Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-16') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 160, 20

Чи потрібно карати закарпатців за наявність паспортів іншої держави

Психоз навколо подвійного громадянства і намагання карати закарпатців за наявність паспортів інших держав є провокацією з метою налаштувати закарпатців проти влади України.

Важливі для держави питання повинні приймати самі громадяни

На жаль, в Україні інституції влади повністю перейняли на себе функції вирішення глобальних для країни питань. Все приймається постановами уряду, рішеннями парламенту чи указами президента. І повністю ігнорується думка самого народу. Логічно було б відновити референдуми з глобальних для держави питань.

Нам не потрібно вступати у жодні військові союзи

Останнім часом все частіше мова йде про необхідність вступу України до НАТО. Звичайно, що колективний захист має свої переваги. Однак у час зростання загрози глобального військового протистояння варто таки задуматися щодо статусу України щодо приєднання до того чи іншого військового блоку.

Олексій Сапронов: Альтернативи консолідації та пошуку компромісу немає

Керівник Закарпатського обласного осередку партії «Основа» Олексій Сапронов поділився враженнями від з’їзду партії в Києві.

Сусідські війни

У нас знову проблеми з сусідами. І новий виток протистояння між Україною та Угорщиною стався через закарпатців. Не всіх, звичайно, а тих, хто захотів собі угорський паспорт.

Голову Хустської райради після року очікувань поновили на роботі

Ще наприкінці липня минулого року депутати Хустської райради більшістю голосів звільнили з посади свого голову Олександра Пацкана.

Чому ми купуємо те, що можемо самі виробляти

В Україні все ще актуальним залишається питання відновлення економіки. І мова не про сировинну економіку, а про виробництво.

Довіра до банків повернеться, якщо будуть дешеві кредити на бізнес та житло

Українці вже декілька разів обпеклися після того, як їхні банківські вклади знецінилися. Свого часу банки надавали доволі хороші відсотки за депозити і люди понесли в банки заощадження. Тоді був підйом бізнесу та й люди брали сміливо кредити під житло чи бізнес.

Олексій Сапронов: Ми стали заручниками міжнародних кредитів

Політикум жваво обговорює проблему кредитування України міжнародними фінансовими інституціями. Дехто вважає, що без кредитів Міжнародного валютного фонду Україна просто не виживе і буде оголошено дефолт. На жаль, кредити МВФ надаються ще й під певні умови, які б’ють в першу чергу по простим людям.

У Закарпатській облраді може розвалитися провладна коаліція

Через затримання на хабарі голови Виноградівської РДА в Закарпатській облраді може розвалитися провладна коаліція.

На Закарпатті знову актуальним стало угорське питання

Стосунки між Україною та Угорщиною знову загострилися. Цього разу приводом став виступ прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Румунії. Орбан виступив із промовою в румунському курортному містечку Беїле-Тушнад, населення якого майже повністю складають етнічні угорці.

На Мукачівщині почалася боротьба за крісло голови РДА

Схоже на те, що на Закарпатті вивільняться два крісла голів райадміністрацій. І якщо перше вивільнення сталося через самовпевненість у безкарності самого голови, то навколо іншого почалися ігри.

Угорці Закарпаття просять голову ЦВК створити в області угорський виборчий округ

З відповідним листом до голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського звернувся голова КМКС Ласло Брензович.

Влада придумала, як боротиметься з «піджаками» на держкордонах у Закарпатті

Уряд починає війну з контрабандою. Без сумніву, це зачепить і простих людей, які мають хоч невеликі статки з кордону.

Велике прибирання для великого гостя

Спочатку ужгородці помітили, що в останні дні в місті триває якесь хоч трошки хаотичне, але активне наведення марафету. Вулиці вичищали і підлатували. Мили мости і малювали розмітку на дорогах. Стригли кущі та траву. Такого не було навіть перед початком сакурової лихоманки. Тоді владі міста було начхати на те, яким побачать туристи Ужгород.

Заступник мера Ужгорода Цап через суд відновлюється на посаді

Заступник мера Ужгорода Іштван Цап наразі очікує рішення суду після того, як його було затримано за підозрою в отриманні хабара.

Перемога партії Орбана в Угорщині: Як вона вплине на Закарпаття

В Угорщині в неділю відбулися парламентські вибори і впевнену перемогу здобула партія нинішнього прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана — «Фідес».

Закарпатські депутати закликають главу уряду звільнити в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун

Відбулася знакова сесія Закарпатської обласної ради. Пристрасті розгорілися, коли Геннадій Москаль попросив депутатів поставити у порядок денний звернення до міністра МВС Арсена Авакова щодо прослуховування керівників управлінь в Закарпатській області. Відразу у кількох кабінетах деяких структур області було виявлено підслуховуючі пристрої. Геннадій Москаль вимагає пояснень, чи це була вказівка згори, чи це ініціатива когось із місцевих, бо прилади були зроблені доволі «кустарним способом».

Чи налякав закарпатців марш «чорносорочечників»

Марш націоналістів в Ужгороді анонсували давно. Забороняти його ніхто не став. Влада вирішила, що у неї достатньо сил, щоб контролювати ситуацію. На всякий випадок до Закарпаття приїхав колишній начальник поліції області, а нині головний поліцейський України Сергій Князєв. Той ще перед маршем зібрав брифінг і переконував, що все під контролем.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат