Площа Петефі й сітілайти. Перемога за ужгородцями

12.10.2018 20:13 РАТУША

Майже непомітно на площі Петефі протягом кількох тижнів замість дерев з’явився ряд рекламних сітілайтів. У соцмережі знялося обурення, і міська рада не забарилася з відповіддю. Богдан Андріїв розпорядився, аби правоохоронні органи з’ясували ситуацію з самовільно розміщеними сітілайтами на площі.

З’ясувалося, що проект рішення про надання підприємцю Леоніду Михайловичу Буланову дозволу на зміну місця розміщення рекламних конструкцій (спуск із пішохідного мосту) на площу Шандора Петефі, 14 був розглянутий на засіданні виконкому 26 вересня цього року і члени виконкому не підтримали його. Відклали питання на довивчення, аби підприємець розглянув інше місце для розміщення сітілайтів. Про це повідомили на офіційній сторінці Ужгородської міськради. Ба, більше того: сітілайти були ще й розташовані в охоронній зоні нещодавно прокладених кабелів електропостачання.

Спільнота в соцмережі вже почала жартувати, публікуючи фото сітілайтів на площі з намальованими на них квітучими деревами. Але жарти жартами, все ж натиск із боку преси та ужгородців спрацював — днями горезвісні сіті-лайти з вулиці таки демонтували.

Журналіст Віталій Глагола написав відповідну петицію на сайті Ужгородської міської ради, але її чомусь не затверджують. «Наприклад, за рік закінчуються терміни дії договорів на сітілайти на вулиці Волошина і площі Театральній — написав Віталій Глагола у Facebook, — і продовжувати їх буде просто злочином для міської влади Ужгорода. Міська рада може розповідати, що вона активно бореться зі встановленням нової зовнішньої реклами, але от виконком нещодавно видав дозвіл на встановлення 8 нових сітілайтів на Корятовича. Тому пропоную: прийняти рішення виконкому і заборонити встановлення зовнішньої реклами в центрі Ужгорода. ... Потрібен МОРАТОРІЙ на зовнішню рекламу в центрі і після закінчення діючих договорів повний демонтаж сіті-лайтів та іншої зовнішньої реклами в межах історичного ареалу міста», — каже журналіст.

Фото Банді Шолтеса.

Читайте також:
Площа Петефі: Сіті-лайти встановлені незаконно

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат