Втратили страх і сором

03.06.2023 15:05 ПОЛІТИКА

Коли ми кажемо, що війна нас об’єднала і зробила більш свідомими, то кажемо не про всіх. Можливо, у суспільстві стало більше співчуття до чужого горя. Та й то не завжди. Але певна солідарність та згуртованість явно панує лише серед простих людей. А от на верху діється щось дивне.

Ми повідомляли про те, що голову Верховного суду Князєва затримали на хабарі 2,7 млн. доларів. Уявляєте суму? Тепер Князєву вже зменшують заставу і, скоріше за все, він вийде на волю. Але справа не в цьому. Справа в тому, що вже обрано нового голову Верховного суду і ним став Олексій Кравченко і ЗМІ повідомляють, що перед голосуванням за нього суддям було роздано квартири. А сам Кравченко з обойми регіонала Портнова і свого часу випускав на волю вбивцю журналіста Гонгадзе – Пукача.

Та й взагалі, таке враження, що під час війни правоохоронці та судді оскаженіли. Хабарництво просто процвітає. Прокуратура та поліція спокійно виконують замовлення тих, хто щось вирішує і платить гроші. А судді їх прикривають.

Тому, якщо буле знищена одна суддівська вертикаль хабарництва, де головував Князєв, на її місці з’явиться нова. Судді не можуть без хабарів.

Дві справи на Закарпатті просто шокуючі. Мова йде про Міжгірщину, де колишній головний лікар райлікарні Василь Цар вже 12 років (!) судиться за відновлення справедливості після того, як його незаконно звільнили з роботи місцеві чиновники. А зовсім свіжа справа головної медсестри цієї ж лікарні Маслей просто цинічна. Медсестру звільнили ніби то через реформу в медицині і перереєстрацію лікарні, але вона і після перереєстрації працювала в цій лікарні і навіть отримувала зарплату, однак судді закрили очі на ці підтвердження і грубо стали на бік чиновників в особі Щура та Пшеничного.

Судді у нас просто особлива каста, які прикривають один одного і спокійно формують тарифи на хабарі. Існують так звані бек-офіси, де все вирішується ще до самого суду. Рішення приймаються заздалегідь у саунах та ресторанах.

Те саме стосується і деяких наших прокурорів. У них свої такси. Пригадуєте, як ми писали про великого прихильника путіна та росії, коньячного барона Володимира Гісема? Думаєте, що хтось займається його висловами про велику любов до путіна? Думаєте, що комусь цікаво, що він був директором підприємства в росії? Є всі документи, які доводять, що сам коньячний завод був вкрадений від колективу, але цим ніхто не займається. Як і не займаються вкраденими земельними ділянками біля Невицького замку під комплекс «Верховина», бо в тому ж таки комплексі велике начальство та деякі прокурори спокійно п’ють та їдять. І не факт, що за це платять.

То невже війна стала прикриттям для хабарників? Мовляв, ви там воюйте, а у нас тут свої справи і потрібно накрастися, поки не прийшли американці і не запитали, чому при владі хапуги і хабарники в країні, в яку вливаються мільярди коштів американських платників податків.

А що робити простим людям, які все ще шукають справедливості в поліції та судах?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат