Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2040, 20

Фехтування. Закарпаття приймало етап Всеукраїнської дитячої ліги

Із 24 по 27 березня в ужгородському СК «Юність» проходив Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування на шпагах та рапірах. У змаганнях взяли участь близько 270 юних спортсменів і проводилися в кількох вікових категоріях. До нас завітали гості зі Словаччини, Польщі, Києва, Луганська, Донецька, Севастополя, Запоріжжя, Миколаєва, Харкова, Львова, Макіївки, Білої Церкви, Одеси, Ізмаїла та Дніпропетровська.

Губернатор Закарпаття впроваджує кадрову політику попри спротив клану Балог

Кадрова політика нині на вустах у кожного. Громадськість переконана, що кадрові призначення повинні проводитися на принципах відкритості, публічності та фахової конкурентності.

Балоги програють війну за кадри в Закарпатті

Ілюзії зникли — клану Балог не вдалося сформувати свої   кадри в Закарпатті.

«Правосеки»: бандити чи герої?

Цього тижня найскандальнішою новиною стало вбивство одного з лідерів «Правого сектору» Олександра Музичка (прізвисько — Сашко Білий). Саме того Музичка, який у Рівному ходив по мерії з автоматом і на камери бив прокурорів. Саме його найбільше показували російські телеканали, які лякали росіян українськими ультранаціоналістичними радикалами.

Крим втратили   без бою. Так можемо втратити і всю Україну

Криму в нас більше немає. Не тільки території. Ми втратили там і всі військові частини та морський флот. При цьому, коли лише починалася окупація Росією, ми мали подвійну перевагу у військовій силі в Криму. А потім почали здавати одну частину за іншою. Так само здали і кораблі. Фактично весь флот. Без єдиного пострілу.

Обласний прокурор знає про чимало корупційних схем   і готовий їх розкривати

Головний прокурор Закарпатської області, старший радник юстиції Олег Сидорчук оголосив про боротьбу з корупційними схемами. Про це він заявив у понеділок під час своєї першої прес-конференції на новій посаді.

Правові колізії навколо вартості закордонного паспорта

Паспортна епопея цього тижня набрала нових обертів. Все почалося з того, що у вівторок активісти прийшли під стіни обласного управління Держміграцслужби з вимогою отримати закордонний паспорт за 170 грн.

Маєтковий переполох

Дачу Медведчука захопив «Правий сектор», «поохороняв», а потім повернув назад.

Світ на дотик. Проблеми зору

Ужгородській міській громадській організації інвалідів зору «Дивосвіт» виповнилося 5 років.

Хвороби шкіри -- проблема всього життя

У 30 % родин малеча хворіє на серйозне захворювання шкіри, що кардинально змінює сімейне щастя.

Люстрацію потрібно починати з Балог

Як відомо, шеф Балоги Янукович зараз десь відсиджується в Росії. Час від часу його виводять у люди, щось дурне бовкнути. А от сам Балога, який відслужив в уряді Януковича—Азарова, зараз не те, що не втік якнайдалі від народної ганьби, а ще й повчає, кого потрібно ганьбити і люструвати.

Що розповідає олігарх Фірташ слідчим

Одіозного українського олігарха Дмитра Фірташа затримали в Австрії. Це у нас в Україні на олігархів моляться. За кордоном меркантильності й культу грошей менше.   Фірташу запропонували за 125 млн. доларів застави перейти на домашні харчі, але він поки що цим не скористався. Окрім іншого, Фірташу загрожує екстрадиція до США.

Першого заступника прокурора «пролюстрували»

Громадський люстраційний комітет Закарпаття оголосив на своїй сторінці у Facebook про збори мешканців районів для обговорення кандидатур голів РДА. Разом із тим дії приїжджих ніхто не координував. Між люстраторами розпочалися якісь перепалки, вони не могли дійти одностайності щодо питання люструвати чи не люструвати першого заступника обласного прокурора Івана Кайла і чому карта впала саме на нього.

Хто керуватиме районами?

У вівторок голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко за принципом оприлюднення кандидатур своїх заступників перед затвердженням оприлюднив список кандидатів на посади голів райдержадміністрацій.

Закарпаттю   до перезавантаження влади ще далеко

Сепаратистські прояви та питання автономії Закарпаттю наразі не загрожують. На цій тезі зійшлися експерти — професор УжНУ, історик Сергій Федака, соціолог Віктор Пащенко та дипломат Ален Панов — учасники круглого столу, який днями відбувся у прес-центрі «Закарпатської правди». В інших питаннях між деякими експертами виникали розбіжності.

На Рахівщині «ЄЦівці» за владу боряться з громадою

Протистояння у Рахівському районі стосовно майбутнього голови РДА є одними з найзапекліших у області. Справа дійшла до того, що перед будівлею райдержадміністрації були встановлені барикади з шин, а районом роз’їжджають агресивно налаштовані активісти.

Коли і де на Закарпатті з’явилося залізо?

Знаний краєзнавець, кандидат історичних наук Степан Пеняк давно й успішно вивчає сиву минувшину Закарпаття. Археологія, за словами самого вченого, його улюблена наука, адже вона дає змогу заглянути у глибінь століть і навіть тисячоліть, дослідити на конкретних речах, як і чим займалися тоді люди, котрі населяли ту чи іншу територію. Правда, аби натрапити на древню знахідку, дос­лідникові має не лише пофортунити, йому треба надзвичайно глибоко осягнути тему, докласти великого труда, терпіння і знань. Але якою є радість, коли усвідомлюєш, що ти «здобув»!..

Закарпаття отримує 20 % із доходу, створеного на його території

Аби функціонували регіони, потрібно зробити три важливі кроки, вважає 89-річний економіст Іван Мешко.

36 оглядових каналізаційних люків Водоканалу й Укртелекому досі не закриті і є небезпечними

Влада змінилася, проблеми залишилися. Це стосується передусім таких щоденних міських реалій, як тротуари, розбиті шляхи, відкриті каналізаційні колодязі.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат