Скільки грошей і на що витратила Ужгородська міськрада

Ніколетта Бокшан, студентка відділення журналістики УжНУ 14.08.2015 18:30 ПОДІЇ

Загалом на благоустрій міста виділяються дуже великі кошти: за 4 роки було виділено мільйон гривень тільки на зелені насадження. На 200 сакур, які досягають 2 метрів, було виділено 40 тисяч гривень, тобто одна сакура коштувала 2000 гривень! На притулок безпритульних тварин було виділено мільйон гривень, а там збудовано якихось 20 вольєрів. І ви після цього хочете сказати, що гроші не списуються?» — зазначив ужгородський активіст Ференц Бакі під час нещодавньої прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.


Активісти говорили про витрачання коштів бюджету Ужгорода на потреби громад.

«Ми пропонуємо розробити програму «Фінанси міста», яка контролюватиме кожну копієчку. Зайшовши на сайт, зможете обрати певний для себе пункт, наприклад, школа, садочок чи якесь підприємство, і подивитися, на що витратилися ваші кошти, до останньої гривні», — наголосив Ференц Бакі.

Керівник Закарпатського обласного осередку політичної партії «Демократичний альянс», адвокат Олександр Пересоляк додав, що найважливішим наразі є довіра громадськості до влади. Якщо долучити громадськість до контролю коштів бюджету, це може допомогти зупинити корупцію.

Всі доповідачі конференції акцентували увагу на активності мера, який може розглянути пропозицію щодо створення сайта «Фінанси міста». Також активісти вважають, що ремонтами доріг мають займатися приватні компанї, оскільки тільки це гарантуватиме їхню якість.

Ніколетта Бокшан, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат