Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 280, 20

Перевізникам «замало» 13,5 млн. компенсації за пільговиків, водії продовжують їх «пресувати»

Ужгородка Руслана Ломпей у суботу 19 березня в соцмережі Facebook повідомила про те, як водій автобуса № 9 виставив за двері школярів і нецензурно облаяв її, коли вона зробила йому зауваження і сфотографувала номерний знак транспортного засобу. До нашої редакції також дзвонили упродовж тижня обурені батьки школярів, яких водії змушували платити за проїзд.

У маршрутках школярів змушують платити   за проїзд

Отже, в Ужгороді чергова нервозна плутанина з пасажирськими перевезеннями. По-перше, хоч якість пасажирського транспорту не покращилася, однак ціна за проїзд у маршрутці таки зросла, що самим своїм фактом обурює людей, змушених користуватися міським транспортом. По-друге, обіцянка возити школярів упродовж року безкоштовно — взамін на подорожчання проїзду й щедру дотацію перевізникам — наразі має присмак брехні й замаскованої афери.

Сесія ухвалила скандальний Генплан й надала бюджетних   13,5 млн. грн. для перевізників

Після довгих суперечок та емоційних сварок, що тривали протягом майже години, всупереч протестам міської громади й проханням зняти з порядку денного й доопрацювати питання, ужгородські депутати ухвалили зміни до Генплану міста 21-м голосом «за» під час сесії у четвер 10 березня.

В Ужгороді зросла плата   за проїзд в маршрутках

Мер Ужгорода «Бодя—500 гривень» збагатиться на маршрутних перевезеннях.

Потрібно зберегти унікальну алею Боздоського парку

Останнім часом Боздоський парк дуже занепав. Фактично відчувалося, що там не було господаря. Влада повинна терміново почати порятунок парку.

Олег Колесник: Ужгород перетворюється на великий смітник

Науковець УжНУ про шкоду від «коронування» дерев, знищення зелених зон і деградацію культури.

У яму-пастку на вул. Баб’яка втрапили три десятки автівок

Докори автомобілістів на стан ужгородських доріг невичерпні. Найбільше нервів, часу і коштів на ремонт аквтомобілів тратиться у весняну та осінню пори року. При тому, що в обласному центрі Закарпаття звичкою вже стало латати міські дороги по чотири рази за рік, толку з того практично немає. Чи то робиться той латковий ремонт такого рівня фахівцями, чи то асфальт такої якості, але ями з’являються знову.

На місці колишнього універмагу, ймовірно, буде ТЦ із підземними паркуваннями

Цього тижня підприємці, які працювали в універмазі «Україна» й чиє майно було знищене пожежею, спочатку зініціювали зустріч із міською владою, але жоден із них на зустріч не прийшов.

Злочинній забудові обласного центру — категоричне «ні!»

Збереження зелених зон та парків закарпатського обласного центру потрапило під фатальний удар через рішення найбільш скандальної «замінованої» сесії від 9 листопада 2015 року. Тодішні народні обранці міста злочинно ухвалили містобудівну документацію: «Генеральний план (коригування) м. Ужгорода» й «План зонування території м. Ужгорода».

Тарифи на обслуговування багатоповерхівок Ужгорода змінять

Від липня цього року мешканці багатоповерхівок повинні визначитися, хто обслуговуватиме їхній будинок і прилеглу територію. Цього вимагає ухвалений торік Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до нього держава знімає з себе відповідальність за обслуговування, а відтак дбати про сходи, ліфти, дахи, двори, дитячі майданчики тощо будуть мешканці будинків, які є його співвласниками. Тому до 1 липня мешканці повинні або обрати собі організацію, яка відповідатиме за цей спектр послуг, або ж її призначить міська влада.

Дещо про декомунізацію вулиць в Ужгороді

Загалом у Закарпатті загальна довжина вулиць із комуністичними назвами сягає понад 70 кілометрів. В Ужгороді таких вулиць не так багато, однак влада вирішила, що прийшов час перейменувати і ті, які є.

Мораторій без сенсу

Депутати тимчасово заборонили лише виділення вільних земель і залишили аукціони.

Програма Новорічно-Різдвяних святкувань в Ужгороді

26—28 грудня
11.00 — обласний Новорічний турнір із фехтування на шпагах. СК «Динамо», вул. Швабська, 7.

Чи стане конфлікт діалогом?

Мешканці гуртожитку на вул. Бородіна, 14 і представники підприємств, яким гуртожиток перейшов від колишнього власника — «Закарпатбуду», вкотре шукають вихід із давнього конфлікту щодо передачі житла у власність людей.

Ужгородcька влада зриває грантовий проект

Спільний із польським містом Ярославом грантовий проект із реконструкції «Совиного гнізда» Ужгород мав завершити ще в жовтні, але і в терміни до кінця грудня не вкладається. Вже 29—30 грудня до Ужгорода приїде польська делегація, аби на власні очі переконатися, що реконструкція «Совиного гнізда», на яку були виділені грантові 800 тис. євро, пробуксовує.

Міська рада сформувала депутатські комісії

У четвер 3 грудня на сесії Ужгородська міськрада сформувала депутатські комісії. Відтак земельні питання буде курирувати Станіслав Пономарьов, питання благоустрою, житлово-комунального господарста та приватизації майна опинилися під опікою Івана Волошина, освітніми проблемами, а також культури, охорони здоров’я, спорту та соцзахисту населення перейматиметься Олена Камінська. Комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та оподаткування очолив Василь Гомонай.

Хамство деяких водіїв ужгородських маршруток не має меж

До редакції нашої газети звернулася мешканка Ужгорода, яка скаржиться на хамство водія однієї з ужгородських маршруток. З відповідною скаргою ужгородка звернулася і до мера Богдана Андріїва, який, як відомо, має до маршрутних перевезень безпосереднє відношення.

Недобросовісні орендарі залишили господарям розбиту квартиру

Приміщення винаймала іноземка з Мальдівів, яка сьогодні відмовляється відшкодовувати збитки.

Першим питанням сесії Андріїв поставив оплату праці мера замість обіцяного мораторію на землю

26 листопада після урочистої частини з промовами, врученнями нагрудних значків депутата й складання присяги мером і новим депкорпусом депутати провели численних гостей включно з духовенством, трохи перепочили і зрештою розпочали перше пленарне засідання 7-го скликання Ужгородської міської ради.

Територія автовокзалу перейшла до рук родичів нового ужгородського мера

Як відомо, 29 жовтня Ужгородська міськрада цинічно роздерибанила міські території й нерухомість, попри всі багатомісячні протистояння громади і намагання активістів перешкодити цьому.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат