Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-03') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1660, 20

На Тячівщині сімох учительок ошукав один і той самий шахрай

Незвична телефонна афера відбулася днями в Тячівському районі Закарпаття. З заявами в міліцію звернулися відразу семеро мешканок одного з сіл району. Всі потерпілі працюють вчителями в одній навчальній установі Тячівщини.

Феєрверки від Чубірки під час трауру

До редакції зателефонували читачі, які проживають у Новому мікрорайоні Ужгорода, і повідомили про доволі дикий факт святкування так званого Старого Нового року.

Політпрогноз на 2015-й: коаліція «на папері» і скасування євровіз

«2014-й рік став найскладнішим в історії незалежної України, залишивши більше запитань, ніж відповідей». Саме цей штамп чиновники та нардепи регулярно «постять» у соцмережах, вдаючи аналітичні таланти.

Новорічна Україна: На війні   як на війні

Бюджетна ніч підтвердила депутатську здібність штампувати закони наосліп. Недосконалі, як зізнався прем’єр, але за умов війни та кризи все ж нібито кращі, ніж ніякі. Зазначену процедуру експрес-продавлювання бюджету-2015 більшість політологів небезпідставно присвятила Міжнародному валютному фонду, без якого Україна, на жаль, уже не врятується. Отже, девіз «на війні як на війні» для частини парламенту послужив певним виправданням тієї нічної активності.    

Григорій Ткаченко очолював Ужгородський університет   у найважчі роки

У 1945 році за рішенням Народної Ради Карпатської України
від 5 грудня 1944 року в Ужгороді був відкритий університет. Як відомо, ініціатива була підтримана владою УРСР (1945 р.) і з деяким запізненням (у 1946 році) — владою СРСР. Слід відзначити, що це завдання було не з легких, тим більше, що радянська влада планувала створення вишу на новоприєднаній території на взірець радянських ВНЗ.

Олег Чухрай: Хотілося б, щоб закарпатці звикали до сортування   і правильно викидали сміття

Другий рік поспіль вивезенням сміття ужгородців займається відома європейська компанія АVЕ. Ще вдосвіта в Ужгороді чути роботу її працівників, хоча аби гуркоту було менше, намагаються вибірково встановлювати залізні контейнери. З іншого боку, лише метал витри-мує знущання вандалів і не займається від вогню.

Бар'єри на шляху до Європи

З цього року Україна сподівалася на відкриті кордони з Європою. Принаймні декларувалося, що вже з травня Євросоюз відміняє візи для українців. Але замість цього уже з січня місяця Євросоюз вводить обов'язкове зняття відбитків пальців для тих громадян України, хто хоче отримати Шенгенську візу.

Нас рятують заробітчани

Те, що гривня остаточно не зазнала краху — заслуга заробітчан. Майже завжди держава спекулювала на заробітчанах. Перед Новорічними святами влада у змові з Нацбанком навмисне занижувала курс євро та долара, бо заробітчани приїжджали на свята і завозили мільярди валютної готівки. Відразу після свят національна валюта, зазвичай, падала. Деякі банки заробляли на різниці курсу сотні мільйонів, які розподілялися по кишенях владної верхівки та «ручних» банкірів.

Серед постраждалих бійців   у ДТП поблизу Артемівська   один закарпатець...

5 січня під час здійснення ротації добровольців та військовослужбовців за контрактом Національної гвардії України в зоні проведення АТО, з причини поганих погодних умов сталося зіткнення військових автомобілів КрАЗ та автобуса «Богдан».

Церковний календар   на 2015 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також календарем релігійних подій.

Володимир Химинець: Люблю Ужгород і хочу тут жити

Володимир Химинець, відомий науковець та громадський діяч, до всього ставиться по-філософськи та зі стійким оптимізмом. На його думку, немає завдань, яких не можна вирішити, і, попри найгірші кризи, вихід можна знайти. Як доктор економічних наук Володимир Химинець розмірковує, що зробити, аби зміни в державі таки настали, як ужгородець вірить у наше місто та людей, як батько розповідає, чому дітям необхідне хороше виховання і справжнє дитинство. Тож розмова з Володимиром Химинцем за чашкою кави.

Усе придбане незаконно стане явним

Від 2015 року чиновники не зможуть приховати інформацію про свої речові права на нерухоме майно.

Огляд редакційної пошти

Редакція продовжує публікувати листи своїх читачів. Дуже просимо підписувати свої тексти і ставити підпис, аби вони були опубліковані. Цього разу — 5 соціальних проблем у традиційному огляді.

Єдиний, хто може дати нам правдивий мир, — це новонароджене маля у Віфлеємі

Перед Різдвом потрібно простити образи, висповідатися
і попросити благодаті у Христа.

Події—2014: Україна—Закарпаття

Завершується 2014-й
рік. Рік, який був дуже важким для нашої країни. Це рік колосальних втрат — людських втрат... Наприкінці 2013-го українці об’єдналися навколо ідеї змінити країну, ці 12 місяців ми прожили разом із сумом і болем, постійними переживаннями, страхом і вірою у збереження країни.

Закарпатський губернатор підтвердив, що в області буде створений свій власний військовий підрозділ

У минулому номері ми повідомляли про те, що редакція «Трибуни» звинуватила губернатора Губаля в створенні автономного військового підрозділу під Балогу. Редакція навіть звернулася до керівництва держави дати оцінку таким діям голови Закарпатської ОДА. «Трибуна» повідомила про те, що військовий підрозділ буде формуватися із закарпатців, а місцеві ради повинні виділити засоби на утримання вояків.

Українцеві з зарплатою 4000 грн. треба працювати 3,5 млн. років, щоб мати стільки, скільки у Ахметов

Купка українських олігархів тримають в   своїх руках аж 22 % від усього валового продукту України.   Все це вони привласнили, прибравши до рук головним чином індустрію. Розуму у цих крадіїв не вистачило вкласти капітал в інтелектуальну власність, тому всього багатства доморощених українських олігархів вистачить, наприклад, щоб купити лише
19 % акцій компанії Facebook.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат