і на його місце призначила вже колишнього санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. Останнім часом Ляшко щодня світився в телевізорі, бо доповідав про стан із коронавірусом у країні і став популярнішим за самого Степанова, якого, до того ж, недолюблював прем’єрміністр Денис Шмигаль.

Удар по куму Путіна

Ніхто з попередників Зеленського не спромігся дати бій олігархам. Цього ж разу почало відбуватися щось дуже серйозне. Керівник СБУ Іван Баканов навіть сказав, що в Україні є 13 олігархів і вони на гачку.

Чия перемога?

Історію ідеологізують. Будь-яка держава намагається переписувати історію на свій лад — ми сильні і мужні, а всі інші нас не варті. Найбільше в цьому практикуються держави з тоталітарним режимом. Серед них і Росія. Саме для росіян пишуться підручники з історії так, щоб нація відчувала свою особливість.

Криза влади

На Закарпатті коаліція в облраді формувалася доволі важко. Зрештою, з перевагою в один голос зліпили більшість у доволі дивній конфігурації — провладна фракція партії «Слуги народу» легко об’єдналася з опозиціонерами від порошенківської Європейської Солідарності та тою ж таки «Батьківщиною». Головними партнерами «слуг» стало «Рідне Закарпаття».

Два роки застою

Рівно два роки тому відбувся другий тур президентських виборів. Два роки тому понад 70% українців повірили лозунгам кандидата Зеленського. Це були лозунги про подолання бідності, про те, що олігархи служитимуть народу, а бандити сидітимуть у тюрмах.

Нардеп Лерос звинуватив голову Закарпатського осередку партії «Слуга народу» у крадіжці 2 млн. долар

Народний депутат Гео Лерос заявив, що нардепи фракції «Слуга народу» Микола Тищенко разом зі своїм партнером Куликом підробили документи і вкрали у банку нерухомість, яку вивели з-під застави і не повернули кредити банку на суму в 2 мільйони доларів. Про це Лерос повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Останнє попередження?

Патріотичні сили України дали знати владі, що не будуть покірними і протести можуть перерости у погроми. 20 березня біля Офісу президента в Києві на Банковій вулиці відбулася акція на підтримку засудженого активіста-патріота Сергія Стерненка і підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни і сходи ОП, закидали будівлю димовими шашками і намагалися підпалити табличку «Президент України».

Погроза олігархам

Дивним чином осмілів наш президент. Зеленський звернувся до українців з різкою заявою щодо олігархів. Він сказав, що санкції проти кума Путіна Медведчука є лише початком масштабної війни з олігархатом. Президент пообіцяв, що після Медведчука почнуться розбірки з Коломойським, а на черзі й інші олігархи. Зеленський навіть назвав прізвища: Ахметов, Пінчук, Порошенко, Фірташ. Не назвав лише Льовочкіна, а політологи кажуть, що саме з Льовочкіним президент пішов на зближення.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат