Газета » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-19') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Сучасна реабілітація потребує комплексного підходу

На сесії Ужгородської міської ради 15 серпня прийняли рішення про виділення землі під будівництво (реконструкцію будівлі) Центру для реабілітації військових. Він розташовуватиметься в одному з корпусів неподалік міської лікарні по вулиці Миколи Амосова, який потребує ремонту і раніше використовувався як пологовий будинок.

Закарпаття — у трійці лідерів із вакцинації проти поліомієліту

Закарпаття — у трійці лідерів із виконання плану форсованої імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років.

Закарпатська область отримала вакцини для профілактики грипу

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. Війна — це, звісно, тема № 1. Однак із нею не зникли сезонні захворювання, кількість яких особливо зростає в осінньо-зимовий період. І зараз особливо важливо подбати про здоров’я своє та рідних. Епідеміологи передбачають, що під час сезону захворюваності 2022—2023 років знову одночасно циркулюватимуть віруси грипу та ковіду.

Для людей із хворобою Паркінсона в Ужгороді відновили заняття

Минулої суботи в одному з тренажерних залів міста пройшло перше після кількарічної перерви заняття для людей, хворих на Паркінсона. Раніше заняття проходили в Центрі неврології та нейрохірургії, проте з початком пандемії припинилися.

В Ужгороді йде до завершення реконструкція Центру нейрохірургії

Реконструкція Обласного центру нейрохірургії і неврології – це той, проєкт яким Закарпаття може пишатися. Об’єкт, який почали реалізовувати у 2008 році із виготовлення проекту, - повідомляє перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Із зони в зону

В Україні розширили «жовту» зону карантинних обмежень, перевівши до неї Закарпатську область, повідомляє МОЗ.

Різкий спалах коронавірусу

На Закарпатті різко збільшилася кількість виявлених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Майже всі нові хворі — не були щеплені. Велике навантаження лягає на лікарів. Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький провів нараду з керівниками медичних установ.

На Закарпатті запрацював перший лінійний прискорювач

До 30-річчя Незалежності України у Закарпатському протипухлинному центрі очільник краю Анатолій Полосков разом із першим заступником голови облдержадміністрації Мирославом Білецьким та заступником голови ОДА Ігорем Шинкарюком відкрили оновлене відділення, де відбувся запуск роботи апарата променевої терапії.

Ми явно гальмуємо

Світ переживає третю хвилю коронавірусу. Але в той же час більшість країн почали масштабну кампанію з вакцинації і вже дуже скоро коронавірус тут подолають.

«ONE LAB» — європейські стандарти точності результатів аналізів

Здавалося б, зовсім недавно в Ужгороді відкрилася сучасна лабораторія «ONE LAB», але за короткий проміжок часу саме ця лабораторія наразі здобула популярність серед закарпатців. Особливо в умовах поширення коронавірусної інфекції. І головним чином, мова йде про довіру до результатів аналізів. Ми поговорили з директором лабораторії Тиберієм Островкою.

Де в Ужгороді можна зробити тест на коронавірус та як перевірити чи є антитіла до захворювання

Професійна медична лабораторія OneLab, про яку ми вам розповідали нещодавно, почала робити в Ужгороді тести на COVID-19. Фахівці лабораторії зізнаються, що йшли до цього довго, адже «нова» хвороба вимагає ретельного вивчення існуючих методів діагностики, пошуку доступних і вибору найнадійніших діагностичних наборів. А сама лабораторія мала провести цілий ряд додаткових заходів для підтвердження своєї компетентності в питаннях діагностики коронавірусної хвороби та пройти верифікацію в ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Подолавши всі ці етапи, лабораторія впевнена в достовірності результатів досліджень, які проводяться.

Вірус, який загрожує світу

Коронавірус шириться дуже швидко. Час від часу якісь лабораторії запевняють, що вигадали щось, що може зупинити вірус, але наразі щодня від коронавірусу помирає дедалі більше людей. Він уже досяг усіх континентів, включно з Австралією. Рахунки загиблих пішли вже на тисячі.

Станція переливання крові потребує донорів усіх груп

На станції переливання крові б’ють на сполох: донорів усіх груп не вистачає. Хтось боїться, хтось приходить одноразово, аби допомогти родичам, хтось не знає протипоказань та всієї процедури.

Дифтерія: Як перевірити, чи потрібно вам робити щеплення

Останнім часом Ужгород опинився в центрі уваги всієї України. У нас 10 років не було виявлено жодного випадку захворювання на дифтерію, аж раптом із ознаками дифтерії госпіталізували аж 15 чоловік.

Медична лабораторія OneLab в Ужгороді — кур’єр, аналізи за викликом та висока точність результатів

Мало хто може посперечатися з тим, що запорукою успішного медичного обстеження чи, якщо вже так сталося — лікування є досвідченість та майстерність лікаря та точність аналізів. Днями в Ужгороді відкрилася унікальна медична лабораторія OneLab з новим підходом до медичного лабораторного обстеження.

Панчакарма, або Де і як краще очистити організм від токсинів та шкідливих шлаків

Людство повертається до витоків у профілактиці та лікуванні. Здавалося б, медицина зробила величезні кроки у своєму розвитку. Однак у всьому світі наразі є надпопулярними аюрведичні методи профілактики та лікування.

Ольга Чонко: На часі є введення страхової медицини...

...аби покращити якість лікування пацієнтів і підвищити заробітну плату медпрацівника.

На Закарпатті діагностуватимуть туберкульоз   у 1000 разів швидше

Закарпатські медзаклади отримали три сучасні генетично-молекулярні лабораторії «GeneXpert» («Джин Експерт»).

Ужгородські лікарню та поліклініку таки реорганізують

Медики Ужгородської мiської полiклiнiки даремно били на сполох. Ще минулого тижня на сесії міськради йшлося про те, що їхнiй заклад об’єднають з мiською лiкарнею. У такому випадку можливе скорочення персоналу та вiдтермiнування реформування закладу.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат