Від сесії до сесії

28.08.2015 19:04 ПОЛІТИКА

У четвер у Закарпатті відбулися три знакові сесії: Закарпатської обласної ради, Ужгородської та Мукачівської міськрад.


Ужгородська сесія. Останнім часом депутатський корпус Ужгородської міськради не просто інертний, більшість депутатів просто ігнорують сесії й уже чекають на нові вибори. Зібрати сесію є надскладним завданням.

Сесію в четвер ще відкрити вдалося: прийшли 34 депутати з 60. Ці депутати   проштовхнули деякі соціальні питання: довиділили кошти на ремонти поліклініки та власних мерівських туалетів.

Однак коли справа дійшла до земельних та майнових питань, то частина депутатів вирішила втекти від гріха подалі, бо в коридорах чатували громадські активісти, які обіцяли обранцям терор за дерибан. Мерові Погорєлову нічого не залишалося, як закрити сесію.

Не менш скандальною була і сесія Мукачівської міськради. Тут два питання зібрали два натовпи. Прийшли місцеві русини, які скаржилися на те, що у них хочуть відібрати приміщення в центрі Мукачева. Приміщення в центрі вони орендували безкоштовно, але клялися, що робили косметичні ремонти і все було чистенько. Питання з русинами поки що відклали.

Інший натовп прийшов захищати місцевий центр дозвілля дітвори. На цей центр хтось поклав око і вихователі центру,   а також батьки дітей та активісти пригрозили владі «каструванням», якщо зазіхатимуть на дитяче дозвілля. Депутати дали задній хід. І це при тому, що око, яке було покладене на центр дозвілля, належало комусь із клану Балог, а сам Балога тримає депутатський корпус у кулаці.

Ну і найбільший скандал був на сесії обласній. Як відомо, більшість у Закарпатській облраді належить клану Віктора Балоги. Щоб не здатися вже кінченим лузером, Балога вирішив показати, що ще має певний вплив. Його депутати зарубали питання адмінреформи, а точніше — створення громад. При цьому деякі громади утворилися добровільно.

Коли питання створення громад не було проголосоване, губернатор Москаль аж закипів, щось там про себе матюкнувся, щось заговорив про політику і вибіг із зали, грюкнувши за собою дверима.

Таким чином, ради в Закарпатті вже недієздатні. Вони формальні й очікувати ефективності їхньої роботи до виборів уже не варто. Всі чекають виборів у жовтні. Формат рад однозначно поміняється, але це вже інша тема.

Коментар Сергія Ратушняка:

— Москаля прогнали з сесії облради.

Йому дали цінний урок, що політика це не клоунада з одним актором, а всі інші дурники, козли і педерасти... Це колективна гра компромісів. Можлива гра одного, але яскравого, сильного і авторитетного настільки, що ніхто не посміє. Але Москаль таким ніколи не був. Хіба що в рамках одного міськвідділу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат