Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-02') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1680, 20

Про героїзм та ідеалізацію

Про це важко писати, однак писати треба. Подеколи ми ідеалізуємо тих, хто нібито захищає цілісність держави, воює на Сході, бунтує проти корумпованої влади тощо. Уже в період Майдану виникли перші сумніви щодо необхідності ідеалізації активістів-патріотів. Дехто так захоплювався патріотичною активністю, що викликав лише негатив у суспільстві.

Студія сучасного танцю «Бліц» відзначила своє 25-річчя двома   великими концертами

«Чарівний світ» — під такою назвою пройшов півторагодинний концерт танцюристів ССТ «Бліц». Поринути у казку з купою позитивних емоцій — неперевершених, чуттєвих, грайливих, з жартівливими інтерпретаціями, а в деяких випадках захоплюючих подих танців, «бліцівці» запропонували своїм глядачам в рамках відзначення 25-річчя колективу.

«Він не така людина, що гнеться. Він, наче криця — або зламається, або вистоїть»

Марія Чендей, дружина відомого закарпатського письменника, про життя в опалі, справжніх лікарів та унікальний щоденник Івана Чендея.

Земельні наділи роздали в історичному центрі, на тротуарі й зелених зонах

Як одним тільки рішенням депутати роздерибанили ужгородську землю.

Ален Панов: «Або ми почнемо змінюватися   і з цього почнеться ренесанс Ужгорода,

або остаточно деградуємо до рівня васального затурканого містечка»

Валютопадіння і перспективи

Цей тиждень став «чорним» для російського рубля — лише за понеділок національна валюта впала більш ніж на 8 %. За темпами девальвації рубль до 15 грудня поступався тільки гривні: з початку цього року російська валюта втратила в доларовому вираженні майже 40 % своєї вартості, українська — 46 %. Інші «слабкі» валюти ганський сядь і аргентинський песо, що йдуть слідом, знецінилися всього на чверть. Після обвалу понеділка сумарні втрати рубля з початку року становили майже 48 %, що вивело його в лідери світового падіння.

Журналісти знайшли   віллу Балоги в Кончі-Заспі

Один із українських телеканалів розшукував житло нардепів у санаторній зоні Києва Кончі-Заспі й віднайшов віллу завидівського зав­госпа Віктора Балоги. Вілла потягне не на один мільйон, тому виникає резонне питання: яким чином Балога будує вілли, катається на престижних іномарках, літає чартерами і при цьому декларує нещасні 100 тисяч на рік заробітку і відсутність дорогої нерухомості та транспорту?

Закарпатські волонтери: до лінії фронту і назад

Нашим військовим потрібні теплі речі, кава, цукерки…, а крупи, цукор, олію віддають родинам загиблих.

Десант відомих дизайнерів дав надію для Надії

12 грудня у хустському готельно-ресторанному комплексі VIP відбувся показ моди, творчості та мистецтва «Fashion for Action». Десант відомих дизайнерів із Києва, Львова та Ужгорода приїхав у невеличке закарпатське містечко, аби завдяки своїй творчості дати надію на одужання хворій дівчині на ім’я Надія… Під час благодійного аукціону вдалося зібрати 41 450 грн. для штучного протеза. За кілька днів дівчина їде на операцію.  

У виконкомі буде 21 особа разом із головою міста..

...повернення якого оскаржується в судах.

Барикади під мерією прибрали

Активісти обіцяють нову стратегію боротьби за перезавантаження міської влади.

На порозі банкрутства

Міжнародний валютний фонд вважає, що Україна перебуває на межі банкрутства, і для запобігання фінансового колапсу необхідно терміново додатково виділити 15 млрд. доларів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Financial Times.

Приватний сектор на вул. 8 Березня існує   поза цивілізацією

Приватний сектор на вул. 8 Березня існує поза цивілізацією

Водоканал відмахується від відповідальності за тонни втраченої води з міського водогону

До редакції часто звертаються наші читачі, які повідомляють про неконтрольоване витікання води через неполадки на водогоні й відсутність належного реагування на ці сигнали в дирекції Водоканалу м. Ужгорода. Ось і минулий тиждень не був винятком, майже «золота» для користувачів вода текла ріками.

Університетом затрусило

У головному виші Закарпаття скандал.

А. Литовченко: ДСО працювала, працює й працюватиме надалі!

Злодій поцупив коштовності», «виламали двері, залишили без телевізора», «з квартири зникли гроші…», — чи не щодня доводиться чути новини подібного змісту чи то від знайомих, випадкових перехожих або ж по радіо чи з екранів телевізора. Мало хто серйозно задумується про те, що наступним може стати саме він, та досвід свідчить — під «прицілом» зловмисника перебуває чи не кожен десятий пересічний українець.

У Закарпатті почалися відключення світла

В уряді кажуть, що треба економити.

Вони спробують   витягнути країну з руїн

Серед міністрів у новому уряді буде лише один закарпатець.

У Росії   шухер

Російський президент Путін у четвер звертався зі щорічним посланням до Федеральних зборів. Щоб усе було гарно та оптимістично, влада навіть наказала Центробанку вкинути на ринок достатню кількість доларів, аби призупинити падіння рубля.

В Ужгороді вимагають негайного саморозпуску депутатського корпусу, відставки мера і перевиборів

Минулого тижня місто збурили черговою зміною влади — суд повернув Погорєлова у крісло ужгородського градоначальника, звідки його прогнали в лютому цього року. У відповідь на це громадські активісти збирали підписи за відставку як поверненого голови, так і міського депутатського корпусу і скликали на мітинг ужгородців, зверталися до голови ОДА з закликом вимагати від парламенту призначення в обласному центрі нових міських виборів.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат