Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-19') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Депутати вносять пропозиції щодо соціальних проектів та благоустрою

Голова фракції «Слуга народу» Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян розповів, що   наразі активно обговорюється питання, як розширити соціальні програми. У першу чергу йдеться про військових, у тому числі ветеранів, поранених, членів їх родин, сімей. Під це треба виділяти гроші з бюджету громади.

Реабілітаційні відділення треба відкривати, а не закривати

Днями соцмережі збурилися від повідомлення про можливе закриття фізіотерапевтичного відділення УЦМКЛ.

Куди і як звертатися, якщо ваші права порушені

Кожен громадянин України має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в разі, якщо вони були порушені органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їх посадовими і службовими особами, а також юридичними чи фізичними особами.

Перший український дрономобіль – подарунок від закарпатців – по дорозі на фронт

На фронт в один зі спеціальних аеропідрозділів, який очолює відомий закарпатець, їде ПЕРШИЙ (!!!) український дрономобіль. Як розповів Федір Шандор, що виконує організаційну роботу, ідея створення такої машини виникла під час однієї з поїздок в зону активних бойових дій. Специфіка полягає в тому, що війна там ведеться не стрілецькою зброєю чи бойовою технікою та артилерією, а саме за допомогою fpv-дронів, які коригуються дронами-розвідниками.

Про фандрейзинг та гендерну рівність в Ужгороді від експертів Ради Європи

Днями Благодійний фонд «Благо» організував тренінги з гендерної політики та фандрейзингу і проектного менеджменту для громадських організацій, що працюють із національними меншинами, за підтримки Ради Європи. Лариса Кобелянська, експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації розповіла:

Закарпаття як потенційний логістичний хаб – впораємося?

Ужгород зустрів прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, відомого своїми антиукраїнськими заявами, сніговою заметіллю і нечищеними дорогами. Дуже контрастними виглядали новенькі українські та словацькі прапорці вздовж вул. Собранецької, якою і прибув високий словацький гість на Закарпаття, до снігової каші на проїжджій частині. Особливо невесело це виглядало на затяжному бамівському підйомі. Громадський транспорт, яким містяни дістаються до міської лікарні, поліклініки, інших установ, пробуксовував, водії чортихалися, погрожували зійти з маршруту. Ось тільки кому? Містянам, які співчутливо виходили з транспорту, де виходило зупинитися автобусу, й брели далі пішки. Переважно це літні люди, яким би до лікаря…  

Фонд «Благо»: про зустріч з Її Величністю Королевою Швеції   та плани на 2024

У 2023 році Закарпатський обласний благодійний фонд «Благо», діяльність якого зосереджена на підтримці та розвитку ромської громади Ужгорода та Закарпаття в цілому, відсвяткував своє 20-річчя. З початком повномасштабного вторгнення Фонд опікується також ВПО - для цього був створений шелтер, в якому за цей час прихистили більш ніж 2500 людей. Про те, що зараз у пріоритеті для Фонду «Благо», спілкуємося з його засновницею Елеонорою Кулчар та її командою.

Депутати Ужгородської міськради звітують перед виборцями про роботу за рік

На початку року представники органів місцевого самоврядування традиційно звітують про пророблену за рік роботу. Відповідно до чинного законодавства. У першу чергу перед своїми виборцями. Чи зверталися до них містяни впродовж року і з якими питаннями, перепитали у голови фракції політичної партії «Слуга народу» в Ужгородській міській раді Арсена Мелкумяна.

Найцінніший ресурс – люди, яких маємо берегти

Підбиваючи підсумки 2023 року, усвідомлюємо втрати, пов’язані в першу чергу з війною, аналізуємо пройдені та непройдені уроки, прийняті та неприйняті виклики, використані й упущені шанси та можливості. Розмовляємо про це з депутатом міськради Арсеном Мелкумяном, який за поточний рік і як представник органів місцевого самоврядування, і як підприємець підтримав цілу низку громадських проєктів та ініціатив в Ужгороді.

Важливо знати, що ти «неСам»

Уже 5-ий рік на Закарпатті працює соціальний проєкт «неСам». Він був створений, аби показати, що ті, хто потрапили у біду, самими у ній не залишаться, – розповідає Ернест Завадський, речник патрульної поліції Закарпаття, громадський активіст, який докладає   чимало зусиль для організації різних акцій у рамках проєкту.

Як розвивати Ужгород

На сесії розглянули звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2023 року.

Чи бути в Ужгороді вулицям Скунця, Чендея, Параджанова?

На листопадовій сесії Ужгородської міської ради депутати нарешті проголосували перейменування вулиці Антона Чехова на Шевченківського лауреата, уродженця Закарпаття Дмитра Кременя.

Де продаватимуть ялинки в Ужгороді

В Ужгороді визначили місця для торгівлі ялинками та новорічними прикрасами. Відповідно до розпорядження міського голови, триватиме така торгівля до 31 грудня.

Думати глобально – діяти локально

5 грудня відбувся   Бучанський Форум «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція». Участь у заході брали запрошені народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, міжнародних та вітчизняних організацій, експертної спільноти. Від Закарпаття у роботі форуму взяв участь депутат Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян.

В Ужгороді готуються відзначити 100-річчя Сергія Параджанова

В Україні на загальнодержавному рівні відзначатимуть 100 років від дня народження Сергій Параджанова (9 січня 2024 року), вірменина за походженням, який став культовим кінорежисером в епоху українського шістдесятництва. Міжнародне визнання прийшло до нього після екранізації 1964 року повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Кажуть, його вітали з цією роботою світові кіномитці – італійці Фелліні та Антоніоні, японець Куросава, а польський режисер Анджей Вайда навіть став перед Параджановим на коліна й поцілував руку, дякуючи за цей шедевр.

Тут не ламають систему – тут створюють можливості

З вересня цього року в Ужгороді, вперше розпочав свою роботу регіональний центр розвитку Української академії лідерства. У Програмі беруть участь 52 юнаків та дівчат віком від 16 до 20 років з 16 областей України.

Куди спрямовує кошти міська влада Ужгорода

Депутати Ужгородської міської ради під час першого пленарного засідання 47-ої сесії у четвер, 16 листопада, розглянули понад 30 важливих для міста питань, зокрема фінансового характеру.

Візит до міста-побратима Ужгорода – чеської Їглави

На запрошення Їглави – міста-побратима Ужгорода в Чехії – делегація у складі міського голови Богдана Андріїва, його заступників, депутатів Ужгородської міської ради, а також голови обласної ради Романа Сарая й депутата облради Володимира Чубірка відвідала адміністративний центр краю Височина, з яким Закарпаття співпрацює з 2008 року.

В Ужгороді демонтують незаконні тимчасові споруди

Демонтувати самовільно встановлені тимчасові споруди та малі архітектурні форми, що знаходяться на землях територіальної громади Ужгород та розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування – таке рішення підтримали на засіданні виконкому.

Яким став рік в Ужгороді для «ЯМаріуполь»

20 жовтня Центр «ЯМаріуполь» у м. Ужгороді відзначив річницю функціонування в обласному центрі Закарпаття. За словами його керівниці Галини Миролюбової, цей рік став часом потужної допомоги та підтримки з боку партнерів, місцевих мешканців, міжнародних організацій, самих маріупольців.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат