Міжнародний злочинець

25.03.2023 12:59 ПОЛІТИКА

Цього тижня сталася подія, яка вже повністю доводить, що російський диктатор путін є злочинцем.

Ще дуже багато країн, навіть таких, що засуджують російське вторгнення в Україну, не голосують за визнання росії державою-спонсором тероризму. Але днями Міжнародний кримінальний суд визнав кремлівського тирана злочинцем і видав ордери на арешт путіну та російському омбудсмену. При цьому звинувачують путіна не в тому, що він затіяв війну, яка забирає життя тисяч невинних людей, а за те, що він давав команду на насильне вивезення з України дітей.

Звичайно, що в росії рішення про ордер на арешт путіна сприймають з сарказмом, Більше того, пропагандисти кричать, що як лише хтось посміє арештувати путіна, то в ту країну відразу ж полетить ядерна ракета.

Санкції Міжнародного кримінального суду регламентуються Римським статутом. Станом на 2013 року Римський статут ратифікували 122 держави світу.

Серед 193 держав-членів ООН його ратифікувала лише 121 держава (острови Кука не є членами ООН), 31 — підписали, але не ратифікували, а 41 — взагалі не підписали.

34 держави-учасниці МКС відносяться до африканських країн, 18 — до азійських держав, 18 — є представниками від Східної Європи, 27 — від Латинської Америки та Карибського басейну і 25 — від Західної Європи та інших держав.

Якщо путін надумає відвідати одну із цих країн, які ратифікували Римський статут, то в тій країні його повинні арештувати і віддати під міжнародний трибунал.

Ну і ще одна деталь, Міжнародний кримінальний суд звернеться до Інтерполу щодо розшуку та затримання путіна.

Деякі експерти кажуть, що обвинувачення щодо насильного вивезення українських дітей до росії доволі несерйозні у плані доказовості. Навряд чи вдасться напряму довести, що саме диктатор путін безпосередньо давав наказ на вивезення дітей. Однак, тут мова йде про те, що часто серйозних злочинці арештовували за якісь дрібниці, а під час слідства на них вішали й інші звинувачення.

Так буде і з путіним. Він розпочав війну, через нього проливається кров невинних людей. Цього тижня ми стали свідками чергових актів терору з боку росіян проти мирних українців. Ракетами обстріляли гуртожиток на Київщині та житлові багатоповерхівки у Запоріжжі. Загинули люди. Поруч не було жодного військового об’єкту. Тобто, ракетами навмисно вбивали цивільних громадян. За це особисто путін повинен нести відповідальність, бо саме він затіяв цю війну. І кара буде обов’язково.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат