Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 20, 20

Тарту, як приклад для Ужгорода та Мукачева

Якщо мерії Ужгорода та Мукачева бажають знайти новаторські шляхи господарювання в своїх містах, то повинні шукати позитивні приклади не лише в Україні. І в Мукачева, і в Ужгорода є багато міст-побратимів у країнах ЄС.

Військо нескорених

Армія без держави

198 студентів почали навчатися у центрах професійної підготовки за підтримки Угорщини

4 жовтня у Великій Доброні відбулася урочиста церемонія відкриття навчального року в Центрах професійної підготовки імені Егана Еде. Вони створені на Закарпатті за підтримки уряду Угорщини. Центри діють як філії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца ІІ Ракоці — у Берегові, Великій Доброні та Пийтерфолві.

Нова хвиля

Влітку було спокійніше. Про коронавірус у нас почали забувати. Часто по кілька днів поспіль на Закарпатті взагалі не фіксувалося жодного випадку захворювання на коронавірус. Ми почали забувати про захисні маски, вільно спілкувалися, відвідували масові заходи. Однак потім почали надходити тривожні новини з деяких країн світу, де розгулявся штам «Дельта».

День дощів — 160 мільйонів гривень

Керівництво області засідало разом з рятувальниками та поліцією і озвучили суму збитків від нещодавньої повені на Рахівщині. 160 млн. грн. Тобто, день дощів приніс нам багатомільйонні збитки.

Кривавий поєдинок двох диктаторів

Зрозуміло: лише з розпадом союзу радянських соціалістичних республік (СРСР) в Україні заговорили про те, що Другу світову війну розв’язали тоталітарні режими   : гітлерівської Німеччини та сталінського союзу РСР.

Від громадської ініціативи — до Асоціації «Закарпаття — за чисте довкілля»

Щодня ми стикаємося із проблемами, що пов’язані з екологією. Вони відображаються на нашому здоров’ї, побуті, бізнесі. Вирішення накопичених проблем у довкіллі, успадкованих від минулих поколінь та нагромаджених уже нами, складне завдання — як організаційно, так і фінансово.

Містер Митець Зоряного краю

Михайло Белень перетнув 70-річний рубіж.

Павло Амбруш: У нас з українською мовою ніколи проблем не було

Голова Тячівської районної організації Демократичної спілки угорців України з 2002 року, вчитель-математик Павло Амбруш пройшов трудовий шлях від простого вчителя до директора Тячівського ліцею. Він прийшов у Тячівську школу № 3 працювати вчителем у 1974 році і сьогодні живе освітнім життям.

Чому жоден об’єкт культурно-історичної спадщини Закарпаття не потрапив до програми «Велика реставрац

Жоден об’єкт культурно-історичної спадщини Закарпаття не потрапив до урядової програми «Велика реставрація».

За перший квартал цього року закарпатці купили автомобілів на 9 млн. доларів

У першому кварталі 2021-го в нашій області придбали 290 нових легковиків. Сумарна їх вартість становила 9 млн. доларів США, а середня ціна кожного — 31 тис. доларів.

Закарпаття в самому хвості рейтингу доходів на душу населення

Державна служба статистики України оприлюднила дані про доходи населення за регіонами у 2020 році.

Вірусний паспорт

Звичайно, що чутки про те, що з вакциною нам вводять чіп, щоб потім відстежувати кожен наш крок, це казки. Але світ переходить на паспортизацію вакцинованих. І це вже реальність.

Все знайоме до болю... Слово про Олену Юрош

У березневі дні 2021 року ужгородка Олена Юрош ступила за межу Вічності, не доживши місяць до свого п’ятдесятиліття.

Мудрий шлях веде до храму. До 70-річчя Василя Густі

…Народився він тоді, коли наш край був у лабетах сталіністів (21 березня 1951 року), коли світським і духовним життям підступно керували «вовки в овечих шкурах». У тих безбожницьких часах йому доводилося вчитися у рідній Королівській школі на Виноградівщині, коли аж захрипали атеїсти від рику, що Бога немає, а дома батьки тихцем навпаки: молилися, і своїх дітей катихизували, навчали слухатися Господа і любити Божі заповіді та ближнього, дорожити постулатами Різдва та Великодня.

Єва Раті: Передати дітям спадщину батьків

Освітянка з багаторічним стажем, учителька фізики, практичний психолог у Великодобронському дитячому садку, депутатка Ужгородської райради з 16-річним досвідом, а тепер — депутатка від Демократичної партії угорців України у Великодобронській ОТГ, мама і бабуся — ми розмовляємо з Євою Раті.

Пам’яті літературознавця, доктора філологічних наук Василя Марка

6 січня цього року Василю Петровичу Марку — літературознавцю, педагогу, уродженцю с. Руське Поле Тячівського району Закарпатської області мало би виповнитися 85 років. Тривалий час він працював на кафедрі української літератури Кіровоградського (нині Центральноукраїнського) педагогічного університету.

Церковний календар на 2021 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також календарем релігійних подій.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат