Закарпатці починають   протестувати проти тарифів

29.05.2015 16:57 СОЦІО

Різке підняття тарифів на газ, електрику та воду викликало обурення серед закарпатців. Вже доволі тривалий час перед будівлею обласної влади на площі Народній в Ужгороді триває «антитарифний» пікет активіста Івана Данацка.


Цього тижня саме Данацко став епіцентром «Тарифного майдану», який отримав резонанс. Майдан був доволі масовим і люди нарешті висловили все, що думають про тарифну політику уряду. Після Майдану сам Данацко на своїй сторінці у Fасеbоок написав: «Сьогодні відбувся анонсований мітинг, який показав, що ужородці прокидаються.

Щиро дякую всім, хто прийшов підтримати НАС і СЕБЕ в боротьбі з владою, яка створила ТАРИФНИЙ ГЕНОЦИД кожному з нас! Тільки спільною дією можна довести владі, що МИ НЕ РАБИ, що з нами потрібно рахуватися, що НАРОД є владою, а чиновники — СЛУГИ!»

А вже у четвер відбулася сесія обласної ради, на якій також були присутні активісти. Депутати прийняли звернення до уряду з вимогою зменшити тарифи на якщо уряд проігнорує вимоги «Тарифного майдану», то він готовий до блокування автодоріг та інших акцій непокори.

До речі, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, не має наміру переглядати тарифи на газ і електроенергію для населення і дотримуватиметься дворічного плану приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня. Про це журналістам повідомив глава НКРЕКУ Дмитро Вовк перед засіданням уряду в середу, 27 травня.

І все ж, хотілося б зрозуміти, як можуть люди платити за енергоресурси більше, ніж вони заробляють, і окрім того, хочеться знати, як формувалися ці тарифи.
Доволі різку заяву з приводу тарифів оприлюднив екс-губернатор, а нині керівник «Опозиційного блоку» в Закарпатті Олександр Ледида.

«Зараз найбільше, що обурює, це те, що при багаторазовому зростанні тарифів на газ та електроенергію, пенсії і зарплати бюджетникам залишилися на рівні кінця 2013 і до кінця цього року підніматися не будуть. І як може людина оплатити квитанції за газ, електрику чи воду, якщо в сумі вони перевищують зарплатню чи пенсію? Це звичайний тарифний геноцид і влада кидає власний народ у тарифну кабалу», — зазначив керівник «Опозиційного блоку» в Закарпатській області Олександр Ледида.

А щодо формування ціни на газ, то варто звернути увагу на коментар лідера ГО «Нове Закарпаття» Сергія Ратушняка:

«Мій привіт Коболеву, що не впорався з торгівлею карамельок у «Рошен», але легко взявся за енергобаланс держави і її тарифів. Державний український газ в землі України коштує 0,00 грн. Ст. 10 Конституції України: «Надра належать народу...». Так от, крім зарплат «Нафтогазу», амортизації (радянської) ГТС, газ більше немає жодної природної ціни. В нашій державі це складає менше 9 доларів за тис. куб. м.  

Далі держава, в консенсусі з суспільством, встановлюють ренти для отримання надприбутків із надр і спрямування на інші суспільні потреби, як-от дороги, діагностичне устаткування, технології тощо. Баланс вибудовується з розрахунку (по Європі) ціни на газ 250 євро на кожні 1000 євро зарплати. У нас зарплата по державі 50—150 євро. Середня — 100 євро. Отже, ДЕРЖАВНИЦЬКА ЦІНА НА УКРАЇНСЬКИЙ ГАЗ — 25 євро. Все інше — ПОГРАБУНОК за для власного збагачення керівництва держави!».

Коментарі :


01.06.2015 11:48 жуст

не про это надо закарпатцам протестовать,все в э том мире имеет свою цену и комунальные платежи тоже вот почему правительство украины,причем не только нынешнее,а и все предыдущие думают обо всем о цене на газ,воде,канализации но оно не думает о самом главном,или не хочет думать,о зароботной плате работающих,а вернее стоимости,оказывается и такая есть,рабочей силы   вот где надо протестовать нихто в европе не протестует,потому,что кто-то поднял тарифы на газ,там протестуют,за повышение зарплат,улучшения условий труда,а у нас как в совке,нехороший дядя поднял тарифы,выходим на протест и что, а ничто тарифы у наси так еще далеки от мировых и что-бы их снизить надо на что-то повысить скажем на автомобили,водку и тд реформа зароботной платы вот главная и архиважнейшая задача правительства ибо от этого зависит все и пенсии тоже во за что надо и стоит выходить на протесты,а с тарифами на комуналку боротся очень даже просто 1- ликвидировать министерство жилищного и комунального хозяйства ну нигде их нет   этих жкх,зато есть вода,причем холодная,горячая,в любое время суток0зимой тепло,никогда не засоряется канализация потому,что сделана мастерами,у которых руки и главное всегда трезвая голова на местах и главное нет ну нет уних нефтегазов,водоканалов вечно рыскающих где-бы,чего-бы стащить и главное пропить работников жеков ,одним словом нет монополистов поверте люди за это стоит поднять еще одну революцию


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат