Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-16') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 200, 20

У мера Ужгорода вимагали звільнити його заступника Іштвана Цапа

Мер Андріїв вчергове озвучив дату відставки свого заступника, якого судять за підозрою у отриманні хабара. Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив, що підготував проект рішення про скорочення посади першого заступника міського голови Іштвана Цапа. Таке рішення він озвучив після зустрічі з пікетувальниками з числа громадськості та учасників бойових дій на Сході України, які зайняли його приймальну і збиралися там заночувати у разі відсутності мера на робочому місці. Андріїв озвучив чергову дату звільнення з посади зафільмованого СБУ на хабарницьких схемах першого заступника Ужгородського міського голови Іштвана Цапа під час грудневої сесії Ужгородської міськради.

Пересувних зоопарків та цирків в Ужгороді більше не буде

Депутати Ужгородської міськради у четвер на сесії більшістю голосів підтримали питання заборони в Ужгороді гастролей пересувних цирків та зоопарків.

Бруківкою з площі Поштової вистелять інші місця

Влада Ужгорода намагається виправити ситуацію з невдалим вистеленням бруківки в центрі міста.

Валентин Штефаньо: Новий початок на новому місці

Він щодня приймає по 5—7 дзвінків стосовно оригінальності свого витвору в тій чи іншій торговій точці міста. І кожному відповідає, що сьогодні оригінальний торт «Ужгород» можна купити тільки в двох місцях Ужгорода: в кав’ярні «Shtefanyo» на вул. Духновича та на полицях супермаркету «Дастор». Непрості часи, які зараз переживає ужгородський кондитер зі світовим ім’ям Валентин Штефаньо, так чи інакше торкнулися багатьох ужгородців.

«Кірпічка» і влада: про Ужгород, шахрайство, інвестиції та украдений парк

Яма, залишки цегельного кар’єру, Кірпічка, пустир, парк Перемоги — в обласному центрі Закарпаття цю місцину по-різному називають містяни, депутати та інвестори.

Гроші, земля, приміщення — в приватних інтересах   мера Ужгорода

Розслідування організації «Варто знати» про конфлікт інтересів мера Ужгорода та міських депутатів викликало резонанс. Подаємо частину, яка стосується власне градоначальника.

Ремонтують чи... руйнують

В Ужгороді нарешті почали ремонт історичної вулиці, що в самому центрі міста — вул. Панаса Мирного. Вулиця була вистелена ка’мяною бруківкою, але місцями на ній утворилися горби та ями. Активісти «Врятуй Ужгород» зазначають, що ремонтники просто зривають стару бруківку чеського періоду, а також старі чеські бордюри, тож є побоювання, що вулицю асфальтуватимуть, а бордюри зроблять із цементу.

Серед депутатів міськради — 12 мільйонерів

Найбільше у 2016 році заробив депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Шанта. Дохід склав понад 4,2 млн. грн. Шанта займається бізнесом, пов’язаним із обробкою та продажем деревини. Понад 3 млн. грн. склав дохід депутата «Європейської партії України» Анатолія Ковальського. Майже половину склали доходи дружини, яка займається фармацевтичним бізнесом. Решту — заробітна плата та повернення коштів із засновницьких фондів підприємств депутата.

У мера появився новий заступник, а в ужгородської молоді — надія на власне житло

12 вересня відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Депутати розглянули та схвалили 32 голосами рішення про затвердження на посаді заступника мера Ужгорода Василя Гомоная.

Гірка доля пам’ятника Адольфу Добрянському

Цього року виповниться 200 років від дня народження славного сина і будителя свого народу Адольфа Добрянського. За проросійську позицію та його сприяння в придушенні Угорської революції, угорські власті пробачити йому це не змогли.

Конкурс без альтернативи: визначено переможців на перевезення на п’яти маршрутах

В Ужгороді відбулося засідання конкурсного комітету виконкому Ужгородської міськради щодо визначення переможців по п’яти оголошених маршрутах.

В Ужгороді комунальне майно, яке не використовується громадою, продаватимуть через електронний майда

Комунальне майно Закарпаття продаватиметься через нову систему, повідомляє прес-центр ОДА.

Заручники прогресу

Із плоскими дахами доводиться жити з часів їх впровадження у будівництво. І це в Закарпатті, де дощі бувають іноді й довготривалими, з потужними повенями.

А що зміниться в Ужгороді й Мукачеві?

На початку червня мукачівці побачили нові автобуси, які курсуватимуть вулицями їхнього міста. Як пише видання «РМС», Мукачево закупило 20 нових автобусів, загальна вартість яких складає 44 мільйони 200 тисяч гривень.

Влада Ужгорода змушена реагувати на петицію про заборону виступів цирків із використанням тварин

Електронна петиція ужгородців про заборони виступів цирків із використанням тварин та пересувних звіринців набрала необхідні 250 підписів. Тепер влада змушена буде реагувати на цю петицію.

Платні медогляди в міській поліклініці здорожчали на 40—50 грн.

Ужгородці отримали чергове подорожчання, цього разу на платні медичні огляди, що надаються Ужгородською міською поліклінікою.

Сесія ліквідувала КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» і перенесла на кінець року закупівлю

Сесійне засідання Ужгородської міської ради у четвер 13 липня попри певні очікування — на розгляд мали винести питання недовіри міському голові — пройшло без сенсацій. Загальну переважно умиротворену атмосферу сесійної зали порушували хіба обурені городяни, які перебували на сесії у відчайдушному сподіванні вирішити якісь свої наболілі питання.

Сумна комунальна історія

Публікуємо листа від нашої читачки Ольги Пономарьової.

Чи можливо врятувати «Ужгород»

Активісти Ужгорода намагаються врятувати колишній кінотеатр «Ужгород» від руйнації приватними власниками. У четвер відбулася акція з порятунку колишнього кінотеатру «Ужгород», де зараз тривають незрозумілі роботи.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат