Капітальний ремонт, а не реконструкція

07.09.2018 19:00 РАТУША

Протистояння ужгородців та мерії з приводу реконструкції набережної Незалежності, у т. ч. Липової алеї, не вщухають понад тиждень.

Навчені гірким досвідом «реконструкцій» старих, але все ще гарних та затишних міських вулиць та площ, ужгородці не можуть стримати обурення і страху втратити перлину міста — Липову алею та улюблену всіма і багатьма поколіннями «набку». Обурення знову піднялося, коли в мережі з’явилася інформація про вирубку 10 лип на площі Пушкіна та проведення під алеєю рову для електрокомунікацій. І хоча Богдан Андріїв це назвав «бурею у склянці води», скандалом, який виник із вирваної з контексту тези, все ж ужгородців не заспокоїти.

3 вересня мер, головний архітектор Олег Боршовський, директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич укотре відповідали на питання про заплановані роботи у рамках капітального ремонту набережної Незалежності. Міський голова вкотре підкреслив, що під час капітального ремонту жодної липи на алеї не чіпатимуть, бо це не потрібно і проектом не передбачено нічого вирізати.

Підготовчі роботи, а саме демонтаж бруківки на тротуарі, який проводили минулого тижня, зробили, щоб побачити, як під нею розташоване коріння. Заміну заплановано робити вручну, без використання важкої техніки. За словами мера, проектом капітального ремонту не передбачені жодні зміни щодо старої бруківки, вимощеної за часів Чехословацької Республіки, що біля медичного факультету, школи № 3 — її лише там, де це буде потрібно, перемостять, вирівняють. Якщо буде необхідність, є чим доповнити — таку ж бруківку зняли колись із площі Народної.

В мерії навіть провели днями т.зв. «Раду старійшин», де старожили та інтелігенція міста висловлювалися щодо ремонту. Більшість «старійшин» висловилася за реконструкцію, мовляв, не так часто дають гроші, то треба їх використати. Save Uzhgorod на своїй сторрінці   в Facebook відповіла на всі спроби мерії таки «відреставрувати» набережну: «Ми не проти оновлення набережної Незалежності. Ми — ЗА! Ми за високу якість проектних рішень та виконання робіт. Ми за фаховий підхід до передпроектних вишукувань та розробки проекту — з огляду на об’єкти культурної спадщини та потенційний об’єкт ЮНЕСКО, на історичне середовище та на пам’ятку садово-паркового мистецтва, із врахуванням потреб усіх стейкхолдерів та інших деталей.

Ми за екологічний підхід до проектування та виконання робіт із огляду на об’єкти природно-заповідного фонду та навколишнє середовище, з залученням відповідних фахівців та структур.

Ми за законне оновлення — з дотриманням усіх процедур, що стосуються передпроектних вишукувань, розробки проекту, конкурсів, тендерів та проведенням громадських слухань. Ми за погодження проекту та надання дозволу органами охорони культурної спадщини та іншими державними структурами. Ми за виключення з кошторису корупційної складової».

Читайте також: За проектом ремонту набережної в Ужгороді передбачено вирубку дерев

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат