Ремонтують чи... руйнують

24.09.2017 16:55 РАТУША

В Ужгороді нарешті почали ремонт історичної вулиці, що в самому центрі міста — вул. Панаса Мирного. Вулиця була вистелена ка’мяною бруківкою, але місцями на ній утворилися горби та ями. Активісти «Врятуй Ужгород» зазначають, що ремонтники просто зривають стару бруківку чеського періоду, а також старі чеські бордюри, тож є побоювання, що вулицю асфальтуватимуть, а бордюри зроблять із цементу.


«Знищення історичного та культурного ландшафту міста — залишків мощення каменем-кругляком XIX століття, андезитової бруківки 1930-х років та бордюрів із жовтого клінкеру.

До слова, тротуари з асфальтних сумішей були облаштовані тут ще за чехословацької доби, а жовті клінкерні бордюри — одна з візитівок старого міста. Цього всього тепер не буде тут. Буде ФЕМ-плитка. І знов без тендера, — повідомляють активісти. — На вулиці П. Мирного в Ужгороді роботи проводить підрядна організація ТОВ «БК Антрол». Працівники підприємства демонтовують кам’яну бруківку та асфальтобетонне покриття на проїжджій частині вулиці. Після того, як профіль дороги вирівняють, зняту бруківку вимостять знову. Тротуари ж викладуть ФЕМ-плиткою».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат