Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 80, 20

Ліс — не лише деревина

Недеревні промисли в лісовому господарстві Закарпаття.

Генріх Розман: Кожного разу на Закарпатті паводки будуть руйнівнішими. Через людей

Повертаюся до цієї теми, бо болить. Усього два дні не таких вже й потужних опадів і половина нашої області опинилася під водою. Принаймні кажуть про те, що навіть у межах Ужгорода рівень води перевищив історичний максимум.

Двосторонній білбордовий твір ужгородця вшановує пам’ять рідних

Нещодавно в «новому» районі на вулиці Капушанській ужгородець Михайло Фединишинець оригінально вшанував пам’ять своїх рідних — на великому двосторонньому білбороді.

Відомому досліднику української ботанічної лексики, професору Іванові Сабадошу — 75

Ім’я Івана Васильовича Сабадоша відоме не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Як в Ужгородському університеті досліджують космос

Серед унікальних за науковим значенням об’єктів УжНУ чільне місце посідає Лабораторія космічних досліджень. Її історія сягає самого початку космічної ери — 1957 року, коли звідси велося спостереження за польотом першого штучного супутника Землі. З того часу на основі Лабораторії виросла ціла наукова школа, кілька поколінь фізиків-астрономів, а сама Лабораторія по праву вважається однією з кращих в Україні.

На Міжгірщині у дитячому садочку з батьків збирають великі гроші на випускний

Скандал на Міжгірщині. Одна з матерів Мар’яна Пішта відмовилася платити гроші за випускний. Збирали аж по 1000 гривень із дитини. Гроші збирали на горілку, шампанське і місцевого шоумена Ростіка.

У минулому році у річці Тиса потонуло 20 контрабандистів

Керівник Прикордонної служби України Петро Цигикал розповів про те, на які ризики йдуть контрабандисти.

Коли штучна назва «Родниківка» знову стане праслов’янським Ізвором?

Або ж чому не повернемо історичні назви своїм містам і селам?

Володимир Бочкор: Закарпатець, що створив транспортний бізнес у Лондоні

Закарпатець із Рахова, засновник і керівник компанії Rubbish Taxi в Лондоні — про мрії, шляхи до забезпеченого життя і плани на майбутнє.

Українців штрафуватимуть і пустять перевірки по домівках: Що зміниться вже у травні

В Україні комунальна реформа повноцінно набуде чинності вже у травні 2019-го. З цього моменту запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про ЖКП. Головний принцип — платити доведеться за кожен кубометр води і Гкал тепла, а тих, хто затримує платежі, каратимуть штрафами і відключенням.

Віра в себе, професійний саморозвиток — запорука успіху

Втрата роботи і потрапляння до категорії безробітних, її самостійний пошук, скажімо, після демобілізації з лав Збройних сил України, стає для багатьох не лише проблемним питанням у матеріальному вимірі, але й серйозною психологічною травмою.

Місія мистецтва — збагачувати життя духовно

Інтерв’ю з заслуженим художником України Антоном Ковачем.

Історія успіху. Повірити у себе допомагає служба зайнятості

Тетяна Черешня мала успішну кар’єру в одному з банків обласного центру Закарпаття та життя розпорядилося інакше — воно вимагало змін. Саме тому вона звернулася до фахівців Ужгородського міського центру зайнятості, де її вислухали та запропонували відвідати семінари «Як розпочати власний бізнес» та «Від бізнес-ідеї до власної справи». Тут жінка отримала чимало корисної інформації, пов’язаної з організацією підприємницької діяльності. У кожного, хто починає свою справу, є сумніви: чи вдасться, чи вийде, чи вистачить сил досягти намічених результатів. Після отриманої інформації та прикладів щодо успішного ведення бізнесу у центрі розвитку підприємницької діяльності Ужгородського міського центру зайнятості Тетяна сповнилася бажанням розпочати свою власну справу. Отримані кошти від служби зайнятості для організації підприємницької діяльності та заощаджені власні кошти жінка витратила на відкриття винного простору «СироВина».

На Закарпатті активісти знову хочуть перекривати дороги

Кожної весни наші дороги мають жалюгідний стан. Хоча останнім часом місцями дороги вже будують капітально і там, де це роблять іноземці, дороги таки витримують зиму. Але таких доріг дуже мало.

Колією до Європи: Безвіз відкриває українцям дороги

Перший щоденний прямий безпересадковий потяг рейсом «Мукачево—Будапешт», якого чекали з нетерпінням не тільки закарпатці, стартував 9 грудня. А вже в кінці лютого голова правління ПрАТ «Укрзалізниці» Євген Кравцов проанонсував наступний маршрут до Європи — потяг «Мукачево—Кошице».

Як ся кличеш, юний закарпатцю?

Закарпатці дотепер традиційно давали своїм нащадкам звичні імена. Називали синів переважно так, як батька й діда. «Без «вихилясів», — говорить про це один із ужгородських професорів. — Тому у нас навіть відомі люди — керівники всеукраїнського масштабу — такі, як колишній очільник МНС і віце-спікер парламенту та перший заступник керівника уряду Дурдинець — Василь Васильович; екс-міністр зовнішніх економічних зв’язків Герц — Іван Іванович; авторитетний керівник закарпатської митниці Майор — Василь Васильович; голова облвиконкому Мальованик — Михайло Михайлович; народний художник України Ілько — Іван Іванович; поети Кузан і його тезка Кухта — Василі Васильовичі і т. д.».

Міністр Гриневич підтвердила, що угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщи

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич підтвердила, що угорські вчителі Закарпаття отримують грошову допомогу з Угорщини. І сказала це міністр із тривогою, в контексті того, що угорськомовні вчителі підтримують Угорщину в тому, щоб викладання предметів в угорськомовних школах було виключно на угорській мові.

В Ужгороді скажений собака покусав господаря

Ще 10 березня до державної ветлікарні в Ужгороді звернувся господар собаки з проханням про допомогу. Собака був у агональному стані, а через деякий час загинув.

Співанки, що на душу лягають…

У ці лютневі дні 100 років виповнилося б уродженці села Голятин Гафії Зимомрі — простій сільській співачці-коломийкарці, яка стала автором трьох окремих книг. Розповідь про неї є навіть в «Українській музичній енциклопедії» .

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат