Правила стилю: Лариса Липкань

Евеліна Гурницька, ProZak.info 31.12.2015 21:11 СОЦІО

Ми продовжуємо серію матеріалів, де пишемо про правила стилю відомих і красивих дівчат із Закарпаття. Запитуємо в них про гардероб, улюблені парфуми, секрети макіяжу та догляду за собою, особливості харчування і спорту та про все інше, що стосується загального образу.


Цього разу — маленькі таємниці у бліц-інтерв’ю з журналісткою і ведучою Ларисою Липкань. Завжди стильна і вишукана, унікально вбрана і усміхнена Лариса! Від неї є чому повчитися, адже в цій тендітній леді синтезуються жіночність із самодостатністю, краса з наполегливістю, талант, креативність і вміння якісно жити.

До речі, наша співрозмовниця є авторкою унікальних і дуже гарних кольє ручної роботи, які вона виготовляє для себе, а також має багато замовлень.

Лариса надихає, а інтерв’ю з Ларисою — суцільна радість.

Базовий гардероб: сукні й спідниці

Якщо проаналізувати мій гардероб, то він більше тяжіє до елегантного ділового стилю. Тим не менше, багато речей складного крою, асиметричних, багатошарових. Таких, які комбінуються між собою. До більшості з них просяться підбори. Чим вищі, тим краще. Дуже багато спідниць і суконь. Напевно, кілька десятків. Серед них багато чорних різних фасонів, які можна доповнювати аксесуарами.

Є і спортивні речі та casual. Усе залежить від ситуації, куди ти йдеш. Не бігти ж за продуктами при параді. Коли подорожую, то це кросівки, зручний одяг, джинси. Але через кілька днів екскурсій ловлю себе на думці, що сумую за сукнями і підборами. Робота на телебаченні привчила бути у формі. Та навіть поза зйомками я абсолютно комфортно почуваюся в діловому костюмі, сукні чи спідниці. Головне правило при виборі гардероба — витримати стиль. Цього вчу і доньку. Покажу, наприклад, у місті дівчину в спортивному пуховику і в чоботах на підборах і кажу: ніколи, чуєш? Ніколи так не роби!

Обрати сірий із 50 відтінків

Основні кольори базового гардероба: сірий, беж, білий і чорний, а до цього вже можна додавати інші яскраві плями. Буває, що є улюблений колір у певний життєвий період. Таким, пригадую, був яскраво-червоний, глибокий фіолетовий, зелений, білий. Який зараз? Навіть не можу тобі сказати, напевно, сірий, але не простий сірий, не глухий, похмурий, а з переливами. Адже в нього є щонайменше 50 відтінків (сміється. — Авт.), серед яких точно можна вибрати те, що тобі пасує і подобається. Сірий — узагалі дуже чудесний колір, його можна з чимось поєднувати, наприклад із бірюзовим, рожевим, фіалковим.

Продуманий мікс

Я не можу з вечора придумати, що одягну вранці, бо не знаю, який у мене буде настрій, якою буде погода, хто зателефонує, куди доведеться бігти. Не розумію, як дехто звечора прасує собі одяг на завтра. Напевно, це коли така робота, коли несподіванок майже не буває. Як вибираю look? Та по-різному. Буває, починаю з взуття: так, ці чоботи пасують до того і того. Значить, треба взяти ще он ту коротку куртку і таку сумку. Або: одягну цю сукню. Ні, не одягну, бо сьогодні треба буде багато часу провести на ногах, а вона пасує тільки до високих підборів.

Коли буває багато часу і відповідний настрій, то можу присвятити його ревізії у шафі й підбору, що до чого підходить. Бачила би ти тоді мою кімнату! Але я себе заспокоюю тим, що це я зараз виконую роль стиліста й економлю неймовірні гроші на його послугах. До речі, скомплектовані таким чином і сфотографовані на телефон «луки» часто виручають, коли нема часу на «заморочки» щодо вибору одягу і треба швидко бігти на якусь зустріч.

Образ має бути складним, аби його хотілося розглядати

Гардероб можна поділити на зони: базові, другорядні речі, деталі чи аксесуари. Поважаю вбраних зі смаком жінок, яких можна довго розглядати. При цьому вони не обов’язково повинні бути розцяцьковані. Але і пуританська простота залишилися в моді минулих років. Сучасні дизайнери примудряються виконувати майже інженерні конструкції, викроюючи сукні, брюки, пальта для своїх колекцій. Мова, звісно, про талановитих дизайнерів. А ще я люблю, коли в одному образі використовується багато речей: сорочка, жилетка, кардиган, брюки, до них пасок, капелюх, сумочка, браслети, кулони чи кольє. І все це складає гармонію. Обожнюю аксесуари. Ношу хусточки (їх навіть колекціоную), шарфики, біжутерію. Капелюшків не так багато. Над цим ще потрібно працювати.

Звертаю увагу і на те, як одягнуті чоловіки. Мимоволі погляд відмічає, чи не закоротка краватка, чи не розтягнутий светр, якої довжини брюки в костюмі й чи розстебнутий на піджаку нижній гудзик. Якось у Хорватії мене познайомили з тамтешнім відомим дизайнером Борисом Буричем, який має в Трогірі власну майстерню і працює під брендом «GENA». Серед його замовників — президенти різних країн, оточення Барака Обами, Лучано Паваротті. Так от, він прирівнює до гріха те, що чоловіки дозволяють собі брудні черевики чи м’ятий піджак із плямами у присутності жінки. Непогана думка, я вважаю.

Вишукані кольє від Лариси Липкань

На створення прикрас наштовхнули авторська програма «Вечір» і формування її стилю. Це легке вечірнє інтерв’ю з відомими людьми у вишуканому ресторані. Ми записували кількох героїв поспіль, причому вранці, а програми виходили у вечірній ефір протягом тижня. У перерві між записами треба було швидко переодягнутися, щоб не затримувати групу. От і з’явилася думка, що можна бути одягнутій в одній чорній сукні й тільки міняти прикраси, щоб було враження, ніби це вже інший вечір. Зате аксесуари повинні бути такі, щоб відволікали увагу від сукні. У магазинах не було того, що я уявляла. От і почала поступово робити сама. Вийшло непогано, навіть глядачі звернули увагу і почали питати, від кого в мене кольє. Згодом від подруг надійшли замовлення, а потім від знайомих чи колег подруг, а там і зовсім чужих людей. Я навіть не сподівалася, що це мене настільки захопить і виокремиться в таке собі вже немаленьке хобі.

Щоденна зачіска: пряме чисте волосся

Свого часу я робила дуже багато експериментів зі своїм волоссям: накручувала його, підстригала і відрощувала, перефарбовувала в різні кольори, а потім дійшла того, що треба жити з тим, що маєш, і не морочити собі голову. У мене пряме волосся. Я бачила, скільки дівчата зусиль докладають, щоб вирівняти свої неслухняні кучері, і змирилася. Тепер у повсякденному житті майже не роблю складні укладки, систематично підфарбовую корінчики і підстригаю кінчики, слідкую, щоб була чиста голова, ношу своє пряме волосся розпущеним, іноді збираю у хвіст. А от коли якісь урочистості, тоді даю можливість розгулятися фантазії свого перукаря.

Щоденний природний макіяж

Я — за натуральний макіяж. Хоча для того, щоб виглядати натурально і свіжо, іноді доводиться досить багато докласти зусиль. Оскільки часто гримую обличчя для роботи, то в повсякденному житті стараюся якнайменше «штукатуритися». З декоративної косметики — щоденні перевірені сірі перламутрові тіні на повіках (привіт кумі-консультантці з краси) , під брови кладу світлий перламутр, рідка чорна підводка або олівець, свіжа туш. Накладних вій не потребую, бо маю свої довгі й пухнасті. Рум’яна, бронзатор, на губи — блиск, приглушені помади холодних відтінків, зрідка яскрава червона помада. А от на урочистостях, на якихось відео- чи фотопроектах знову ж таки — дозволяю візажистам робити все що завгодно.

Чергування манікюру: «french» та експерименти

Я люблю класичний «french» на середньої довжини або коротких нігтях. Ось це, що ти зараз бачиш (рожеві квіти на сірому тлі. — Авт.), не властиве мені, це просто я піддалася вмовлянням манікюрниці поекспериментувати. Але ми домовилися, що експерименти будемо чергувати з класичним французьким манікюром. Ще люблю природні відтінки, червоний насичений колір.

Другий одяг: парфуми

Дуже люблю парфуми. Це таке, як другий одяг, напевно. Рідко купую, тому що мені їх часто дарують, але якось завжди вгадують із ароматами. Із тих, якими користуюся давно, це Chanel Chance і Coco Mademoiselle, Dior Addict, Versace Venitas. Чітко розділяю зимові й літні аромати. У теплу пору — легкі квіткові нотки, взимку — пряні, насичені. Люблю, коли за мною залишається легкий шлейф ніжного аромату.

Шопінг: Європа

Я ніколи не була у спеціальних шопінг-турах, які влаштовують закарпатці, вирушаючи до Львова, Кошице чи Ніредьгази. Заможніші — у Будапешт, Парндорф чи Мілан. Але оскільки мінімум двічі на рік буваю за кордоном, то гардеробні закупки стараюсь робити під час робочих відряджень чи туристичних екскурсій. Дешевше і вибір більший. Речі стараюся купувати комплектом. Щоб не лежала якась самотня строката спідниця до того часу, коли з’явиться щось, із чим її носити, а щоб одягати відразу. Пощастило, бо маю подругу кравчиню. Тому є багато таких речей, яких більше не зустрінеш ні в кого. Ідеї черпаю з Інтернету, модних показів, часто сама щось малюю.

Почистити гардероб — це проблема. Коли роблю ревізію в шафі, борюся сама з собою за кожну річ. І небезпідставно. Бо часто таке бувало, що задумається якийсь образ, для якого потрібна стара сорочка у клітинку, а її вже нема.

Улюблені бренди

Valentino, Gucci, Elli Saab, Marchesa, Dior, Prada, Carolina Herrera… Я можу годинами зачаровано дивитися на покази haut couture цих будинків моди, отримувати естетичне задоволення, але я не належу до it-girl, живу в невеличкому містечку на Заході України, маю середній або навіть нижчий за середній рівень достатку, тому не женуся за дорогими брендами і абсолютно спокійно до них ставлюся. Вважаю, що і без речей «лакшері»-сегмента можна виглядати модно і смачно. Якось у одній із програм «Клатч» я запросила наших відомих телеведучих Віку Рижову і Тудора Кілару до стокового магазину і попросила з наявних там речей зібрати для себе кілька образів. Те, що вони створили, було стильно і вишукано.

З українських дизайнерів мені подобаються Лілія Пустовіт, Світлана Бевза, Маша Рева, Віта Кін, наші закарпатки Вікторія Гресь і Лілія Малявкіна, Андре Тан. З останнім знайома особисто і навіть мала честь представити на Закарпатті його осінню колекцію лінії a.Tan. Дуже хочеться, щоб і закарпатська мода розвивалася. Радію успіхам Роксолани Новак, Руслана Джангобекова, Маріана Годованця, Лариси Чмельової. Спостерігаю за брендами GolBol та Yaskrava.

Модниця Майя

Щаслива, що маю дочку. Таке собі твоє ходяче продовження. Маленькою Майя якось абсолютно байдужою була до одягу, зате тепер, у підлітковому віці, наче прорвало. А той факт, що вона доросла до мого розміру, означає: всі речі з моєї шафи переміряні й успішно носяться. Мені подобається, як вона визначається з тим, що одягти. Дуже мене тішить (не знаю, може, це поки що), що нема зеленого волосся, готики й пірсингу. У нас з’явилася традиція: під час літніх канікул їй виділяється певна сума грошей на особистий шопінг. Ніхто не втручається у її вибір, але вона повинна купити не просто те, що сподобалося, а продумати, що носитиме до школи і поза нею. Бачу, що це заняття їй дуже до душі. І поки я блукаю шопінг-центром або п’ю каву, на мій Viber сиплються фото з блузками, майками, спідничками, стосовно яких я маю висловити свою точку зору.

Family look: Лариса і Майя

Мені дуже подобається цей стиль. Вперше я побачила його у подруги, яка в Європі натрапила на спеціалізовану крамничку, де продавалися речі для сімей, і почала так одягатися. Зацікавилася і навіть програму робила про прихильників Family look в Ужгороді. У нас із Майєю також назбиралося чимало таких комплектів, але мені здається, що так цікаво одягатися, поки дитина маленька, бо тоді копія дорослого одягу виглядає кумедно.

А взагалі одяг — це чудесний прояв себе, своєї фантазії і творчості. Тому я за експерименти, нові відкриття і стильні образи.

Евеліна Гурницька, ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат