Екс-міністр МВС Захарченко все ще контролює видобуток   золота в Закарпатті

28.11.2015 09:15 ПОЛІТИКА

Три з семи спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів досі перебувають у компаній, пов’язаних із колишнім міністром МВС Віталієм Захарченком.


Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка DeutscheWelle Катерина Кап­люк.

Як вона зазначає, зараз в Україні видано лише 7 спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів.

«Три дозволи, дія яких призупинена, але вони ще не скасовані, належать пов’язаним із Захарченком компаніям», — підкреслює журналістка. Два дозволи на Мужіївське та Берегівське родовища в Закарпатті отримала раніше «Карпатська рудна компанія».

Третій дозвіл — на вивчення Квасівського рудного поля — було видано «Західний геологорозвідувальній компанії». Її директором і одним із кінцевих власників є Валерій Бредихін — партнер Віталія Захарченка, якого також називають правою рукою екс-міністра.

Квасівське рудне поле є найменш вивченим у Берегівському рудному районі й промисловий видобуток там не проводиться. Відомо, що перспективною для робіт є площа до 2,5 кв. км.

ТОВ «Західна геологорозвідувальна компанія» отримало спеціальний дозвіл на користування надрами у 2012 році, термін дії — до 16 березня 2017 року.

У березні 2014 року співробітниками СБУ була проведена позапланова перевірка компанії, в ході якої були виявлені порушення умов користування надрами, йдеться у відповіді Держслужби геології та надр України на запит журналістки.

У документі зазначається, що Держгеонадрами України 16 жовтня 2014 року подано позовну заяву до Закарпатського окружного адміністративного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами «Західній геологорозвідувальній компанії», але станом на 28 вересня 2015 року рішення Закарпатського окружного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами не ухвалене.

Наразі спеціальний дозвіл на користування надрами призупинено, але він досі перебуває в «Західної геологорозвідувальної компанії».

Крапку в цій справі може поставити наступне засідання суду, яке відбудеться наприкінці листопада, повідомляє Каплюк.

Згідно з відповіддю на запит так само стало відомо, що ТОВ «Західна геологорозвідувальна компанія» подало до Держгеонадр України заяву з доданими до неї документами щодо переоформлення спеціального дозволу на користування надрами.

Як йдеться у відповіді, «в разі надходження заяви з відповідним пакетом документів у повному обсязі Держгеонадра України розглянуть її відповідно до вимог чинного законодавства».

Згідно з даними ЄДР, на сьогодні «Західною геологорозвідувальною компанією», як і раніше, володіє Валерій Бредихін. Віталій Захарченко та Бредихін є співвласниками торгових марок «Трибушани» і «CarboKarp», які займаються продукцією з мармурової крихти. Крім того, разом із дружиною екс-глави МВС — Людмилою Захарченко — Бредихін був партнером у фірмах «Лінкруст» і «Гірничорудні технології».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат