Вбивцю сторожа в Шаяні можуть не покарати

ProZak.info 22.08.2015 07:24 КРИМІНАЛ

Активіст із Хуста оприлюднив додаткові факти у справі й стверджує, що вже почалося «рішалово».

На вихідних на Закарпатті сталося жахливе вбивство. Один із відпочивальників туристичного комплексу в Шаяні, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вбив 58-річного сторожа цього комплексу за те, що сторож зробив йому зауваження. Зловмисника піймали під час втечі з Шаяна, але сьогодні в цій справі чимало білих плям і загалом ситуація скидається на те, що її хочуть «зам’яти»...

Першим про звірське вбивство написав у соцмережі Facebook громадський активіст Роман Келемен. Йшлося, зокрема, про те, що в селі Шаян на базі відпочинку відпочивальник із м. Києва вбив охоронця закладу відпочинку с. Шаян. Мотивом до цього стали зауваження чоловіка молодикові, який після застілля ходив «мочитися» по території закладу. «Охоронець постійно робив цьому п’яниці зауваження і той після чергової п’янки накинувся на охоронця і забив того до смерті. Зрозумівши, що він вбив чоловіка, залишив сім’ю та намагався покинути с. Шаян, але міліція оперативно затримала його. Зараз він дає показання і вину свою визнав», — написав активіст. Після цього він кілька разів оприлюднював факти справи і зняв відеозвернення дочки сторожа, за що дістав прямі звинувачення від місцевого прокурора.

Затим у спільноті «Хуст» у Facebook Роман Келемен написав про нові факти у справі: «В цьому вбивстві є нові факти, що це було зроблено групою осіб із м. Києва, які кілька разів били цього бідолаху. Як цей нелюд Швецов зухвально ходив по території й заявляв «Одного вже бандерівця навчив, навчу й інших». Дуже багато питань і до правоохоронних органів уже з початком розслідування: чому не затримали інших виродків, які били цього дідуся, куди поділася битка, якою було вбито людину, чому лікарі покинули вже непритомного прибиральника, взявши з нього розписку, чому не була проведена експертиза на виявлення алкоголя та наркотичних засобів у підозрюваного, інші факти. Більш детально у відеозверненні дочки вбитого», — написав Келемен.

Після цього в коментарях зі сторінки прокурора Хуста його назвали сукою і вказали на те, що він піариться на чужому горі. Келемен відповів теж радикально, звинувативши прокурора Верховинську, яка написала йому вульгарного коментаря, в тому, що колись вона хотіла вбити своїми руками старого наркомана, який написав на неї скаргу.

За інформацією Хустського МВ УМВС, киянин, який учинив вбивство, сьогодні перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Міліція описує цю подію так: 34-річний відпочивальник із Києва, перебуваючи в нетверезому стані, вбив 58-річного охоронця готелю. Зранку 15 серпня в Хустський міськвідділ міліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доставлено труп 58-річного жителя селища Вишково з травмами голови. Потерпілим виявився охоронець одного з приватних готельних комплексів села Шаян. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що життя чоловікові вкоротив один із відпочиваючих туркомплексу, 34-річний приватний підприємець із м.Києва.

Звечора в одній з альтанок туркомплексу веселилася компанія у складі трьох чоловік. Гулянка затягнулася аж до ранку. Будучи добряче напідпитку, галаслива компанія стала порушувати громадський порядок. 58-річний охоронець туркомплексу підійшов до п’яних і зробив їм зауваження, що не сподобалося молодикам. Один із гуляк, 34-річний киянин, відреагував агресивно й накинувся на чоловіка з кулаками. Спершу побої були незначні, але невдовзі п’яний негідник знайшов свою жертву біля басейну і продовжив екзекуцію. Завдавши ще кілька ударів по голові, киянин сів у свій джип «Акура» та спробував втекти. Потерпілий помер від тілесних ушкоджень у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. На території Закарпатської області   було введено в дію план «Перехоплення». Невдовзі вбивцю знайшли та затримали, він саме готувався виїхати на Київ.

На цьому тижні громадський активіст Роман Келемен повідомив, що справу хочуть «зам’яти», він просить нардепів від Закарпаття написати заяву генпрокуророві.

«Ну що, друзі, як думаєте, чи уникне вбивця покарання? Думаю, що так, і ось цьому доказ. Затримання відбулося і порушено кримінальне провадження за ст. 115 ч. 2 (умисне вбивство) Хустським СВ МРВ — дія карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Далі пішло «рішалово» і Хустською міжрайонною прокуратурою оголошено про підозру 34-річному киянинові у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Також за поданням прокуратури судом обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але санкція за цей злочин уже зовсім інша — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. Далі пі­дуть пом’якшувальні обставини і все дійде до умовного засудження або років так до 5-ти реального й через два роки вийде на волю і знову приїде відпочивати на Закарпаття з биткою. Ну, друзі, наші депутати ВР від Закарпаття, просимо написати заяву до генерального прокурора України», — написав Келемен.

Дочка покійного сторожа на відео, яке також зняв активіст, говорить, що батько був убитий нелюдами на своєму робочому місці, де пропрацював 12 років. Після того, як він зробив зауваження групі молодиків, яких було троє, вони почали його бити. Це було вночі. Затим кияни залишили сторожа, а зранку, зі слів дочки, він продовжував свою роботу. Але один зі зловмисників зранку взяв битку й пішов його добивати. Дочка стверджує, що голова була розбита. Насилля тривало доти, поки інші відпочивальники не побачили все це й не відтягнули вбивцю. Коли приїхала «швидка», чоловік спочатку відмовився від допомоги і навіть підписав відповідний документ. Оскільки він і далі почувався погано, «швидка» повернулася. Чоловік помер на ношах.

Жінка впевнена, що вбивця хоче уникнути відповідальності. Предмета, яким він скоїв вбивство, вже немає. Про групу людей, які були співучасниками, вже теж не йдеться. Злочинець ходив зранку з биткою готелем й говорив, що він усім покаже, бо вже одного бандерівця навчив. Дочка покійного просить не залишитися байдужими до цієї справи й не допустити того, щоб злочинець уникнув покарання.

ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат