Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

Боржавські полонини як симптом екологічного одужування суспільства

Те, що в Україні влада і суспільство мають застарілі системні хвороби вже ні для кого не секрет. Негативні наслідки цих хвороб проявляються не тільки в зниженні якості і рівня життя простих громадян, а й у хижацькому природокористуванні та забрудненні довкілля. І хоч історія захворювань складна і тривала, головна їх причина часто банально проста: тотальне нехтування купкою агресивної меншості через реалізацію своїх приватних чи корпоративних інтересів — системи суспільних цінностей та інтересів громад. А слабкість громадянського спротиву і роз’єднаність громадянського суспільства ще більше заохочують агресивну меншість до дій. Схоже, в екологічному вимірі з’являються перші ознаки суспільного одужування. І не лише на Закарпатті.

Пакетам — торба!

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який обмежить використання поліетиленових пакетів у супермаркетах.

Сніг на голову

Цього тижня потепліло і брили снігу та льоду посипалися з міських дахів...

Специфіка закарпатців: Дружні до Угорщини і лояльні до контрабандистів — соцопитування

У Закарпатській області наприкінці минулого року Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні було проведене соцопитування, яке показало, що закарпатці таки трошки специфічні.

На Закарпатті зникли дороги

Ця зима не є якоюсь особливою, але наші дороги все одно не витримують. Влітку чиновники вихваляються тим, що десь щось полатали, десь щось заасфальтували, але всі ми навчені якістю тих ремонтів і латань, тому з острахом чекаємо зими, а потім і відлиги.

На Закарпатті хочуть відновити історичну стежку

Днями у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася зустріч лісівників Воловецького та Міжгірського лісгоспу, працівників обласного управління та головою Правління громадської спілки «Регіональна туристична організація Закарпаття» Валентином Волошином та Олександром Бурсановим, керівником Туристичного товариства «Карпатські стежки».

Закарпатському професору Петру Лизанцю успіх пророкував академік Рильський

Відомий професор-гунгаролог, якому минуло 88 років, сімдесят — віддав Ужгородському університетові.

У Мукачеві від подружжя забрали десятьох дітей

Як виявилося, батьки пиячили і дітьми фактично не займалися.

Біля Ужгорода застрелився студент першого курсу університету

Трагедія сталася в селі Шишлівці біля Ужгорода.

У Чехії в страшній автоаварії загинув підприємець із Закарпаття

В автокатастрофі в Чехії загинув закарпатський підприємець Василь Пукман. Василь уже доволі давно жив у Чехії, мав бізнес, допомагав закарпатським заробітчанам, переймався долею України.

Олег Григор’єв: Найцінніше, що можуть дати всі, але не кожен готовий — увага і небайдужість

На початку грудня Олег Григор’єв, адвокат, голова правління Правозахисного фонду «Розвиток», разом із Галиною Ярцевою та волонтерами Руху підтримки закарпатських військових організували акцію «Не будь баобабом» щодо збору коштів для вихованців психоневрологічних інтернатів, аби передати їм невеликі солодкі подарунки і привітати з Новорічними святами.

Волонтерів локалізували трьома ділянками в місті...

Нa черговому зaсідaнні міськвиконкому визнaчили три місця, де волонтери офіційно можуть проводити свої aкції тa збирaти кошти: Боздоський пaрк, Підзaмковий пaрк тa площa перед облaсним музично-дрaмaтичним теaтром у межaх Київської нaбережної.

Як на Закарпатті рятують цуцика, якому петардою розірвало щелепу

Ця історія почалася з того, що ужгородські зоозахисники отримали повідомлення про те, що в Ужгороді виявили цуцика з пошкодженими щелепами. Коли цуцика побачили волонтери-зоозахисники, то були просто шоковані, бо щелепи були не просто пошкоджені. Верхньої щелепи фактично не було, а частина нижньої просто висіла.

«Не будь баобабом»: Ужгородці подарували свято підопічним семи психоневрологічних інтернатів на Зака

Відомий закарпатський правозахисник, громадський активіст Олег Григор’єв на початку грудня спільно з Рухом підтримки закарпатських воїнів провели рейд по психоневрологічних інтернатах області. «Наразі предметами першої необхідності та одягом в інтернатах забезпеченні, а от звичні для нас речі: цукерки та фрукти, для вихованців інтернатів щось особливе», — написав у кінці листопада Олег.

ID-картка або внутрішній паспорт

Що потрібно знати про новий документ?

«Аллах Акбар» — це «Слава Богу». Тест на цивілізованість

Новина про те, що останнім часом почастішали випадки агресії ужгородців щодо іноземних студентів не дуже здивувала. Скоріше, засмутила... Темношкірі студенти-медики почали з’являтися в Ужгороді з 2014 року. Тоді з Луганського національного медичного університету до УжНУ було переведено 570 іноземних студентів-медиків, здебільшого, громадян Індії. Вони зразу стали для нашого люду екзотикою. Та все ж у багатонаціональному Ужгороді, який так пишається своєю толерантністю, не мало б бути ніяких проблем ще з кількома національностями. Але це за ідеального розвитку подій, який у цьому випадку, на жаль, не спрацював...

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат