"Рішення мера Сергія Ратушняка про відмову від централі­зованого опалення було правильним"

10.11.2018 18:38 РАТУША

На сьогодні в Україні склалася критична ситуація з обігрівом домівок та гарячим водопостачанням. У це важко повірити, але в Україні люди досі залежні від теплокомуненерго і майже скрізь люди очікують опалювального сезону і гарячої води.

В Ужгороді від цього відмовилися багато років тому і це було мудрим рішенням тодішнього мера Сергія Ратушняка, який ліквідував котельні-монстри, і Ужгород перейшов на індивідуальне   опалення та міні-котельні. Центральна влада протистояла цьому і намагалася тиснути на тодішнього мера, але він вистояв. І зараз Ужгород уже багато років чи не єдиний обласний центр України, який не має залежності від центральних теплопостачальників.

Люди пам’ятають про це і навіть зараз на ім’я Ратушняка надходять листи подяки.

«Шановний Сергію Миколайовичу, від усіх жителів Ужгорода (правда, такі повноваження я надала собі сама) хочу вам щиро подякувати за те, що у свій час ви поклали край   ЦЕНТРАЛЬНОМУ ОПАЛЕННЮ ТА ГАРЯЧОМУ ВОДОПОСТАЧАННЮ в місті. Дослівно не пам’ятаю ваше звернення до жителів Ужгорода, але звучало воно приблизно так: «Я НЕ БУДУ ЗАКЛАДАТИ МАЙНО УЖГОРОДА В БАНКИ, ЩОБ БРАТИ КРЕДИТИ ДЛЯ ПОГАШЕННЯ БОРГІВ ЗА ГАЗ, ЯКІ НАКОПИЧИЛИСЯ ЗА   ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛА ТА ГАРЯЧОЇ ВОДИ. МИ ВІДКЛЮЧАЄМО МІСТУ ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ГАРЯЧЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ».

Тоді обурення ужгородців було велике, гріли воду у каструлях, потім електробойлери, потім встановлювали індивідуальні котли. Але згодом усі зрозуміли, що це було правильне рішення. Ви мали ясне бачення ситуації на багато років уперед і були першим державним керівником, який подумав про гаманці простих мешканців. На сьогодні завдяки вам ми незалежні від теплокомуненерго, як це є по всій Україні, де люди досі очікують, коли їм включать опалення та теплу воду. Тепер комфорт у наших домівках залежить лише від нас самих. Дуже давно не наважувалася вам подякувати, а тепер скажу: ВЕЛИКЕ ВАМ СПАСИБІ!», — Марія Головей, м. Ужгород.

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


16.11.2018 09:59 жуст

вспомнаю как это было.2005 год установил автономку.прихожу в закарпатоблгаз,а там тогдашний работник был у них такой карбованец бросил мое заявление на пол.я к главному инженеру.тот выслушал и послал меня к чертям собачим.пришлось желоватся в киев к кучеренку и в нафтогаз.начальником какого тогда был льеша-мерседес ивченко.результат сняли тогд начальника облгаза фамилий не помню.но послали меня тогда к ратушняку.ну не лично,а в мерию.там дали добро.и что тута началось.в обл газе заявили,они там в горисполкоме,что с ума сошли.но взяв взятку в 100 грн запломбировали мне счетчик,какой я установил сам.и по моему эскизу нарисовали мне так называемый техпаспорт.в общем так будет до тех пор пока на рынке газа в украине будет один монополист государство в лице таких швондеров как коболев.я не понимаю почему это глупое государство не разрешит установку автономок в каждой квартире отдельно.этим могут помочь и теплые кредиты.сколько ужгород секономил государству газа.в кийове говорят,что альтернативе централизованному отоплению нет.а унгвар доказал есть.в той хваленной европе пошли еще дальше.в школах установили тоже автономные котлы не мини там котельни,а именно мини котлы.отгородили от доступа посторонних.обучили учительниц как обслуживать их и вперед на каждом этаже тре-х этажной школы по два котла и врезаны в их-же старую ситему и вот вам счастье.спасибо тому сергею ратушняку и низкий тебе поклон.все таки думал бошкой чего-то.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат