Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2100, 20

Дорога до незалежності України тільки   розпочалася, вважає історик і найстаріший письменник Закарпат

У виданнях Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України досі цитують праці Казіміра Гурницького, а на історичному факультеті УжНУ працює вже не одне покоління науковців, яким передавав знання Казімір Іванович, без сумніву, кращий на Закарпатті знавець історії Далекого Сходу і найстаріший ужгородський літератор. Все життя він відкривав перед студентами УжНУ таємниці країн Азії та Африки, першим почав грунтовно досліджувати постать забутого в СРСР Агатангела Кримського, історика, письменника, перекладача і поліглота.

У 70 років — у Книгу рекордів Закарпаття й Книгу рекордів України

Сьома книжка закарпатського письменника, кандидата у майстри спорту Йосипа Ганича — «Шашки на Закарпатті» — побачила світ напередодні його 70-річчя. Вона ж принесла Йосипові Федоровичу чергову значну перемогу — у поважному віці спортсмен і за сумісництвом письменник встановив рекорд із книгою «Шашки на Закарпатті». Це перше видання виду спорту, де найповніше висвітлено біографії 109 шашкістів із цікавими світлинами та шашковими партіями, а також малюнками, віршами, анекдотами   на шашкову тематику. Натомість закарпатець не думає зупинятися на зробленому. У ювілейний рік у нього чимало ідей, а також спогадів про життя, яке тісно переплітається з його улюбленим видом спорту.

У Тячеві реконструювали   відділення для хворих із хронічною нирковою недостатністю

У Тетяни з с. Руське Поле вже протягом двох з половиною років три дні на тиждень — це дорога та процедури гемодіалізу. Нирки у жінки відмовили після пологів. Раніше Тетяна, долаючи сотні кілометрів, через день їздила до Ужгорода, потім до Хуста, відтепер життєво необхідну процедуру може проходити ближче до дому.

Захоплення адміністрації:   закарпатське віддзеркалення всеукраїнських подій

У вівторок активісти ужгородського Євромайдану розібрали залишки барикад, встановлених на площі перед будівлею Закарпатської ОДА. Після отримання інформації про нові жертви на Майдані в Києві в області було оголошено загальну мобілізацію на Київ. Знову почали формувати автобуси з добровольців та подальше перевезення їх у столицю.

Закарпаття має шостого Шевченківського лауреата

Ним став письменник і журналіст Мирослав Дочинець. Його обрали за результатами таємного голосування у номінації «література». Для крайового письменства це вже шостий літератор, нагороджений найвищою в Україні творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва

Аннамарі Чундак: Олімпіада- 2022 підніме рівень зимового спорту на рівень вище

Ексклюзивне інтерв’ю з учасницею Олімпійських Ігор в Сочі.

На 29 ужгородських вулицях минулого року провели поточний ремонт покриття

Минулого року дороги в Ужгороді ремонтували. Часто-густо чомусь саме тоді, коли починав падати дощ, і це викликало чимало здивування, але дорожники запевняли, що «роблять» за якоюсь європейською технологією. Щоправда, прокладені чи просто втоптані ногами «латки» на дорогах швидко зникали під колесами автівок.

Чи є вихід з політичної кризи в Україні

Всі ми, українці, білоруси, росіяни, мріємо жити разом у одній великій, багатій та дружній країні... Наприклад, у Австралії.
(Народний гумор)

Чoму Балога в опозиції сам до себе

Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook   висловив свою думку про наслідки конституційного шабашу в 2010 році та політичне пристосуванство Балог:

Трендовий секонд-хенд, здоров'я, контрабанда і політика

Дедалі більше закарпатців убираються в одяг «у другі руки», а політика називає це явищем «злиденності, негігієнічності, корупції та контрабанди».

Як лікуватися, якщо ліки неякісні?

300 бракованих лікарських засобів виявили торік у закарпатських аптеках.

Закарпаття щоп’ятниці тримає піст за Україну

Звернення греко-католицького єпископату України з приводу суспільно-політичної ситуації в державі

Програму «Питна вода Ужгорода» минулого року виконали лишень на третину

Відповідно до Програми «Питна вода міста Ужгорода на 2012—2020 рр.» на 2013 рік на реконструкції й капітальні ремонти об’єктів комунальної власності міста передбачалося реалізувати 1 мільйон 209 тис. грн. бюджетних призначень.

«Ведмежатник», який обікрав ювелірку, загубив коштовності   неподалік місця злочину

Злочин із незвичайним фіналом стався у Виноградові. До міліції з заявою про крадіжку звернувся приватний підприємець, власник ювелірного магазину.

На Драгобраті загинув турист із Іллічівська, що катався на санках

Трагедія сталася на популярному гірськолижному курорті Драгобрат у Рахівському районі. 40-річний мешканець із м. Іллічівськ Одеської області разом зі своїми рідними приїхав відпочити в гори.

Підлітки втекли з інтернату, щоб заробляти жебракуванням   у Києві

25 січня з Перечинської школи-інтернату зникли четверо вихованців від 14 до 17 років.

Знищивши Майдан в Ужгороді, Балога шукає «притулку» в Києві

Вже навіть не потрібно шукати причин того, чому Майдан в Ужгороді зійшов нанівець. Балоги постаралися.

Сергій Ратушняк: «ЄЦ» усією фракцією виявився збанкрутілим підприємством»

На сесії Ужгородської міської ради, яка мала на меті розглянути соціально-політичну ситуацію в країні та прийняти бюджет,   від Ради старійшин виступив і екс-мер Сергій Ратушняк.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат