В яких аптеках Ужгорода можна безкоштовно отримати ліки

11.08.2018 16:36 РАТУША

Щоб отримати препарати за урядовою програмою «Доступні ліки», ужгородці повинні звернутися до свого сімейного лікаря або ж терапевта.

Прес-служба Ужгородської міськради повідомила, що перелік препаратів, які можна отримати за програмою «Доступні ліки» на 100 % безоплатно або доплативши невелику різницю, розширили ще 22 препаратами. До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат від серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу та бронхіальної астми, 59 із цього переліку пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. До списку безоплатних препаратів входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній. Як повідомили у відділі охорони здоров’я Ужгородської міської ради, раніше у програмі брали участь 239 препаратів загалом і 47 безоплатних.

В Ужгороді на реалізацію урядової програми у 2018 році передбачено 2 мільйона 938 тисяч гривень, наразі вже надійшло і використано 1 мільйон 713 тисяч 600 гривень.

Щоб отримати препарати за цією програмою, ужгородці повинні звернутися до свого сімейного лікаря або ж терапевта, отримати правильно виписаний рецепт, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки. Наразі в обласному центрі Закарпаття участь у програмі беруть 26 аптек:

1. ТзОВ «Ужфарм»:
— вулиця Марії Заньковецької, 77/1;
— площа Корятовича, 8/1;
— вулиця Минайська, 35 а;
— вулиця Яроцька, 2;
— вулиця Михайла Грушевського, 45, прим. 12;
— проспект Свободи, 7/26;
— вулиця Перемоги, 15 а;
— вулиця Другетів, 71;
— проспект Свободи, 45, прим.19;
— вулиця Тиводара Легоцького, 52;
— вулиця Шандора Петефі, 13;
— вулиця Сергія Мартина.

2. КП «Лікарняна аптека»:
— вулиця Олександра Грибоєдова, 20 Б.

3. ТОВ «Сана-Фарм»:
— вулиця Юрія Гагаріна, 22;
— вулиця Минайська, 32/37.

4. ТОВ «Медфарм»:
— вулиця Михайла Грушевського, 63/26;
— вулиця Перемоги, 153;
— площа Шандора Петефі, 40.

5. ТОВ «Нова Уж»:
— вулиця М. Заньковецької, 77 а;
— вулиця Перемоги, 21/1.

6. ТзОВ «Хустфарм»:
— площа Корятовича, 17;
— площа Шандора Петефі, 14/1;
— вулиця Ференца Ракоці, 10 а;
— вулиця Корзо, 9;
— площа Шандора Петефі, 46;
— вулиця Перемоги, 27.

У мерії додали, що цьогоріч майже 158 тисяч закарпатців отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки».

***

Як дізнатися, які ліки є в медзакладах

Перевірити он-лайн наявність у медзакладах області лікарських засобів, витратних матеріалів та   медичних виробів, які закуплені за кошти державного та місцевого бюджетів, благодійної діяльності й гуманітарної допомоги, можна вже з 1 вересня. Всі дані будуть розміщуватися на офіційних веб-сайтах і щотижня оновлюватися.

Дотепер у більшості закладів ця інформація розміщувалася у друкованому вигляді на стендах у місцях загального доступу. Тільки окремі лікувально-профілактичні заклади області використовували мережу Інтернет для інформування громадськості про наявні медпрепарати.

Перевірити, які і в   якій кількості є ліки, можна на одному з Інтернет-ресурсів: eliky.in.ua та liky.ua.

Медичні заклади Закарпаття, які на 7 серпня зареєстровані на відповідних ресурсах і вже розміщують он-лайн інформацію: Закарпатський обласний клінічний кардіологічний диспансер, Закарпатський обласний клінічний онкологічний диспансер, Закарпатський обласний клінічний шкірно-венеричний диспансер, Обласне клінічне територіальне медичне об’єднання «Фтизіатрія», Ужгородська районна лікарня (смт Середнє), Чопська міська лікарня, Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги, Іршавська районна лікарня, Хустська районна лікарня, Воловецька ЦРЛ, Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Мукачева, Великоберезнянська районна лікарня, Тячівська районна лікарня № 1, Тячівська районна поліклініка, Берегівська центральна районна лікарня імені Бертолона Ліннера, Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня, Ужгородська міська поліклініка, Ужгородська центральна міська клінічна лікарня, Ужгородський міський пологовий будинок, Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат