Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 180, 20

Чи є місце Кінчешу на Краснодонців?

Днями до редакції надійшов лист від ужгородця Йосипа Ороса, якого стурбувало питання перенесення авторинку в с. Кінчеш на вул. Краснодонців.

Сакури відцвіли. Ужгород не скористався моментом

Так сталося, що саме в період цвітіння сакур в Ужгород приїжджає найбільша кількість туристів. На жаль, сакури цвітуть дуже короткий час. Але саме це і є тестом на випробовування влади — як за цей короткий час найкраще його використати зі зиском для міста та його мешканців.

Мерія довірила ремонт Капушанської новому підряднику, який проходить по кримінальній справі

Попередній підрядник не вклався в терміни. Ремонтні роботи на Капушанській продовжить інший підрядник — нову угоду укладено з будівельною компанією «Антрол». Ця компанія зобов’язалася закінчити роботи на цьому відрізку дороги до серпня. Це підтвердили і в міській раді Ужгорода.

Знущання над історією Ужгорода

Ужгородці спостерігають за тим, як знищувався унікальний кінотеатр на Волошина, будинок Фунданича на тій же вулиці, як добудовувався мансардний поверх «Червеної ружі», як нищать історичні будинки на вулицях Фединця та Льва Толстого, як без погодження роблять надбудову на старому будинку на Довженка, 5 на Малому Ґалаґові. І на всі ці протизаконні реконструкції дає згоду влада міста.

Перед драмтеатром зведуть 4-поверхівку

На засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради виноситься проект рішення «Про закритий архітектурний бліц-конкурс по провулку Мостовому». Замовником та організатором конкурсу виступає ТОВ «Континент Інвест Груп».

Провалений сезон

У нас починається сезон цвітіння сакур. Саме у найближчі два тижні до Закарпаття подивитися на сакури приїдуть десятки тисяч туристів. Місць у готелях немає. Квитків на потяги також. Керівник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль навіть попросив Укрзалізницю виділити нам додаткові потяги з Києва.

Чому Ужгород уже не столиця сакур?

Туризмознавці та краєзнавці цього тижня винесли сумний для обласного центру вердикт — вони вже не рекомендують Ужгород як місто сакур у Закарпатті. Цього року найкращим містом для милування сакурами Закарпаття називають Мукачево.

Голосування за громадські проекти могли бути сфальсифіковані

10 квітня влада Ужгорода оголосила на черговому засіданні переможців поданих ужгородцями громадських проектів. Серед малих проектів, то найбільше голосів набрав проект облаштування класу для предмета «Захист Вітчизни» на базі школи № 20 — ліцею «Лідер». За цей проект проголосувало 1928 ужгородців.

Весни та літа нам не бачити...

Одна стаття в попередньому номері закінчується словами: незабаром зацвітуть сакури і до нас знову поїдуть тисячі туристів. У влади області та Ужгорода залишилося зовсім небагато часу, щоб не стати соромом для всієї України.

Війні за будинок Фунданича — кінець?

Суд став на бік забудовника, вирішивши, що будинок не був пам’яткою архітектури.

Громадські проекти Ужгорода: Примітивні рішення влади   та обурення містян

В одному з попередніх номерів ми писали про те, що ужгородці можуть подавати проекти з благоустрою міста на розгляд міської ради. Однак процес розгляду-затвердження тих чи інших проектів викликав хвилю обурення ужгородців.

Колишні котельні міста: вирішення нема?

Колись на вулицях Закарпатській та Добролюбова в Ужгороді були великі котельні, адже квартири тоді були на централізованому опаленні. Нині вони нагадують декорації з фільму жахів.

Історія успіху одного Ужгородського ОСББ

Найбільший багатоквартирний будинок Ужгорода після створення ОСББ майже повністю реконструювався.

Що буде на місці колишнього фонтана біля драмтеатру?

Перипетії навколо площі перед драмтеатром в Ужгороді з боку вулиці Толстого тривають ще з 2010 року. З 2009 року ця територія перебуває в приватній власності. Три земельні ділянки були придбані на аукціоні міськради двома власниками. Судова тяганина тривала 5 років. А наприкінці літа 2016 року забудовник уже навіть зрізав ялиці перед драмтеатром і хотів почати будівництво.

Сесія Ужгородської міськради скасувала посаду першого заступника міського голови

Відповідне рішення сьогодні було проголосоване першим на початку засідання сесії Ужгородської міської ради.

У міській раді Ужгорода планують «взятися» за нічний клуб «Фантом»

У середу, 27 грудня, на засідання виконкому Ужгородської міської ради додатково внесли на розгляд і першим розглянули питання про роботу в нічний час клубу «Фантом».

На сесії міськради: Цап, авто для мера та бюджет

Друге пленарне засідання чергової ХVІІІ сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання   в четвер почалося з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих на Сході закарпатців-героїв, які в зоні АТО відстоюють незалежність України.

У мера Ужгорода вимагали звільнити його заступника Іштвана Цапа

Мер Андріїв вчергове озвучив дату відставки свого заступника, якого судять за підозрою у отриманні хабара. Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив, що підготував проект рішення про скорочення посади першого заступника міського голови Іштвана Цапа. Таке рішення він озвучив після зустрічі з пікетувальниками з числа громадськості та учасників бойових дій на Сході України, які зайняли його приймальну і збиралися там заночувати у разі відсутності мера на робочому місці. Андріїв озвучив чергову дату звільнення з посади зафільмованого СБУ на хабарницьких схемах першого заступника Ужгородського міського голови Іштвана Цапа під час грудневої сесії Ужгородської міськради.

Пересувних зоопарків та цирків в Ужгороді більше не буде

Депутати Ужгородської міськради у четвер на сесії більшістю голосів підтримали питання заборони в Ужгороді гастролей пересувних цирків та зоопарків.

Бруківкою з площі Поштової вистелять інші місця

Влада Ужгорода намагається виправити ситуацію з невдалим вистеленням бруківки в центрі міста.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат