Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-03') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 340, 20

Ужгородський віце-мер взявся знищити третину зовнішньої реклами

Те, що перший заступник міського голови Ужгорода Іван Волошин, дорвавшись до вищого ешелону влади в місті, почав це місто всіма засобами згинати під себе (після того як вдало проекспериментував це з «Короною»), вже важко не помітити й сигнали про цинічне порушення ним законодавства наразі отримали кілька правоохоронних органів.

Влада «ліквідувала» вуличну торгівлю,   вона, мовляв, псує благоустрій

25 березня на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради ухвалили рішення «Про об’єкти тимчасової торгівлі», яким чиновники заборонили вуличну пересувну торгівлю сувенірами, друкованою продукцією, картинами, кавою, сонцезахисними окулярами, морозивом тощо. Відтак у 10-денний термін підприємці зобов’язані свій бізнес згорнути, демонтувавши об’єкти торгівлі.

Ужгород продовжує пити воду з перечинськими нечистотами

Про те, що каналізаційні стоки 7-тисячного Перечина безперешкодно потрапляють до р. Уж, а відтак цю воду п’є Ужгород, місцеві ЗМІ час від часу розповідають упродовж останніх років. Проте далі цього вирішення питання не просувається, ситуація на краще не змінюється.

За використану воду Водоканал надсилатиме свої рахунки

За офіційним повідомленням КП «Водоканал м. Ужгорода», обласний центр готується до пере-ходу на оплату наданих послуг для населення за виставленими рахунками.

Погорєлов не боїться штрафу в 170 грн. й до виборів із посади   він не піде

13 березня міському голові Вікторові Погорєлову офіційно вручили протокол про вчинення корупційного правопорушення, а 17 березня він пішов у відпустку. Відтак обов’язки міського голови на цей період виконуватиме секретар міської ради Богдан Андріїв.

Перевізники вимагають 4 грн. 50 коп. за проїзд у маршрутці...

...про якість пасажирських перевезень уже не йдеться.

Проїзд у маршрутці знову подорожчає

Перевізники знову невдоволені. Асоціація перевізників наскаржилася міському голові на те, що ціна на паливно-мастильні матеріали зросла, відтак два маршрути — це №№ 5,7, які працюють на дизпаливі, можуть узагалі припинити роботу, а тому слід підвищувати вартість міського проїзду.

Активісти не дозволили   продати 78 комунальних   об’єктів

Сесійне засідання в четвер 19 лютого розпочалося хвилиною мовчання за загиблими на Сході ужгородцями. Активісти «прикрасили» сесійний стіл плакатами «Зека геть!», «Ні — дерибану майна!», а згодом ще одним «Руки геть від Громадської ради!»

Чи платитимуть за землю   магнати-прихватизатори?

У четвер у Верховній Раді побилися депутати Івченко та Соболєв. Причина — законопроект, який даватиме право депутатам місцевих рад розпоряджатися землею за межами населених пунктів.

Щорічні втрати міста   на полігоні ТПВ   можуть сягати 600 тис. грн.

Наприкінці січня міський голова Ужгорода спільно з секретарем ради проінспектували полігон твердих побутових відходів у с. Барвінок, де виявили відсутність належного контролю за ввезенням сміття на територію сміттєзвалища сторонніми організаціями.

Ужгородцям надалі погрожують відключенням води

Цього тижня в Ужгороді знову лякали відключенням від водопостачання через борги Водоканалу перед Закарпаттяобленерго й у понеділок 2 лютого навіть вимкнули електропостачання адмінбудівлі підприємства.

У міських школах карантин   до 15 лютого

Карантин із 4 до 15 лютого оголошено в усіх школах Ужгорода. Таке рішення було ухвалене міським головою В. Погорєловим на засіданні профільної комісії на початку тижня. При цьому йшлося, що «наздоганяти» пропущені під час карантину навчальні години учні не будуть, просто «зросте інтенсивність» навчального процесу.

Безпека на льоду

За інформацією Штабу цивільного захисту населення, безпечним вважається льодовий покрив для одного пiшохода завтовшки щонайменше 7 см зеленуватого вiдтiнку, для обладнання ковзанки не менше 10—12 см, для масового катання — 25 см, переправа групи осіб дозволена, якщо лід завтовшки не менше 15 см.

Виконком закликає небайдужих ужгородців дати тимчасовий прихисток дітям зі Сходу

Члени виконкому Ужгородської міської ради цієї середи 28 січня зуміли розглянути кілька важливих для життєдіяльності міста питань. Зокрема, вирішили, що в ужгородських школах мають працювати професійні охоронці. Про це йдеться в рішенні «Про погодження програми з безпеки навчальних закладів на 2015—2016 рр.» із подальшим винесенням на розгляд сесії для затвердження.

Норму «харчпайка» для ужгородських учнів збільшать

Нещодавно в сесійній залі Ужгородської міської ради пройшли громадські слухання на тему «Організація харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста», вхід на які був вільним, тож участь могли взяти всі бажаючі.

У місті хаотичні відключення електроенергії

Ужгородці вимагають від влади скласти і оприлюднити графіки відключень.

Як Ужгород отримав бюджет-2015

Перше засідання сесії Ужгородської міської ради у цьому році 14 січня планувалося як «бюджетне», а за два тижні до нього на сайті міськради були розміщені проекти бюджетних рішень. До початку реєстрації в залі прозвучали колядки, у яких діти насамкінець закликали владу не казати на «чорне» «біле» й виконувати свої зобов’язання перед учасниками АТО. Міський голова запропонував оголосити в Ужгороді четвер 15 січня Днем жалоби за загиблими під Волновахою.

Ужгородська дитяча залізниця дихає на ладан

Свого часу міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк прагнув відновити Ужгородську дитячу залізницю, перевівши об’єкт у комунальну власність громади Ужгорода, але зробити цього не дали Львівська залізниця, якій вона належить, і Міністерство інфраструктури України, яке поховало під сукном усі звернення до нього.

Коли влада відремонтує   вул. Лермонтова в частині приватного сектора?

На «гарячу лінію» редакції не раз зверталися мешканці приватного сектора (14 будинків), що на вул. Лермонтова. Дорожнє покриття тут практично відсутнє попри те, що вул. Лермонтова на стику з вул. Швабською є практично в центрі міста.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат