Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1540, 20

20 тонн спирту як сантехніка — резонансне виявлення податкової міліції

На 7, 6 млн. грн. підакцизних товарів вилучили з незаконного обігу податківці з початку року. З них тютюнових виробів — на 1,6 млн. грн., лікеро-горілчаних виробів — 1,5 млн. грн., спирту — 2,6 млн. грн., транспортних засобів — 1,5 млн. грн., паливно-мастильних матеріалів — 80 тис. грн.

Чому в Закарпатті   гальмує мобілізація?

Останнім часом тема мобілізації в Закарпатті набула широкого розголосу. Зокрема через те, що ресурс бажаючих йти до війська закарпатців фактично вичерпався, а влада вимагає виконання плану 5-ї черги мобілізації.

10 обіцянок Петра Порошенка. Рік потому

Впродовж першого року президентства Петрові Порошенку
так і не вдалося реалізувати більшість зі своїх обіцянок.

Як будуть об’єднувати у громади

Наразі головною темою для обговорення є територіально-адміністративна реформа. Мова йде про укрупнення адміністративних одиниць. Села та міста будуть об’єднувати у громади, потім райони планують об’єднати в якісь повіти, а області — в регіони.

Кодекс більшовицького маразму

Ця стаття стосується діючого сьогодні Житлового кодексу України (далі в тексті — ЖКУ) як індикатора ефективності роботи   Верховної Ради України та адміністрацій президентів за 23 роки існування незалежної держави Україна.

Іван Скрябін: Коли виїжджали за кордон, нам казали, що поразка прирівнюється до зради

Волейболу в Україні цього року виповнюється 90 років. Іван Скрябін майже його ровесник — йому 83. Перший майстер спорту СРСР із волейболу в Західній Україні, член збірних команд України та молодіжної збірної колишнього Союзу, тренер легендарної волейбольної команди співробітників УжДУ, яка стала чемпіоном Радянського Союзу серед викладацьких команд. І це далеко не всі спортивні заслуги Івана Івановича...

Для всіх районів Закарпаття розробили символи

Туристичний клуб УжНУ, Турінформ Закарпаття, громадська організація «Панонія», творчий клуб «Ungang» оголосили акцію «Допоможи Закарпаттю! Допоможи закарпатському туризму!», яка триває до 10 червня 2015 року.

Якою була література краю у минулому столітті

Доктор історичних наук, професор Роман Офіцинський видав нову книгу «Новітня література Закарпаття». Тут зібрані статті, рецензії, огляди, нариси про людей, які вплинули на літературний процес у Закарпатті ХХ століття.

Про банківські махінації, брудну «Юність», обмеження виїзду за кордон, Погорєлова та Інтернет

Редакція публікує чергову добірку листів, інші наразі — у черзі, чекаємо від вас нових історій.

Щотижневі брифінги міліції: Про вишиванку, п’яних силовиків і крадіжки велосипедів

У закарпатській міліції нова традиція — щовівторка вона звітує пресі про свою роботу за сім днів. Цього тижня у прес-центрі УМВС у Закарпатській області відбувся перший брифінг. Йшлося про підпали авто, крадіжки велосипедів, інцидент на ужгородському Параді вишиванок, відповідальність правоохоронця, який навмисно збив дів­чину на пішохідній зоні, а також про наркотики, п’яних міліціонерів за кермом і хабарі.

Закарпатці починають   протестувати проти тарифів

Різке підняття тарифів на газ, електрику та воду викликало обурення серед закарпатців. Вже доволі тривалий час перед будівлею обласної влади на площі Народній в Ужгороді триває «антитарифний» пікет активіста Івана Данацка.

На Закарпатті хочуть   створити 43 спроможні   територіальні громади

Перспективний план щодо формування спроможних територіальних громад наразі перевіряють у Міністерстві регіонального розвитку. Невдовзі його повинні затвердити на сесії облради.

Туї й інші декоративні рослини гинуть через прибиральниць, — вирішили в мерії

Нещодавно в Ужгородській міській раді спеціалісти радилися як бути: в місті гинуть нібито цілком невибагливі до температур і поливу туї та інші декоративні рослини. Так, навесні в центрі Ужгорода замінили кілька туй у кадках на пішохідній вулиці Корзо.

Повінь 1970-го: як це було

45 років тому в Тячеві вода зруйнувала житловий фонд міста на 90 %.

Хто покарає лісогубів?

У минулому номері ми опублікували критичний матеріал із Інтернет-видання ProZak.info про безконтрольне вирубування закарпатських лісів. Матеріал викликав резонансний відгук у наших читачів. Було ряд дзвінків, якими люди підтверджували, що дійсно ще ніколи такого знущання над лісом, як зараз, не було. Попри те, що норми навіть офіційних вирубувань значно вищі, ніж у минулі роки, зросла кількість несанкціонованих вирубувань.

Сміття «виповзає»

35-гектарний сміттєвий полігон влада планує у Буштині та Стеблівці. Їхні громади — проти.

Виживання «Говерли»

До кінця чемпіонату у Прем’єр-лізі залишаються два тури. У передостанньому турі «Говерла» зіграє в Києві з донецьким «Металургом». Матч відбудеться на «Оболонь-Арені». В рамках УПЛ команди зіграли у 15 поєдинках: +7=6–2. Голи: 24:11. У матчі першого кола перемогла «Говерла» — 1:0.

Ще ніколи в Закарпатті   так не вирубували ліс

У Закарпатті триває безконтрольне вирубування лісів. У нашій області 16 державних   лісомисливських господарств і Національний парк «Зачарований край». І майже скрізь діють одні й ті самі схеми, за якими ліс нищівно вирубується, а прибуток із цього отримує не держава, а групи ділків.

Довічно засуджені   зашили собі роти

Вони вимагають звільнити керівництво Закарпатської УВП № 9 та припинити розслідування проти їх оточення.

«Створили собі ворога з води, псуємо її і боремося з нею»

Звичайна безгосподарність гальмує енергетичну незалежність Закарпаття.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат