Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-19') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Кому ж належить Ужгородський коньячний завод?

Коли ми говоримо про коньячного барона Володимира Гісема, то повинні розуміти, що завод не є його власністю. Інша справа, що він зумів все так перевернути, щоб використати завод на свою користь. Офіційно Ужгородський коньячний завод є колективною власністю. Але саме тут і виникає конфліктна ситуація. Бо, як відомо, частину колективу просто було викинуто зі списку і люди досі доводять свою правоту. Але найгірше те, що нікому не відомо, хто ж є власником заводу. Що це за «колектив». Такої інформації ніде немає.

Ми знову останні

Інформаційний освітній ресурс "Освіта.ua" склав рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року.

Брязкання автоматів на кордоні з Угорщиною

Ця подія трапилась 26 липня цього року. Мова про дитячий ансамбль «Вітамінчик».

Ще про «честь» деяких суддів

Ще 31 травня Закарпатський апеляційний суд з якогось дива скасував рішення Воловецького райсуду про поновлення на роботі незаконно звільненої головної медсестри Міжгірської райлікарні Наталії Маслей.

Дипломатія студентів, або Як студенти-міжнародники УжНУ в Будапешт їздили

11 травня група студентів трьох факультетів університету Ужгородського національного університету поїхали з навчально-пізнавальною екскурсією до Міністерства зовнішньої економіки та зовнішніх справ Угорщини в Будапешті. Ми поспілкувалися з викладачкою, яка їздила з ними, доценткою кафедри угорської філології, заступницею директора з міжнародних зв'язків Українсько-угорського навчально-наукового Інституту Оксаною Талабірчук про те, чому і як вони відвідали сусідню столицю.

Місток допомоги. Демократична Спілка угорців України стала осередком допомоги та підтримки українців

Демократична Спілка угорців України з перших днів повномасштабної війни стала осередком, через який допомога угорців направлялась українцям, які рятувалися від війни та воїнам, які боронили країну на сході. Ця допомога не припинялася за цей час ні на день і тепер, більше ніж через рік після початку війни, у Спілці вирішили розповісти про цю допомогу.

Як і ким знищувався Мукачівський військовий аеродром

Мукачівський військовий аеродром тепер міг би нам дуже стати в нагоді.

Капітуляція: Громада Мукачева змусила мера Балогу знизити тарифи на водопостачання

Як ми повідомляли,   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Ручний виконком це рішення підтримав одноголосно.

Балоги пішли проти громади Мукачева і різко підняли тарифи на воду

Мукачівський Водоканал оголосив про підняття тарифів на водопостачання та водовідведення. Тарифи з 29 грн за кубометр виросли відразу на 59 грн за кубометр. При цьому понад 30 членів виконкому підтримали підняття тарифів і лише один утримався.

Обласний Будинок дитини у Сваляві отримав чергову допомогу зі Словаччини

За ініціативи Едуарда Бураша, який є радником з транскордонної співпраці глави уряду Словаччини, у місті Кошице було організовано збір гуманітарної допомоги. Роботу зі збору гуманітарки в Кошице проводить українка Наталія Олександрова, яка очолює громадську організацію «ТАНДЕМ».

На Закарпатті відкрили вже 214 «Пунктів незламності»

На Закарпатті відкрито вже 214 «Пунктів незламності», більшість із яких розміщені в адмінбудівлях та старостатах. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

В Ужгород зі Словаччини привезли 30 кілограмів свічок

Про це розповів радник глави уряду Словаччини з міжкордонної
співпраці Едуард Бураш.

Найновіший цифровий мамограф тепер у міській поліклініці Ужгорода

Відтепер кожна ужгородка може скористатися безкоштовним обстеженням за спеціальним пакетом «Мамографія» на сучасному цифровому мамографі, що ним оновилася матеріально-технічна база Ужгородської міської поліклініки. Для цього треба мати направлення від лікуючого або сімейного лікаря. Приймають у робочі дні з 8.00 до 14.00.

На Закарпатті 38 лікарень забезпечені автономними генераторами електропостачання

На Закарпатті, як і по всій Україні, виникло нагальне питання забезпечення безперебійним електропостачанням медичних закладів.

Олег Лукша: Допомогти можна, навіть розповідаючи правду про війну

На Закарпатті Олега Лукшу знають добре. Навіть важко повірити, що людина, якій за 70, може вести такий активний спосіб життя. Олег Васильович і досі весь в роботі і краще не починати з ним розмову про «заслужений відпочинок».

Влад Годованець: Мені важливо усвідомлювати, що я можу бути корисним

32-річний Влад Годованець жартома називає себе людиною без постійного місця проживання. Народився у Новій Каховці на Херсонщині, потім переїхав до Харкова, де навчався, часто навідувався на турніри з петанку до Ужгорода і так полюбив це місто, що також вважає його своїм і навіть став членом місцевого петанк-клубу і захищає честь Ужгорода на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Тільки сльози

На фронті нашим військам вдалося вигнати окупантів із Київщини. Останнім часом міста неподалік Києва стали дуже респектабельними. Тут вкладалося дуже багато коштів у будівництво та блогоустрій. Ірпінь, Бородянка, Буча… І саме над цими містами фашисти познущалися найбільше. Грабуванню не було меж. Російські нацисти награбоване переправляли до Білорусі, і звідти поштою відправляли до себе додому в Росію.

Життя на тлі трьох режимів

«Двоє величезних жандармів цілеспрямовано наносили удари по голові та плечах. Я намагався втекти, проте мене впіймали, облили холодною водою, змивши кров з мого закривавленого обличчя, і побили ще сильніше. Тоді мені було лише 18 років» — розповідає 99-літній закарпатець Юрій Долгош. Чоловік пройшов через кілька концтаборів та неодноразово був на межі смерті, провівши в ув’язненнях близько 3 років.

Тарту, як приклад для Ужгорода та Мукачева

Якщо мерії Ужгорода та Мукачева бажають знайти новаторські шляхи господарювання в своїх містах, то повинні шукати позитивні приклади не лише в Україні. І в Мукачева, і в Ужгорода є багато міст-побратимів у країнах ЄС.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат