Прокуратура притягнула до відпо­відальності майже 30 посадовців

25.07.2014 17:50 КРИМІНАЛ

За результатами розгляду звернень громадян прокуратура області провела 48 перевірок та розпочала кримінальне провадження. Також внесено 33 подання, скасовано незаконний акт, притягнуто 28 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування до дисциплінарної відповідальності, у тому числі 5 — органів державного контролю. Заявлено позови на суму 357 тис. грн., повідомляє прес-служба прокуратури в Закарпатській області.


Впродовж першого півріччя прокуратурою області вирішено 2804 звернення, з яких 98 — від нардепів.

З питань нагляду за додержанням і застосуванням законів задоволено 40 звернень, із яких 80 % про захист конституційних прав і свобод громадян. У сфері оплати праці поновлено права майже кожного четвертого громадянина.

Майже кожне четверте звернення задоволено про права дітей.
Недостатня активність органів державного контролю щодо усунення земельних правопорушень зумовлює подальше надходження значної кількості звернень із цих питань до органів прокуратури. Так, органами прокуратури вирішено 155 звернень із питань охорони та використання земель. Доводи заявників не підтвердилися у жодному випадку.

На особистому прийомі прийнято 2204 громадян, із яких 318 особисто керівниками прокуратур. Прокурором області прийнято 42 особи, також ним щомісячно здійснюється прийом осіб, які утримуються в УВП № 9.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат