Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-02') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1740, 20

Міські депутати знову дерибанитимуть "вільну" землю

На перший погляд може здатися, що такої, тобто вільної землі в Ужгороді просто не залишилося. Насправді ж це не так. Принаймні таке випливає з переліку питань, винесених на сесійне засідання у п’ятницю 7 листопада.

Розвага заради великих грошей

Минулого року четверо закарпатців стали мільйонерами завдяки лотереї.

Країна обрала собі дармоїдів

Результати парламентських виборів виявилися дещо несподіваними.

Вибори по-закарпатськи:   ігнор і підкуп

Чи є специфіка виборів у Закарпатті? Політологи та різні громадські активісти із-за меж нашої області звинувачують закарпатців у тому, що вони несвідомі й продажні пристосуванці. Мовляв, у той час, як більшість українців голосує за рух України в напрямку демократії, то наші краяни або взагалі ігнорують вибори, або голосують за того, хто заплатить.

Головна реформа країни:   бути чи не бути?

«А суддя, друже мій,
душею порядкує
над душами...»
Платон

Хто веде Закарпаття до екологічної катастрофи

Загальновідомо, що Закарпаття — найбагатший край в Україні на ліси, рослинний і тваринний світ. І це закономірно. Землі лісового фонду сьогодні займають 52 % від загальної території області, а запаси найціннішої в нашій державі деревини складають майже 20 % від загальної кубомаси, що зростає в Україні.

Міністр МЗС Чехії відкрив Почесне консульство в Ужгороді

Любомир Заоралек, міністр закордонних справ Чеської Республіки в рамках робочого візиту на Закарпаття взяв участь у відкритті Почесного консульства Чеської Республіки в Ужгороді.

Під люстраційну чистку потрапили вже з десяток закарпатських посадовців

Щонайменше вісім закарпатських посадовців увійшли до загальноукраїнського реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади». Загалом на сьогодні список налічує 187 осіб. Детальніше ознайомитися зі списком можна на офіційному сайті Мін’юсту України — lustration.minjust.gov.ua.

Після програшу на виборах тимчасовий мер зводить рахунки

В Ужгороді, за даними Ужгородського міськвиконкому, на позачергових виборах до Верховної Ради України проголосували 55 804 виборці з 94 040, що становить 59, 3 %.

Останні двоє керівників Ужгорода вкрали у міста 4 мільйони доларів на незаконних оборудках із «Корон

Робилося це у три етапи. На першому, як згодом було встановлено прокуратурою, погорєловське керівництво Ужгородської міської ради при продажі «Корони» не оцінило одну з будівель площею... понад 1000 м кв.!

На фінішній прямій

Кампанія завершилася, у неділю вибори. Агітаційний шлях був коротким, тому й занадто концентрованим. Опозиція лаяла владу, а влада просто обіцяла золоті гори.

Мандрівка часом: «Місцями   слави Ракоці»

Жити у Закарпатті — це, як мінімум, мати доступ до якісного й цікавого туризму не лише в області, а й у близькому закордонні. Допоки ви на шляху до реалізації мегапланів щодо дорогих Барселони чи Ніцци, в сусідніх Угорщині та Словаччині процвітають і розвиваються милі маленькі містечка з історією, легендами й соковитістю справжньої Європи. Вони також пропонують дещо новий, проте вже популярний напрямок — культурно-історичний туризм. І це має бути цікаво й корисно саме закарпатцям, які є частиною цієї історії.

Де МИ — Україна, і куди нам йти

Рік 1991-й. Україна — друга армія світу, третя ядерна держава, потенціал економіки : 15—17-те місце. Найвищий рівень освіти в Європі (там більший наголос на середню спеціальну). Що маємо наразі, після 23 років Незалежності. Останнє місце в Європі щодо рівня доходів громадян, 134-те місце в світі стосовно економічного розвитку і… перше місце з корупції.

Військкомат спростовує чутки про заплановане масове   «відловлювання» призовників на виборчих дільниц

Напередодні виборів на території Закарпатської області з метою зриву виборчого процесу знову активізувалися чутки про імовірні затримання військовозобов’язаних чоловіків та юнаків призовного віку на виборчих дільницях та примусового відправлення їх для проходження служби на Сході України.

За тепло в двокімнатній «хрущовці» доведеться платити 500 гривень

Стаття в одному з минулих номерів нашої газети про дефіцит газу і можливі холодні домівки викликала резонанс серед читачів.

Цього тижня Ужгород занурювався   у перевиборну лихоманку   і тонни друкованої агітації

Передвиборна лихоманка цього тижня в Ужгороді відчувалася в усьому. Когось ловили з «підкупними » грошима, когось трохи лупцювали, десь по квартирах спокійно розносили «кримінальні» 200 гривень, а в. о. міського голови навіть спробував розіграти своє зняття з посади.

Закарпатський підприємець провів капітальний ремонт вул. Верховинської

Після того, як мешканці втомилися звертатися до комунальників.

Повернути вкрадені гроші

Більшість кандидатів у депутати на цих виборах лише обіцяють манну небесну, але майже ніхто не каже, де її взяти. Бо більшість кандидатів йдуть на хвилі революційного піднесення, а якщо копнути глибше, то мало хто з них взагалі розбирається в економіці чи політиці.

Ужгородський округ.   Щоб не помилитися

Політичний експерт Федір Земан аналізує кандидатів по округу № 68.

Чи спить спокійно   Ковач?

Відомі українські журналісти згадують ті дні, коли нардепи приймали у Верховній Раді диктаторські закони. Як відомо, серед тих, хто протизаконно руками голосував за ці фашистські закони, були і закарпатці Василь Ковач та Михайло Ланьо, які знову балотуються в Раду.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат