Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-29') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2080, 20

Невдале міліцейське   призначення

Новому головному міліціонерові області нагадали про справу Нагірного.

Як ми діда Юру відучали хропіти

...Нещодавно зустрілися з однокласником Іваном, який з два десятиліття працює за кордоном. Розбалакалися-розговорилися. І згадали про колоритного й підприємливого діда Юру — Іванового сусіда. А знало його і пам’ятає й донині все середнє покоління нашого великого села: Юра постійно вигадував усілякі «моделі й схеми», аби заробити гроші.

40 виняткових днів Великого посту

Людина не має показувати, що постить, бо це інтимний процес самопізнання й очищення.

Звичайний реваншизм

Клан Балог зачищає мерію Ужгорода під себе.

Ужгородська міськрада поімітувала саморозпуск і обрала новий розширений виконком

У четвер 27 лютого у великій сесійній залі Ужгородської міської ради зареєструвалися 49 депутатів і сесія в атмосфері аншлагу розпочалася. Присутніми були багато міських активістів, небайдужі ужгородці, представники бюджетної сфери міста, зокрема медики з пологового будинку, яким набридли практично щорічні зміни головного лікаря закладу, тож вони просили не чіпати нинішнього керівника, на захист якого стали також студенти-медики.

Верховний Суд України перегляне справу стосовно «Корони»

Попри те, що наразі «Корона» активно реставрується, ставити остаточну крапку в питанні, вочевидь, зарано.

Кров, піт і сльози...

Cталася найбільша громадянська трагедія за часів новітньої історії України.

Революція по-закарпатськи: без крові й нервів

Після того, як під час так званого «мирного наступу» в Києві загинули десятки людей, люди по всій Україні вибухнули гнівом. Звичайно, що найбільшим той гнів був у Західній Україні. Наші сусіди знову захоплювали адміністративні будівлі, а також будівлі силових структур, вимагали від правоохоронців перейти на бік народу, а також роззброювали військові частини. Не обійшов боком цей логічний спалах протесту і нашу область.

Сергій Ратушняк: Чим завершується для краю Майдан і кров героїв

З 1998 року Закарпаття живе під гнітом кримінального угруповання «Барва», область деградує, розвиток бізнесу триває тільки у цієї банди і у влади. Всім іншим — зась.

До чого призведе реформа таксі

Пасажири мають право на комфорт за оптимальну ціну.

Бокораші не лише ліс сплавляли, а й бали справляли!

Взятися за перо нас спонукала на перший погляд глибоко призабута, але все ще жива в пам’яті верховинців дата: минуло лише півстоліття з того часу, як рікою Тереблею (однією з правих приток Тиси) були сплавлені останні плоти-бокори.

Дорога до незалежності України тільки   розпочалася, вважає історик і найстаріший письменник Закарпат

У виданнях Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України досі цитують праці Казіміра Гурницького, а на історичному факультеті УжНУ працює вже не одне покоління науковців, яким передавав знання Казімір Іванович, без сумніву, кращий на Закарпатті знавець історії Далекого Сходу і найстаріший ужгородський літератор. Все життя він відкривав перед студентами УжНУ таємниці країн Азії та Африки, першим почав грунтовно досліджувати постать забутого в СРСР Агатангела Кримського, історика, письменника, перекладача і поліглота.

У 70 років — у Книгу рекордів Закарпаття й Книгу рекордів України

Сьома книжка закарпатського письменника, кандидата у майстри спорту Йосипа Ганича — «Шашки на Закарпатті» — побачила світ напередодні його 70-річчя. Вона ж принесла Йосипові Федоровичу чергову значну перемогу — у поважному віці спортсмен і за сумісництвом письменник встановив рекорд із книгою «Шашки на Закарпатті». Це перше видання виду спорту, де найповніше висвітлено біографії 109 шашкістів із цікавими світлинами та шашковими партіями, а також малюнками, віршами, анекдотами   на шашкову тематику. Натомість закарпатець не думає зупинятися на зробленому. У ювілейний рік у нього чимало ідей, а також спогадів про життя, яке тісно переплітається з його улюбленим видом спорту.

У Тячеві реконструювали   відділення для хворих із хронічною нирковою недостатністю

У Тетяни з с. Руське Поле вже протягом двох з половиною років три дні на тиждень — це дорога та процедури гемодіалізу. Нирки у жінки відмовили після пологів. Раніше Тетяна, долаючи сотні кілометрів, через день їздила до Ужгорода, потім до Хуста, відтепер життєво необхідну процедуру може проходити ближче до дому.

Захоплення адміністрації:   закарпатське віддзеркалення всеукраїнських подій

У вівторок активісти ужгородського Євромайдану розібрали залишки барикад, встановлених на площі перед будівлею Закарпатської ОДА. Після отримання інформації про нові жертви на Майдані в Києві в області було оголошено загальну мобілізацію на Київ. Знову почали формувати автобуси з добровольців та подальше перевезення їх у столицю.

Закарпаття має шостого Шевченківського лауреата

Ним став письменник і журналіст Мирослав Дочинець. Його обрали за результатами таємного голосування у номінації «література». Для крайового письменства це вже шостий літератор, нагороджений найвищою в Україні творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва

Аннамарі Чундак: Олімпіада- 2022 підніме рівень зимового спорту на рівень вище

Ексклюзивне інтерв’ю з учасницею Олімпійських Ігор в Сочі.

На 29 ужгородських вулицях минулого року провели поточний ремонт покриття

Минулого року дороги в Ужгороді ремонтували. Часто-густо чомусь саме тоді, коли починав падати дощ, і це викликало чимало здивування, але дорожники запевняли, що «роблять» за якоюсь європейською технологією. Щоправда, прокладені чи просто втоптані ногами «латки» на дорогах швидко зникали під колесами автівок.

Чи є вихід з політичної кризи в Україні

Всі ми, українці, білоруси, росіяни, мріємо жити разом у одній великій, багатій та дружній країні... Наприклад, у Австралії.
(Народний гумор)

Чoму Балога в опозиції сам до себе

Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook   висловив свою думку про наслідки конституційного шабашу в 2010 році та політичне пристосуванство Балог:

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат