Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 20, 20

Життя за хабар

Ця війна скоро не закінчиться. Про це вже натякнув і президент Зеленський, який сказав, що він готовий до довготривалої війни. Але ж хіба не очевидно, що кожен день війни нам обходиться в мільярди гривень? Хто нам їх дасть, якщо захід також вже заморився від нашої війни? Була надія на те, що активізується український бізнес, бо закордонний до нас у час війни не прийде.

Хто відтягує перемогу

Цього тижня були дві надзвичайні новини.

Більше повноважень

Ми майже щодня чуємо новини про виявлення фактів корупції у сфері постачання армії. Це стосується всього спектру – від оснащення до харчування. Крадуть на всьому. Пригадуєте закупівлю продуктів харчування для армії? Тоді контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.   Журналісти вияснили: що продукти в контракті значно дорожчі: ніж можна купити навіть на ринках і крутих супермаркетах.

Нас відвідав президент

Закарпаття відвідав президент України Володимир Зеленський, який взяв участь у нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України. На нараду також приїхали голова Офісу Президента Андрій Єрмак, главу уряду Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Сергій Ратушняк: До влади повинні прийти захисники України

Відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк у своєму дописі у соцмережах підвів певні підсумки того, що відбувається.

Хто віддавав зброю?

Російські ракети бомбили Львів. Зовсім поруч від нас. Є руйнування, загиблі та поранені. Здавалося б, Львів так далеко від лінії фронту, але російські «Калібри» пройшли всю нашу систему ППО і влучили в цілі. Ці ракети мають дальність польоту 2500 кілометрів і спокійно сягають будь якої точки України.

Євросоюз починає тиск на клан Балог

Як ми повідомляли, ще в лютому було депортовано за загрозу нацбезпеці Євросоюзу Віктора Балогу та його сина - мера Мукачева - Андрія Балогу. І хоч Віктор Балога намагався показати, що це помста Угорщини, насправді Угорщина тут не причетна. Ми повідомляли, що центральне видання Угорщини Модьор Немзет розповіло, що Віктора Балогу та його сина Андрія було затримано в Австрії, а потім передано Словаччині, які їх видворили. І причиною були зв'язки Балог з контрабандним бізнесом сигарет.

ЗМІ Угорщини розповіли про справжні причини заборони в'їзду до Євросоюзу родини Балог

Центральне видання Угорщини Модьор Немзет (Magyar Nemzet) розповіло про закарпатську сигаретну мафію та про роль у ній клану Балог.

Мер Мукачева Андрій Балога продовжує маніпулювати

Цього тижня мала відбутися сесія Мукачівської міськради, однак вона не відбулася з цілком відомих причин. Як ми повідомляли, з ініціативи мера Андрія Балоги   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Виконком це рішення підтримав одноголосно.

ОПЗЖ намагається взяти реванш в Ужгороді

Як ми повідомляли, Секретар Ужгородської міськради Арсен Мелкумян написав заяву про складання повноважень. З його слів, заява була написана після того, як в раді деякі депутати почали збирати підписи за його відставку. Мелкумян дав зрозуміти: що не тримається посади і не хоче зайвого конфлікту в раді.

Втратили страх і сором

Коли ми кажемо, що війна нас об’єднала і зробила більш свідомими, то кажемо не про всіх. Можливо, у суспільстві стало більше співчуття до чужого горя. Та й то не завжди. Але певна солідарність та згуртованість явно панує лише серед простих людей. А от на верху діється щось дивне.

Як Віктор Балога з прихильника московського патріархату став його критиком

Останнім часом закарпатський політик Віктор Балога у своїх дописах в соцмережах робить негативні закиди в бік православної церкви московського патріархату. Але як так сталося, що прихильник і популяризатор православної церкви московського патріархату Віктор Балога раптом накинувся на цей патріархат?

Брудні гроші

Скандальним вийшов цей тиждень. Мова не про фронт. Тут ми справляємося. Більше того, дає про себе знати надана Заходом військова техніка. Росіяни довго телилися і нарешті вирішили вдарити своїми гіперзвуковими «Кинджалами» по центрам прийняття рішень у Києві. Росіяни цими ракетами не могли нахвалитися, мовляв, у світі не існує зброї, яка могла б ці ракети збити.

Даремний переляк

Чомусь критичною у цій війні   вважалася дата 9 травня. Росіяни казали, що на цю дату Україна готує масований обстріл території Росії включно з Москвою і навіть відмінили в більшості прикордонних містах паради. У самій Москві парад таки відбувся, але тривав він всього 45 хвилин, а з танків по площі перед Кремлем проїхав лише один танк. Та й той був музейним експонатом. На парад приїхали лише декілька президентів з країн Середньої Азії і Лукашенко. Але Лукашенку було так погано, що він навіть не залишився на обід і полетів додому. Одним словом – ганьба.

Атака на Кремль

Війна зайшла в дуже гостру фазу. Суспільство накручували контрнаступом українських військ, але було зрозуміло, що цьому наступу повинно передувати знищення нашими вояками російських баз постачання пального та зброї. Тобто, спочатку ми повинні були знешкодити найближчі тили ворога.

Цар вже не той — суд поновив на посаді директора угорської школи у Мукачеві

Мукачівський суд показав свою незалежність від примх клану Балог

Китай і Україна. Крапки над «і»

У березні відбувся історичний візит лідера Китаю до Москви. Масове нівелювання та ігнорування цієї зустрічі і її наслідків в інформаційному просторі України мене неприємно вражають і це трагічно підкреслює некомпетентність влади з елементами зрадництва.

Міжнародний злочинець

Цього тижня сталася подія, яка вже повністю доводить, що російський диктатор путін є злочинцем.

Вплив війни

Війна впливає на всіх. Незалежно від того, чи ви в безпеці у себе вдома, чи ви на фронті у найгарячішій точці. Психологічно всім дуже важко. А ще у багатьох помінялися погляди та пріоритети.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат