Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Середньовічні фрески знайдено на стіні реформатської церкви у Вишкові

Кілька місяців тому на стінах реформатської церкви села Вишково були виявлені середньовічні фрески.

Для міста він став легендою і слава про нього вийшла за межі краю

До 100-річчя від дня народження славного ужгородця — Дмитра Снігурського.

Свалявський «хімічний кит» «Сольва» — потужний хімзавод на Закарпатті у ХХ столітті

Із вливанням в економіку нашого краю іноземного капіталу наприкінці ХІХ— початку ХХ століть тут, і зокрема в Сваляві, поступово розпочалося формування хімічної промисловості, яка в подальшому стала самостійною галуззю капіталістичного, а за радянської доби — соціалістичного господарювання.

«Військові заходили до квартир і забирали майно мешканців»...

Протиправні дії окремих бійців Червоної армії на Закарпатській Україні.

В Ужгороді з вікна 5-го поверху випав однорічний хлопчик

Як повідомили в поліції, поки мешканка однієї з багатоповерхівок Ужгорода поралася на кухні, її однорічний син виліз на вікно і випав з 5-го поверху.

«Військові заходили до квартир і забирали майно мешканців»...

Протиправні дії окремих бійців Червоної армії на Закарпатській Україні.

Воїн Закарпатської гірсько-штурмової бригади везе побратимів на найстаріший марафон Європи в Кошице

Воїн 128-ї Закарпатської гірсько-штурмової бригади Вадим Свириденко пройшов пекло боїв під Дебальцевим та Щастям. Його БТР потрапив на міну, Свириденко був покаліченим, але командир його врятував і переніс до автомобіля «Урал», де також було багато поранених воїнів. Автомобіль повинен був їхати в тил до наших позицій, але також потрапив на міну.

Відновити правду про взаємодію партійно-радянського керівництва краю з репресивними органами

Друга світова війна, а з нею вступ радянських військ на Закарпаття, які наприкінці жовтня 1944 року повністю звільнили край від німецько-гортіївських окупантів, приніс його мешканцям чимало позитивних емоцій.

Від лікувальних ям до сучасних лікувально-санаторних комплексів

На підставі документальних свідчень та особисто побаченого тривалий час досліджую, як використовуються мінеральні води Закарпаття для лікування краян та й загалом гостей. Зацікавившись цим питанням, вивчив багато інформаційних джерел, відвідав не один лікувальний заклад і зрозумів, що вже в сиву давнину наші предки знали використовувати лікувальні властивості мінеральних вод.

Нова влада Закарпаття не проти забудови Боржави вітряками

Схоже на те, що активісти-екологи програють у війні щодо забудови вітряками Боржавських полонин.

Загадка жіночої посмішки: Віра Немеш

Посмішка кожної жінки особлива: щира чи загадкова, лукава чи відкрита… Віра Немеш також посміхається по-особливому — лише вустами, зберігаючи в очах глибокий сум, а може, втому…

Чому на Закарпатті залишать лише чотири райони

На сьогодні у багатьох органів місцевого самоврядування виникає питання, за яким алгоритмом та методикою утворюватимуться нові райони як адміністративно-територіальні одиниці.

Коли звичайне хобі стає сенсом життя

Розповідь культуролога Володимира Мишанича про закарпатського коренепластика Олександра Цанька.

Нові сорти ківі від Генріха Стратона. Розмова про ківі, шашлик та «ківіскі»

Коли чуєш ім’я Генріха Стратона — уявляєш ківі, а коли чуєш «ківі» — уявляєш Генріха Стратона. Така закономірність склалася в ужгородців та і в багатьох закарпатців за останні 20 років. Так-так, саме стільки часу Генріх, біолог за освітою, займається виведенням і вже багато років розведенням морозостійкого сорту ківі «Карпат Стратона». Але днями, під час випадкової зустрічі селекціонер розповів про два нові сорти, які йому вдалося вивести!

Після адмінреформи на Закарпатті залишиться лише чотири райони

У Мінрегіонів підготували реформування територіального устрою. Реформа відбуватиметься в рамках децентралізації. Про неї розповів у соцмережах міністр Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Сила села»: У перечинському Зарічові пройшов перший форум розвитку сільських громад

Протягом тижня в Ужгороді та в селі Зарічово проходив Міжнародний форум сільських ініціатив «Сила села». Представники державних та недержавних інституцій, корпоративних фондів, керівники сільських громад та випускники програм неформальної освіти з України, Молдови, Польщі та Білорусі зібралися, аби поділитися досвідом, як можна розвивати село з допомогою низових ініціатив та власних сил громад.

Кахельні печі, які виробляли у Виноградові, експортувати до Японії, Нідерландів, Польщі

Закарпатська кераміка, гончарство та фаянс в історичному ракурсі.

Закарпатці можуть скористатися послугами найвідомішого автобусного перевізника в Європі

Один із найвідоміших автобусних перевізників Flixbus починає здійснювати обслуговування маршрутів із України в Європу. З цієї нагоди в Києві відбулася презентація.

Закарпатські школярки тріумфували на міжнародному конкурсі з української мови

Чотири закарпатські школярки ввійшли до числа кращих знавців української мови у 2019 році, виборовши три перші та одне друге місця на одному з найпрестижніших змагань зі знання української мови у світі — Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат