Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 220, 20

Міського голову попередили...

...про кримінальну відповідальність за продаж землі громади
на вул. Бородіна

Відставку міського голови на сесії не розглядали

Спрогнозованої деякими інформаційними ресурсами відставки міського голови Ужгорода Богдана Андріїва на сесії міськради у четвер 18 травня не відбулося. Багато депутатів цього дня прийшли у вишиванках, а після сесії голова міста навіть запропонував усім сфотографуватися навпроти будівлі мерії.

Як міська влада позбавляє ужгородських підприємців бізнесу

МПП «Рута», що розташоване за адресою м. Ужгород, пр. Свободи, 58 ще у 1989—1990 рр. збудувало на привокзальній площі автовокзалу торговий павільйон, проект якого було погоджено з міською архітектурою, Закарпатським обласним об’єднанням автобусних станцій та відповідними службами. На об’єкті автономно підвели всі необхідні комунікації, зокрема, опалення, водопостачання та водовідведення.

Ужгород — шостий у рейтингу безпечності міст

Найбільш безпечними обласними центрами України визнано міста: Хмельницький, Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ. Ужгород посідає шосте місце у рейтингу безпечності. Такі дані оприлюднив Інститут суспільно-економічних досліджень.

Як в Ужгороді видали в оренду метри ліквідованого КП

Йдеться про приміщення на площі Корятовича, 33, де донедавна працювало комунальне підприємство «Служба пасажирських перевезень», а нині — паркан. Видача в оренду муніципальної нерухомості без відкритого обговорення та без широкого інформування про сам конкурс може свідчити про корупційні ризики цієї справи, повідомляє Ярослав Гулан («Ні корупції!»).

За ремонт доріг Ужгородська міськрада переплатила 23 млн. грн.

Ужгородська міська рада за 2016 рік, згідно з підрахунками активістів, із витрачених 47 мільйонів гривень могла зекономити близько 23, застосувавши у встановленому законом порядку систему електронних закупівель Prozorro, переконані громадські активісти.

Де і які ліки в ужгородських аптеках можна придбати безкоштовно

Як відомо, 1 квітня стартувала урядова програма «Доступні ліки». За інформацією відділу охорони здоров’я Ужгородської міськради, в місті ліки від серцево-судинних захворювань, діабету І типу та бронхіальної астми можна отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

На сесії міськради Ужгорода сталися сутички через землю

У четвер 30 березня чергове засідання сесії Ужгородської міськради почалося пізніше через земельний конфлікт. У сесійній залі виникла суперечка між представниками УПЦ МП та військовослужбовцями через земельну ділянку по вул. Минайській, 71 (поблизу колишньої залізничної лікарні). Йдеться про 0,1394 га для будівництва й обслуговування релігійних організацій. Цю ділянку, що перебуває в користуванні Київського патріархату, міська влада на вимогу представників Московського патріархату мала намір поділити між патріархатами. Випереджаючи розгляд відповідного проекту рішення, присутні на сесії військовослужбовці звинуватили церковників у рейдерському захопленні землі.

«Водоканал» оприлюднив нові тарифи на воду в Ужгороді

22 березня відбулося відкрите засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), за участі керівників підприємств водопостачання і водовідведення та представників органів місцевого самоврядування, інформує КП «Водоканал м. Ужгорода».

Чому знищення кінотеатру «Ужгород» є архітектурним вандалізмом

Я розумію, що новому поколінню це буде важко пояснити. Але спробую.

Лист у редакцію: Чому місцева влада руйнує красу Ужгорода?

Публікуємо листа від ужгородця Івана Чонки. Далі — пряма мова.

На благоустрій Ужгорода спрямують 77 млн. 931 тис. 326 грн.

Ужгородці хронічно нарікають на незадовільний благоустрій свого міста й докоряють владі за нехлюйство та нераціональне розбазарювання коштів.

Цап: «Зайшло — голосують. Не зайшло — знімають із голосування»

Попри те, що Цап підкреслено бадьориться та зверхньо іронізує над правоохоронцями й ситуацією загалом, цього тижня було оприлюднено оперативні відеозаписи щодо його кримінальної справи.

Які програми схвалила сесія

28 лютого відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Першим розглядалося питання мешканців вул. Міцкевича, 9, які за 10 років заборгували 115 тис. грн. за воду. При цьому тут помінялися власники кварир, колишнє керівництво кооперативу не перерахувало кошти за спожиті послуги Водоканалу, відтак відкрито кримінальне провадження, а мешканці не можуть створити ОСББ і просять депутатів списати їм борг.

«Капітально» відремонтовану 1,5 місяця тому вул. Собранецьку необхідно терміново латати

Провести ямковий ремонт вулиць, починаючи з тих, де найінтенсивніший рух транспорту — таке доручення дав міський голова Ужгорода комунальному підприємству КШЕП.

Причина і наслідки

У одному з номерів ми опублікували фото читача з відповідним дописом про те, що під час   будівництва по вулиці Швабській залишки бетону зливалися у водостоки на вулиці. Тоді ж читач попереджав, що у випадку дощу у водостоках утвориться корок і вулиця буде залита водою.

Чим закінчиться корупційний скандал в Ужгородській мерії?

Події з хабарем у мерії Ужгорода доволі швидко стали темою уваги всієї України. Можливо, через те, що навіть генпрокурор Юрій Луценко приділив цьому увагу. Щоправда, Луценко поспішив і розповів, що сам вимагач хабара, заступник мера Ужгорода Іштван Цап утік.

Як врятувати парки Ужгорода від намірів влади їх «реконструювати»

Ужгородська міськрада оприлюднила умови конкурсу щодо реконструкції парків та скверів Ужгорода і з цього приводу хочу висловити коротку ремарку.

Владі набагато зручніше сидіти вдома перед комп’ютером   та закликати народ «до лопати», ніж займатис

Кілька тижнів у місті триває «льодове побоїще». Тротуари якщо й почистили від снігу, то... забули підсипати і вони покриті кіркою льоду.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат