Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1600, 20

100 днів роботи «нового» парламенту

Цією публікацією ми продовжуємо цикл матеріалів, у яких намагаємося аналізувати причини, через які Україна, наше суспільство опинилися у кризовій ситуації, депресивній ямі, на межі зубожіння. Своїми думками з цього приводу ділиться професор економіки, голова правління ГО «Самодопомога Закарпаття» Володимир Химинець.

Влада «ліквідувала» вуличну торгівлю,   вона, мовляв, псує благоустрій

25 березня на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради ухвалили рішення «Про об’єкти тимчасової торгівлі», яким чиновники заборонили вуличну пересувну торгівлю сувенірами, друкованою продукцією, картинами, кавою, сонцезахисними окулярами, морозивом тощо. Відтак у 10-денний термін підприємці зобов’язані свій бізнес згорнути, демонтувавши об’єкти торгівлі.

Ужгород продовжує пити воду з перечинськими нечистотами

Про те, що каналізаційні стоки 7-тисячного Перечина безперешкодно потрапляють до р. Уж, а відтак цю воду п’є Ужгород, місцеві ЗМІ час від часу розповідають упродовж останніх років. Проте далі цього вирішення питання не просувається, ситуація на краще не змінюється.

Велика олігархічна війна

У нашій країні сталася подія, яка може бути настільки вибуховою, що перекриє за інформаційною значимістю навіть війну на Сході. Олігарх Коломойський розповів, як незаконно приватизовувалися наші промислові гіганти, від чого Україна втратила сотні мільярдів, а на цьому нажилася група олігархів.

Чому Балога зіскочив із русинського питання

Русини Закарпаття спричинили скандал на всю Україну.

Андрій Любка: Вирішив жити насиченим інтелектуальним життям у красивих декораціях

Письменник Андрій Любка живе в Ужгороді, хоче одружитися і пише роман про вигадане місто на Закарпатті.

Еротику на «Березневих котах» цього року прикриють «Плахтою»

Десятий фестиваль «Березневі коти» вже не акцентуватиме увагу на еротичній складовій, бо відвертість не на часі — зазначають митці.

«Людину, яка приходить до тебе лікуватися, треба поважати»

Студент із Єгипту навчається в Ужгороді медицині, любить закарпатську каву і відзначає всі українські свята.

За використану воду Водоканал надсилатиме свої рахунки

За офіційним повідомленням КП «Водоканал м. Ужгорода», обласний центр готується до пере-ходу на оплату наданих послуг для населення за виставленими рахунками.

Погорєлов не боїться штрафу в 170 грн. й до виборів із посади   він не піде

13 березня міському голові Вікторові Погорєлову офіційно вручили протокол про вчинення корупційного правопорушення, а 17 березня він пішов у відпустку. Відтак обов’язки міського голови на цей період виконуватиме секретар міської ради Богдан Андріїв.

Найкраща туристична перспектива Закарпаття — оздоровлення термальними водами

У сусідній Угорщині головною складовою рекреаційного туризму є термальні води. По всій країні побудовано термальні купальні, які залучають мільйони туристів щороку. Закарпаття так само багате на термальні джерела, однак наша інфраструктура ще занадто слабка.

Вбивство Планкіна пересварило закарпатських суддів із прокуратурою

Минулого року у Мукачеві на очах у п’ятирічної дитини у власному будинку було застрелено власника мережі кав’ярень «ТІМЕ» Олексія Планкіна.

«Війна закінчиться через   три роки нашою перемогою»

Олександр Солонтай вважає, що найкраще сепаратизм у Криму і на Донбасі розуміють закарпатці.

Балога готує грунт   для відокремлення Закарпаття від України?

Цього тижня сайт Prozak.info опублікував лист під авторством Миколи Крички, у якому він аналізує дії клану Балог щодо можливості від’єднання Закарпаття від України.

Перевізники вимагають 4 грн. 50 коп. за проїзд у маршрутці...

...про якість пасажирських перевезень уже не йдеться.

Гроші на ужгородське «Совине гніздо» хотіли роздерибанити балогівці

Європейський грант на мільйон євро на реконструкцію історичної пам’ятки «Совине гніздо» в Ужгороді намагалися «роздерибанити» колишні однопартійці народного депутата від Закарпаття Віктора Балоги.

Оксана Клітинська: На Закарпатті на 313 тисяч дітей — 30 посад стоматологів

Стан здоров’я зубів у найменших закарпатців далеко не найкращий. Під час стоматологічного огляду дітей з Ужгорода і району встановлено дуже високу захворюваність на карієс серед них — понад 90 %. Водночас це саме ті проблеми, які можна і потрібно попереджувати, передусім профілактичними заходами і підвищенням культури чищення і догляду за зубами.  

Життя без школи...

Про навчання ужгородців дистанційно та ідею першої
приватної англомовної школи.

Падіння гривні та ажіотаж у супермаркетах

Різке падіння національної валюти викликало великий ажіотаж серед населення. Люди стоять у чергах біля банків, намагаючись зняти депозитні вклади. В супермаркетах Ужгорода величезні черги біля кас. Скуповують усе, що не псується. Головним чином купують цукор, сіль та крупи. У такий спосіб люди намагаються «вкласти» свої гроші в товар, який через інфляцію має тенденцію до дорожчання.

Сергій Ратушняк вимагає   від президента Порошенка негайної націоналізації стратегічних галузей

Закарпатський політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook звернувся до Президента України Петра Порошенка з вимогою цілого ряду невідкладних заходів із метою порятунку країни.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат