Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-10') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 400, 20

Ужгородську «Корону» вкрали   за участі депутата Балоги   та високопосадовця СБУ

Комплекс «Корона», розташований в самісінькому історичному центрі Ужгорода (пл. Театральна, 5-7), був «викуплений» у міста за злочинною схемою, в якій присутня виразна корупційна складова. Про це свідчить дослідження, що його здійснило Закарпаття онлайн.

Ужгородська прокура-тура «зацікавилася» гуртожитком   на вул. Бородіна,

Водночас на Інтернет-сайтах заявляють про «рейдерство».

Ужгородцям пообіцяли звільнити міські маршрутки від російської попси

Оскільки скарг на те, що ужгородців у маршрутках мордують російським музичним ширвжитком дуже багато, міським перевізникам рекомендовано не вмикати у салонах записів російської попси.

Переселенці зі Сходу співали в нічному кафе...   гімн країни-агресора,

...через воєнне вручання якої сховалиcя у мирному Ужгороді

Минулої п’ятниці на сесії Ужгородської міськради був один із тих випадків, коли влада підтримала позицію громади м. Ужгорода.

Міській владі на замітку: на даху буд. № 6 на вул. Заньковецької росте... дерево, а квартиру самотнь

Про це нам повідомила мешканка буд. № 6, що на вул. Заньковецької, 75-річна Зузанна Грабар. Як розповіла Зузанна Володимирівна, в цій 5-поверхівці на 5-му поверсі вона мешкає близько 40 років, однак жодного разу покрівля будинку капітально не ремонтувалася, хоча міська влада любить хвалитися метрами відремонтованих ужгородських покрівель.

Балогівці викинули з крісел кількох начальників ужгородських КП...

...аби «розчистити» комунальну сферу під своїх керівників.

«Автомобілісту» не дадуть перетворитися на... прибудинкову територію?

Про те, що єдиний муніципальний об’єкт в Ужгороді — стадіон «Автомобіліст», який досі не виданий в оренду і наразі закріплений за ДЮСШ № 1, може незабаром щезнути, говорилося давно. Територія стадіону останні 15 років перебувала у стані занепаду й заростала чагарниками, тож у когось могло скластися враження, що ця земля просто «нічийна».

Центр міста — у траншеях

Останнім часом ужгородці спантеличені: центр міста перекопали не на жарт. Через пл. Петефі пролягла довга глибока траншея. Перехожі спостерігають за процесом, який чомусь ніяк не закінчиться, і гадають: чи відновлять комунальники покриття після того, як земляні роботи завершаться, або все буде, як завжди?..

Чому вода зросла в ціні

Як ми повідомляли, з липня в Ужгороді зросли тарифи на воду. Тепер вона коштує майже 12 гривень за кубометр. Звичайно, що таке підняття ціни на воду викликало чималий резонанс у місті. Ми вирішили з’ясувати, як встановлюються тарифи на воду і наскільки вони є мотивованими.

Проїзд в ужгородській маршрутці   з 12 липня — 3 гривні

Після подорожчання води в Ужгороді крапки над «і» цього тижня поставлено і щодо вартості проїзду у маршрутках. На засіданні виконавчого комітету в середу ухвалене рішення про нову ціну — 3 грн. за проїзд.

Борг Ужгороду за оренду сягнув 1,4 млн. грн.

Питання оренди комунального майна було в полі зору прокуратури міста минулого року, коли було виявлено, що відповідальні за це працівники управлінь халатно ставляться до стягнення орендної плати. На приписи прокуратури з міської ради надходили самі тільки відписки, відповідальних не покарано.

Від «водних» пікетів до «водних» бунтів

Підняття ціни на воду в Ужгороді з 6,78 грн. до 11,48 грн. за 1 кубометр минулого тижня спричинило пікети Водоканалу, а згодом і міської ради.

Наступним Майданом в Ужгороді може стати... «водний»

Адже розцінки для ужгородців на послуги Водоканалу м. Ужгорода з водопостачання і водовідведення з 1 липня, кажучи делікатно, виглядають відверто цинічно. Офіційна вартість води в Ужгороді стала 11,84 грн. за кубометр. Така ціна випливає з Постанови НКРЕ від 13.06.2014 за № 662 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода».

Поблизу торгового центру — розплідник антисанітарії й ями з водою

До редакції часто телефонують мешканці «нового» мікрорайону Ужгорода, які живуть поряд із торговим центром «Токіо». Люди скаржаться: поблизу гарної новобудови на сьогодні створився практично осередок антисанітарії, до якого немає справи ні комунальним службам міста, ні фірмам, розташованим у будівлі.

За майже 5 тис. люків   і решіток у місті відповідатимуть Водоканал і КШЕП

Оскільки, як ми вже писали, відповідальних за каналізаційні люки в Ужгороді тривалий час не було, виконком змушений був визначитися з цим питанням.

Громадська рада висловила недовіру Щадею...

...і рекомендує міській раді припинити його повноваження на посаді секретаря

Або повна бездіяльність, або шкода.   Історичну бруківку «зарили в асфальт»

В Ужгороді триває ямкове латання дорожнього покриття магістральних вулиць, про який тимчасова влада нині завзято звітує. Апогей абсурду цього процесу ужгородці зафіксували у четвер на вул. Лучкая: бруківку в історичній частині міста... заливали асфальтом.

Чому воду в Ужгороді зроблять «золотою»?..

До редакції «РІО» телефонує чимало ужгородців через перспективу суттєвого подорожчання води з 1 липня. Люди кажуть, що цього тижня отримали повідомлення від Водоканалу, який повідомляє: згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 13.06.2014 № 662, з 1 липня 2014 р. тариф на водопостачання та водовідведення для всіх споживачів у м. Ужгороді становитиме 11,84 грн./куб.м.

Кришки люків   чи «кришка»... в суді?

Протягом двох років побутові проблеми мешканців будинків 7 та 7а на вулиці Керченській залишалися невирішеними. За допомогою вони   звернулися до ГО «Самодопомога Закарпаття».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат