Ужгородські маршрутки курсуватимуть до 23.00   і будуть оснащені GPS-трекерами

Яна Тегза, студентка відділення журналістики УжНУ 14.08.2015 18:25 РАТУША

У середу 12 серпня в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему «Ужгородський пасажирський транспорт. Проблеми та перспективи». Із журналістами зустрілися громадський активіст Олександр Пересоляк, аудитор, судовий експерт, кандидат економічних наук Вікторія Слюсаренко, керівник транспортного комітету громадської ради Ужгородської міської ради Сергій Мацко та комерційний директор фірми «Автоімідж» Андрій Уманський.


Галузь пасажирських перевезень на сьогодні є болісною темою для міської ради. Не оптимізовані маршрутні перевезення спостерігаються по всьому Ужгороду й не один уже рік.

Олександр Пересоляк запропонував перевірений в інших містах України варіант покращення роботи маршруток. Для цього перед маршрутними засобами стоїть низка нововведень. «Найголовніше на сьогодні це перейти на GPS-трекери, завдяки яким пасажир легко зможе з допомогою Інтернету дізнатися графік маршруток, а також вести контроль за перевезеннями», — наголосив активіст.

Також серед основних питань транспортного перевезення обговорювалися й проблеми з заміною автобусів із малою пасажировмісністю на маршрутки з середньою та великою вмісністю. Не залишили поза увагою і графік роботи та систему оплати за перевезення. У найближчих перспективах — продовження графіка роботи маршруток до 23.00 та заміна готівкового розрахунку на електронний варіант із допомогою банківських або спеціальних карток, а також встановлення в кожному громадському транспорті валідаторів.

Система автоматичного озвучення зупинок — цього також бракує маршруткам Ужгорода. Вже через тиждень буде обладнано озвученням чотири маршрутки. Також на тест хочуть встановити й одне табло.

Ще один прогрес стосовно перевезень — це чотири маршрутки для пільгових перевезень. На соціальні автобуси Ужгородська міська рада виділила 5 млн. гривень. Перевезення в пільгових маршрутках буде безкоштовним.

Яна Тегза, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат