Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

Придбаний за 2,4 млн. грн. мерією евакуатор простоює вже рік

Рівно рік тому влада Ужгорода хизувалася придбанням новенького евакуатора, який обійшовся платникам податків у 2,4 млн. грн.

Підприємцю відмовили у облаштуванні громадської вбиральні у ляльковому театрі

Ми писали про скандальні плани підприємців облаштувати в частині лялькового театру з боку площі Фенцика громадський туалет. Цього тижня заяву на оренду частини лялькового театру для облаштування там громадського туалету — відхилили.

СБУ пояснила, чому проводила обшуки в кабінеті заступника мера Ужгорода: Земельні махінації

Справа стосується 2014 року. Служба безпеки України повідомила про причини обшуку в кабінеті заступника мера Ужгорода Василя Гомоная.

Як ужгородська мерія використовує бюджет?

Відбулася гаряча сесія міськради.

В історичній будівлі театру ляльок хочуть незаконно облаштувати громадську вбиральню

У газеті «Новини Закарпаття» № 42 від 19 жовтня 2019 року з’явилася інформація від Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради, надрукована найдрібнішим кеглем. Це — список об’єктів, які ця установа має намір передати в оренду та оголошує у зв’язку з цим вивчення попиту на право оренди.

Мер Ужгорода знову не з’явився на судове засідання по справі   розтрати бюджетних коштів

У понеділок в Ужгородському міськрайонному суді мало відбутися засідання суду щодо розтрати 6,5 млн. бюджетних коштів при реконструкції комплексу «Совине гніздо».

Як простежити рух автобусів в Ужгороді?

Графік маршрутних автобусів Ужгорода включений до загальноукраїнської інтернет-мережі Rozklad.in.ua. Тепер рух маршрутних автобусів Ужгорода можна простежити в інтернеті ще за однією програмою.

Погорєлов відсудив в Ужгорода 301 тис. грн.

Суддя Ужгородського міськ­районного суду Василь Бедьо ухвалив рішення про стягнення з Ужгородської міської ради 301 тис. грн. на користь колишнього мера Віктора Погорєлова.

Ужгородська мерія списала 1,8 млн. грн. на новорічну ілюмінацію в березні й червні

Редакція zak-insider вирішила перевірити використання та освоєння грантових коштів Ужгородською міськрадою і виявила ряд цікавих фактів.

Майже два десятки послуг Ужгородського ЦНАПу можна   отримати онлайн

Через ряд послуг ужгородцям немає необхідності відвідувати ЦНАП, питання можна вирішити дистанційно. Через сайт міськради заявнику потрібно зайти на портал ЦНАП, обрати необхідну послугу і замовити її.

Центральний Ощадбанк у Закарпатті: Незрозумілі «ігри» керівництва

Останнім часом довкола центрального ощадбанку, що на Корзо, почали ширитися різні чутки, аж до закриття установи. На адресу редакції днями надійшов лист від працівників банку — 20 чоловік одного з відділів установи перебувають у «підвішеному» стані і не знають, чого чекати від завтрашнього дня.

«Пологові війни»

В Ужгороді триває протистояння навколо пологового будинку. У середу медики пологового вийшли на мітинг до міської ради з вимогами призначити керівником закладу переможницю конкурсу Вікторію Пантьо та закликали ужгородців виступити проти незаконних рішень міської влади. Проте ні міський голова, ні жоден представник міської влади до людей не вийшли. Медики кажуть, що і надалі відстоюватимуть свою позицію у правовому полі.

Термін на розміщення сітілайтів у центрі міста закінчився

Дозвіл на розміщення сітілайтів спливає 10 жовтня — нагадав у соцмережі журналіст Віталій Глагола. Виконком зобов’язаний його не продовжувати, а сітілайти — демонтувати.

Ужгород історичний: Будувати не можна зберегти

Напевно, для того, аби відчути вповні красу і шарм інтелігентності Ужгорода, варто тут мати коріння. Аби вберегти його дух, який живе на стареньких тихих вуличках та у величних, ділових спорудах Малого Галагова, годилося би бачити в них давнє прекрасне місто, а не набір із цегли, скла, штукатурки, дерев’яних дверей та вікон...

«Кірпічка»: Рекреація, комерція, історія та диво-парк

Він чимось нагадує Централ-парк посеред Нью-Йорка — парк «Перемоги», він же «Кірпічка». Колись, ще в радянські часи тут був цегельний завод, який брав глину одразу поруч. Згодом, коли завод перестав працювати, на місці кар’єра утворилося штучне озеро, а зелена зона довкола стала парком — єдиним зеленим острівцем посеред тотально забудованих мікрорайонів колись ділового центру міста. Найближчий звідси парк — тільки Боздоський.

На берегах Ужа продовжує буяти борщівник

Цей гігант, здається, ніяк не зменшує свої колонії, хоча з року в рік біологи та медики продовжують волати про небезпечність борщівника. Борщівник Сосновського стихійно розростається на прибережних зонах Ужгорода. Рослина може сягати 5-ти метрів. Її насіння розноситься вітром і може прорости в ґрунті навіть через 10 років.

Минулої суботи до Ужгорода привезли унікальні машини з Чехії, Словаччини та Польщі

80 автомобілів у рамках «Земплінського ралі автоветеранів» уперше перетнули українсько-словацький кордон і проїхали набережною Незалежності на площу Театральну, де вишикувалися на огляд ужгородців та поціновувачів ретро-автомобілів.

Купол Горянської ротонди відправили на реставрацію

Минулого четверга на Горянській ротонді — історичній пам’ятці Х— початку ХІ століття — зняли купол, який простояв із 1991 року, для заміни бляхи, що поржавіла. Оскільки ротонда розташована геть на околиці Ужгорода, цю подію не зауважили, доки в мережу не потрапили фото та відео процесу: групка людей сфотографувалася на фоні вже знятого купола.

Суперечлива «парасолька»: Як нова оригінальна автобусна зупинка в Ужгороді викликала спір

Перша реакція — дуже креативно, оригінально, туристична родзинка, такого ніде немає. Насправді зупинка дійсно цікава. Але щодо «такої ніде немає», то це перебільшення, бо подібні зупинки є і за межами Закарпаття.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат