Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1560, 20

Аншлаг у Закарпатгазі!

Закарпатці хочуть майданити через ціни за газ у своїх квитанціях.

15 закарпатців-учасників АТО   шукають роботу через центр   зайнятості

Сьогодні 521,4 закарпатця вважаються зайнятими. Рік тому таких було на 20 тисяч більше. Кількість безробітних у області становить 9 508 осіб, а на одне місце претендують майже 14 осіб.

В Ужгороді брудна війна компроматів

Як повідомляє Інтернет-видання ProZak.info, в Ужгороді триває протистояння між кількома владними групами впливу. Нинішній голова міста Віктор Погорєлов тримає удар як від свого першого заступника Івана Волошина, так і від колишнього тимчасового мера Віктора Щадея.

Як закарпатці купуватимуть   автомобілі в Європі

У прикордонному Закарпатті купівля автомобілів у Європі стала актуальною з часів кінця СРСР. У той час тримався штучний курс рубля СРСР і закарпатці масово купували старі «Волги» та «Москвичі» у тій таки Словаччині за тисячу-дві рублів. Фактично купувалися автомобілі, які вже повинні були йти на утилізацію.

Першого заступника міністра оборони ЧССР — вихідця з Закарпаття — суд реабілітував лише 1990-го

Недоля спіткала абсолютну більшість із тисяч і тисяч закарпатців, які з патріотичних почувань і, уникаючи знущань угорських фашистських окупантів, тікали з осені 1939-го   до кровних братів у СРСР, де   їх кидали до в’язниць, потім відправляли у трудові табори на північ, звідки повернутися судилося одиницям. Уже після 1990-го їх реабілітували. Як правило, посмертно.

Мамині історії про Вероніку Мишко та Анжеліку Фукс

Переважно за кожним успіхом відомих людей стоїть надійний тил, який сіє перші зерна, надихає, підштовхує, вкладає час, фінанси, терпіння...

О. Скиталінська: Якщо хочемо бути здоровими, половину нашої тарілки мають займати рослинні продукти

«У кожного з нас є свій запас здоров’я, переданий нам генетично, на який ми впливаємо власним способом життя», — стверджує найвідоміший лікар-дієтолог України Оксана Скиталінська.

Сергій Ратушняк: Ще один бюджет держави зжирають 15 олігархічних сімей

Ужгородський політик, керівник ГО «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк був гостем у прямому ефірі всеукраїнського телеканалу «112». У студії обговорювався ряд важливих суспільних тем.

Закарпатське заробітчанство:   клубок ризиків і проблиски позитиву

Такого всебічного, компетентного і об’єктивного аналізу заробітчанства, який організував у Ужгороді за «круглим столом» обласний осередок краєзнавців, автор цих рядків (хоч і перебуває «в темі» з самого дитинства) не пригадує.

Ужгородська дитяча залізниця   може остаточно зникнути через два місяці

У переліку дитячих залізниць України ужгородської вже немає. Відкрита у 1947 році єдина вузькоколійка, яка простягається вздовж річки, понад п’ять років безрезультатно чекає свого відновлення. Львівська залізниця, у власності якої вона перебуває, переадресовує питання занепаду залізниці до міської влади Ужгорода, яка зазначає, що їй не передають право власності на об’єкт.

На економічному факультеті УжНУ — нова спеціальність

Одним із провідних підрозділів Ужгородського Національного університету є економічний факультет, у стінах якого підготовлено понад 10 тис. спеціалістів, чимало серед яких стали керівниками підприємств, банків, органів державної влади. Нову для нашого краю та вкрай затребувану спеціальність «Управління персоналом та економіка праці» на економічному факультеті було відкрито завдяки спільній програмі закарпатських науковців із Університетом «Назаретський коледж» (США, м. Рочестер), із яким УжНУ співпрацює вже понад 10 років.

Товариство польської культури відзначило свої 20

Нещодавно Товариство польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич (голова Галина Вакарова) відзначило 20-ту річницю своєї діяльності.

Притулок «Явірник», який знищив   вогонь, відновлять волонтери

Днями в закарпатських ЗМІ поширилася інформація про випадок, що стався на минулих вихідних — пожежу в туристичному притулку «Явірник» (Великоберезнянський район), який був збудований ще у 1936 році. Про ситуацію та подальші плани щодо реконструкції «Явірника» Zaholovok.com.ua розповів відомий закарпатський фотограф та мандрівник Ігор Меліка.

Відомому закарпатському мікробіологу — 90 років

Час безжалісно поглинає минувшину, значні й другорядні події з часом сприймаються в іншому ракурсі. Але є в нашому житті речі, які відстань у часі не спроможна викреслити з пам’яті. Це студентські роки і пов’язані з ними події і люди. Чільне місце у спогадах про ці літа займають наші університетські викладачі, наставники, керівники. Однією з таких осіб є колишній до-цент кафедри мікробіології УжДУ Василь Петрус.

Навіщо Волошин вигадує нові положення для зовнішньої реклами, якщо такі вже є?..

Це питання ставлять ужгородці, які впродовж тривалого часу здійснюють підприємницьку діяльність у сфері розміщення зовнішньої реклами. Як заявляють члени Асоціації операторів зовнішньої реклами м. Ужгорода, перший заступник міського голови Волошин узявся знищити третину зовнішньої реклами, встановленої на території міста з дотриманням усіх вимог і норм благоустрою.

Рішення громадських слухань щодо Водоканалу проігноровані, натомість вода з травня по 12.60

У середу 29 квітня на розгляд чергового засідання виконкому Ужгородської міської ради виносився Протокол громадських слухань стосовно роботи КП «Водоканал м. Ужгорода», методів покращення централізованого водопостачання
і водовідведення в місті.

Районний поділ на Закарпатті невдовзі не матиме особливого значення

Всі важелі управління й притаманна сучасним райцентрам інфраструктура будуть у громади.

Як «Останній москаль» наробив галасу

14 квітня 2015 року на телеканалі «1+1» відбулася прем’єра комедійного серіалу «Останній москаль», присвяченого пригодам московського мажора у глухому гуцульському селі. Робота Семена Горова стала найпопулярнішим телепродуктом останніх років на українському телебаченні.

Закарпатське Солотвино йде під землю

Як потужне промислове та рекреаційне селище перетворилося в зону лиха.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат