Зброя та люди

27.04.2024 10:36 ПОЛІТИКА

Нарешті. Найпотужніша країна в світі – США – має в арсеналі набагато більше зброї, ніж їй потрібно. Допомога Афганістану була в рази більша, ніж Україні, а Україна має більш стратегічне значення для США, бо протистоїть головному ворогу – росії.

Американці вирішили надати нам допомогу на суму 60 мільярдів доларів, але поки це рішення стало легітимним – пройшло багато часу і загинуло багато українців. До останнього пручалися республіканці. Значною мірою нам посприяло те: що ІРАН випустив ракети по Ізраїлю, а допомога Україні була в пакеті допомоги Ізраїлю.

І ось нарешті Сенат підтримав виділення 60 мільярдів Україні і президент США Байден відразу ж підписав цей указ.

"Вони стоять проти величезної армії, Україна практично визволила вже половину території, яку захопила Росія з початку війни, але не помиляйтеся, їхня боротьба за незалежність залежить від їхньої сміливості, вміння і залежить від нашої допомоги. Місяцями в Конгресі блокувалася ця допомога, за цей час друзі Путіна - Іран, Північна Корея, Китай, допомагають і посилають компоненти зброї в Росію, і завдяки тій допомозі росіяни змогли зруйнувати українські міста, села і завдати дуже багато збитків", - сказав у своїй промові Байден.

Тепер ми повинні отримати не лише бронетехніку й снаряди, але й ракети, які здатні досягати цілей на відстані понад 300 кілометрів. Тобто, фактично ми отримаємо ракети, які можуть летіти до цілей по всій окупованій території. Включно з Кримом. І саме Крим ми розглядаємо, як першочергову ціль, бо там сконцентровано багато війська окупантів і звідти росіяни щодня атакують наші міста. Ну і про Кримський міст, звичайно ж, не варто забувати, бо через нього до Криму потрапляє зброя та ракети.

Але отримати зброю це ще не все. Хтось повинен з неї стріляти, хтось повинен керувати технікою. Постало питання про мобілізацію. І саме це питання є дуже критичним. Влада прийняла закон про мобілізацію і вже від 18 травня кожен український чоловік протягом 60 днів повинен прийти до центру комплектування і поновити свої облікові дані. У випадку, якщо чоловіки проігнорують ці вимоги, то до них будуть вживатися різні санкції – від штрафів і до кримінальної відповідальності.

Мільйони український чоловіків призовного віку вже перебувають закордоном і до них влада також намагається вжити певних заходів, щоб вони повернулися на батьківщину і стали на її захист. Зокрема, припинено консульські дії за кордоном для чоловіків призовного віку. Багато чоловіків опиняться без паспортів, а поляки вже пообіцяли таких українців повертати в Україну.

Ну і є ще одне рішення – посилити кордон. Не східний, а західний. Щоб завадити ухилянтам тікати. Для цього штат прикордонників збільшили на 15 тисяч чоловік.

Окрім того, будуть посилені заходи щодо перевірок документів у чоловіків призовного віку. Тепер   повістки їм вручатимуть не лише представники територіальних центрів комплектування, але такі повноваження отримали і співробітники поліції та навіть ті ж таки прикордонники.

Одним словом, зброю нам дадуть, а ми повинні вирішити питання, хто її буде використовувати, бо військові НАТО замість нас поки воювати не поспішають.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат