На Закарпатті заборонили діяльність релігійних громад, які співпрацюють з Росією

03.06.2023 15:08 ПОЛІТИКА

В Ужгороді проходить сесія Закарпатської облради.

На початку сесії присягу прийняв новий депутат Василь Скрип, директор КНП «Центр легеневих хвороб». Він замінив депутатку Ірину Галай, яка склала повноваження через сімейні обставини.

Потім голова облради Володимир Чубірко та голова ОВА Віктор Микита вручили нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» нашим захисникам, які в особливий спосіб проявили себе, захищаючи Україну.

Високої відзнаки удостоєні: Олександр Мелещук, Павло Стулішенко, Олександр Угрожді, Руслан Каганець, Роман Стойка, Мілан Сабадош, Роман Мельничук, Олександр Сігетій, Петро Кубинець, Роман Ус, Ігор Шимоняк, Олександр Вовчок.

Також депутати, фактично, надали дозвіл на використання зображення герба Закарпатської області частині А 4805 Сухопутних військ ЗСУ. Зображення закарпатського герба використовуватиметься як нарукавний знак частини.

Було також прийняте рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері діяльності громадських та релігійних організацій на території Закарпатської області». У рішенні, зокрема вказано: «Заборонити на території Закарпатської області діяльність релігійних, церковних, громадських та інших організацій, які співпрацюють або пов’язані з країною-агресором російською федерацією». До заборони у рішенні депутати додають рекомендації правоохоронним органам забезпечити швидке та дієве реагування на виявлення фактів ведення антиукраїнської пропаганди з боку представників релігійних, громадських та інших організацій.

І на завершення депутати прийняли рішення про створення в області Центру підтримки та розвитку тваринництва. Директором Центру терміном на 2 роки призначено Сергія Мільчевича. Значна увага буде приділятися розвитку вівчарства, яке останнім часом у нас занепадає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат