Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-03') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1720, 20

Зарплата в Україні — найменша у Європі

У благополучній Європі постійні страйки та маніфестації. Протестанти, як завжди, хочуть   скоротити робочий день, підвищити оплату праці... Окрім того часто вимагають розширити соціальний пакет (оплатити мобільний зв’язок, харчування на роботі, дитячий садок для дітей, заняття у фітнес-залі). У соціальний пакет працівників європейських підприємств сьогодні входять зазвичай медичне страхування, оплата тренінгів та семінарів, страхування життя, недержавне пенсійне страхування, подарунки до свят. Але тамтешні робітники хочуть більшого.

Хто має право на отримання субсидій

Заборгованість населення України з оплати житлово-кому­нальних послуг наразі складає 12 мільярдів гривень. Людям просто немає з чого платити за комуналку. Із 1 жовтня в Україні почали діяти нові удосконалені правила призначення та нарахування житлових субсидій.

Коли чотирилапий друг стане другом для незрячого?

Єдину на Закарпатті собаку-поводиря навчили і подарували угорці.

У пошуках правди про Івана Силу

Про найсильнішу людину з закарпатських Білок видали документальну книжку.

Ужгородка Вікторія Німець представить Україну   на конкурсі «Miss Supranational»

Володарка титулу «Miss Supranational Ukraine» Вікторія Німець про модельний бізнес не мріє, хоче написати кандидатську і працювати в університеті. Минулого року вона закінчила економічний факультет УжНУ і сьогодні має намір продовжити наукову діяльність.

Заповнити документи для візи,   зареєструвати дитину в садок можна в обласній бібліотеці

У Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. По­тушняка працює Громадський інформацій­ний центр (ГІЦ).

Фінгербординг: спорт на столі

В Ужгороді діє перший в Україні громадський фінгер-парк.

Засідання зірвали. Бєлякова провели   на Схід

У п’ятницю, 14 листопада, сесія так і не розпочалася: попрацювати цього погожого дня згодилися тільки 27 народних обранців. На те, що і в інших «заговорить совість», присутні чекали півгодини, але... За словами журналіста Павла Федаки, в сесійній залі вкотре має місце демонстрація неповаги з боку депутатів і стала тенденція запізнюватися, що вкорінилися при Щадеєві, тому слід би оприлюднити списки відсутніх.

КШЕП і ККП підвищили тарифи

У середу виконком Ужгородської міської ради ухвалив рішення «Про тарифи на ритуальні послуги з поховання», підвищивши тарифи на ритуальні послуги з поховання більше ніж на 18 %.

Ужгородці дихають смогом

Концентрація оксиду азоту у 3,5 разу вища гранично допустимої.

В Ужгороді молилися «Пам’яті польського солдата» та освятили хрест із польською символікою

Минулої суботи польська спільнота зібралася біля цвинтаря Першої світової війни, поруч із кардіодиспансером в Ужгороді, аби здійснити спільну молитву «Пам’яті польського солдата».

Україна втратила Донбас. Порошенка звинувачують у державній зраді

На Донбасі терористи провели свої вибори. Обрано керівництво республік і парламентарів. Росія терміново ввела на Донбас колони військової техніки, як на свою територію, бо керівники «Новоросії» повідомили, що приєднання їхньої республіки до Росії — це питання короткого часу.

Як стати мільйонером: Закарпаття охопила валютна лихоманка

Лишень завдяки вдалому обміну гривні на євро або форинт за кордоном, а тоді знову на гривні вже в Україні чимало закарпатців за вересень—жовтень змогли заробити не одну свою місячну зарплату. Про найбільш резонансну схему збагачення читайте в ексклюзиві газети «РІО». Як кажуть у фільмах, на основі реальних фактів чи то особистого досвіду автора.

Чи захоче Європа закарпатські продукти харчування?

З 1 листопада для майже 150 підприємств харчової промисловості Закарпатської області відкривається можливість виходу на ринки ЄС. Але тільки якщо будуть впроваджені європейські системи конт­ролю якості.

Мандрівник Логвиненко: Найсмачніше — це змії і крокодили

Відомий мандрівник Богдан Логвиненко про Південно-Східну Азію, подорожі автостопом, забальзамованих покійників та уявлення індонезійців про Україну.

Наталія Могилевська: «У такий важкий час завдання кожного артиста — дарувати людям радість і надію»

Доволі тривалий час співачка Наталія Могилевська була наче в тіні. По крихітках інформації, що доходила до нас із колонок світської хроніки, ми були в курсі подій у її особистому житті — здебільшого сумних. Але лише коли побачили нову яскраву рекламу її всеукраїнського туру «Спасибі, мамо», ми спіймали себе на думці: «І куди ж вона була зникла?»

Родовід закарпатців Грабарів: інтелігенти, гідні пам’яті нащадків

Інтелігенція завжди була і залишається джерелом прогресивних ідей, носієм справедливості й честі, правдивості й гідності будь-якого суспільства. Серед відомих прізвищ інтелігентів-закарпатців помітне місце належить родині Грабарів. Як свідчать архівні документи, це прізвище відоме з 1540 року. Залежно від держави, в якій мешкали і працювали представники родини, прізвище дещо варіювалося. Так, в Австро-Угорщині це було Гробар (Hrabаr) або Робар (Robаr), в Росії і Радянському Союзі — Грабарь.

«...Відкласти книжку до пенсії...»

Як сьогодні закарпатців мотивують читати.

Останні маневри клану Балог

Як повідомили ряд Інтернет-видань, клан Балог вирішив знайти новий політичний дах.

У банківському відділенні «шантажують» клієнтів, не видаючи депозити й вимагаючи застрахуватися

Наприкінці минулого місяця до редакції звернулася ужгородка Яна, яка разом зі своєю мамою мають депозит у Дельта-банку. Молода жінка розповіла, що у банківському відділенні на вул. Перемоги щоразу вимагають застрахувати життя, видаючи при цьому всього лиш по 50—100 грн. із депозиту.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат