Брудні гроші

20.05.2023 13:34 ПОЛІТИКА

Скандальним вийшов цей тиждень. Мова не про фронт. Тут ми справляємося. Більше того, дає про себе знати надана Заходом військова техніка. Росіяни довго телилися і нарешті вирішили вдарити своїми гіперзвуковими «Кинджалами» по центрам прийняття рішень у Києві. Росіяни цими ракетами не могли нахвалитися, мовляв, у світі не існує зброї, яка могла б ці ракети збити.

А ми збили. Американськими системами «Петріот». Не дарма в росії арештували трьох розробників «Кинджалів». Бо виявилися вони не такими вже й швидкими та потужними.

Та менше з тим. В Україні цього тижня були скандали навколо олігархів та хабарників.

Спочатку надійшла новина, що СБУ та Бюро економічної безпеки вручили підозру про злочин олігарху Фірташу. Це той, що спокійно існував при всіх владах і який прибрав до рук наші облгази.

Правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Штучний дефіцит покривався за рахунок державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа. За попередніми даними, за сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 млрд гривень.

Але вся ця історія з Фірташем схожа на фарс. Ось як цю подію прокоментував закарпатський політик Сергій Ратушняк: «Сподобалось мені останнє шоу «95-го кварталу» під назвою «захопимо Фірташа». Так, того самого Фірташа, що жонатий на племінниці самого Сєви Могілевича, того самого, що повіз Ющенка в Кремль до Могілевича-Путіна і створив мафіозну структуру «Росукроенерго», через яку Україну було пограбовано на сотні мільярдів доларів. Того самого , якому Путін надав 11 млрд доларів кредиту для скупки ВСІХ хімічних підприємств України і це було здійснено. Того самого, до якого регулярно приїздить в Австрію Арахамія - голова фракції партії Зеленського у ВРУ…

Так ось, підозра і обшуки у Фірташа і його подільників-менеджерів (при тому, що Фірташ у Відні під домашнім арештом) відбулися після того, як влада СПИСАЛА боргів 100 млрд грн перед облгазами, де 80% цієї заборгованості приходилось саме на хімічні підприємства Фірташа - представника Путіна в Україні з метою пограбування України і українців».


Ну і наступний скандал. Правоохоронці затримали голову Верховного суду України Всеволода Князєва на хабарі майже 3 млн. доларів. І це при тому, що той суддя має зарплату 670 тисяч грн. на місяць. Князєва затримували незалежні антикорупційні структури, які підтримуються США.

Князєв став головою Верховного суду наприкінці 2021 року і мав довіру від президента. За короткий період він розбудував таку вертикаль перекачування хабарів за потрібні рішення та призначення суддів, що жодній мафії світу не снилося. Підпорядковані йому голови Апеляційних судів в регіонах України також були замішані в цих схемах і спокійно встановлювали такси за «правильні рішення», бо знали, що Князєв їх прикриє, бо вони гвинтики одного механізму.

Від цих скандалів на душі гидко. Бо у нас же війна. А олігархи і надалі грабують і хабарництво процвітає. Надія лише на США. Бо там вміють рахувати гроші своїй платників податків. А грошей американці нам дали десятки мільярдів доларів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат